آیا بارداری به قلب شما آسیب می رساند؟

بدون شک یکی از بهترین روزهای زندگی هر زن هنگام بارداری و در انتظار یک موجود کوچک بودن است تا شادی را به خانه هدیه کند. اما در مطالعه ای جدید نشان داده شده است که بارداری  و زایمان های زودرس ممکن است در آینده زنان را در خطر ابتلا به مشکلات قلبی قرار دهد.

با توجه به نتایج حاصل از یک مطالعه، خطر فیبریلاسیون دهلیزی و ریتم غیر طبیعی قلب، در هر بارداری نزدیک به ۵۰ درصد افزایش می یابد. یک مطالعه گزارش می کند، زنانی که دچار زایمان زودرس می شوند بیش از ۴۰ درصد  با افزایش خطر حمله ی قلبی و یا سکته ی بعد از آن را تجربه خواهند کرد.

هیچ کدام از این مطالعات یک رابطه ی علت و معلولی مستقیم بین مشکلات بارداری و قلب را ثابت نمی کند. برای گزارش ریتم قلب، پژوهشگران اطلاعات حاصل از 639/34 شرکت کننده در مطالعه ی سلامت، زنان را تحت بررسی قرار دادند. به طور متوسط بعد از ۲۰ سال پیگیری، محققان دریافتند که ۱۵۳۲ مورد از فیبریلاسیون دهلیزی در میان زنان ایجاد شده بود. فیبریلاسیون دهلیزی ضربان قلب نامنظم است که خطر سکته ی مغزی و یا نارسایی قلبی را افزایش می دهد. تجزیه و تحلیل نشان داده است، زنانی که حداقل یک بارداری داشته اند ۱۵ درصد نسبت به زنانی که هرگز باردار نشده بودند، خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی (ضربان قلب نامنظم) در آن ها افزایش داشته است.

به گفته ی این پژوهشگران ۲ یا ۳ بارداری با ۲۰ درصد افزایش خطر فیبریلاسیون دهلیزی و ۴ تا ۵ بارداری با ۳۶ درصد خطر و ۶ بارداری یا بیشتر با ۴۶ درصد افزایش خطر مواجه هستند. بارداری باعث بسیاری از تغییرات بالقوه مخرب در بدن یک زن می شود و محققان بر این باورند بارداری های بیشتر ممکن است به زنان آسیب بیشتری بزند.

یک پژوهشگر بیان کرده است: نوسانات قابل توجهی در هورمون ها و ایجاد التهاب، در دوران بارداری رخ می دهد که ممکن است بر سلامت قلب تأثیر بگذارد. تغییرات قلب بر بارداری ثابت شده است و پژوهشگران بر این باورند که در زنانی که چند حاملگی دارند این تغییرات ممکن است از بین بروند.

محققان به منظور بررسی، ارتباط بین زایمان زودرس و بیماری های قلبی  در آینده را مورد مطالعه قرار دادند. تعداد زیادی از مطالعات نشان می دهد، زنانی که بارداری پیچیده ای دارند ممکن است در دهه های بعد از بارداری، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی در آن ها افزایش یابد. یکی ازدانشجویان مقطع دکتری به همراه همکارانش دریافتند زنانی که نوزاد خود را قبل ازهفته ی ۳۷ بارداری و در اولین تولد خود به دنیا می آورند در مقایسه با زنانی که به موقع زایمان کرده اند،۴۰ درصد خطر بیشتری برای بیماری های قلبی و عوارض بعد از آن دارند. علاوه بر این زنانی که قبل از 32 هفتگی بارداری، زایمان می کنند 2 برابر بیشتر در خطر هستند، نسبت به زمانی که مدت بارداریشان کامل باشد.

زایمان زودرس ممکن است یک سیگنال از مشکلات قلبی در آینده باشد. به عبارتی زایمان زودرس علامت هشدار دهنده ای است که این زنان ممکن است در معرض خطر باشند. انجمن قلب آمریکا در حال حاضر سایر مشکلات بهداشتی مربوط به بارداری مانند پره اکلامپسی و دیابت بارداری را به عنوان عوامل خطر مشکلات قلبی در آینده می دانند. زنانی که تولد نارس داشته اند و یا چندین بارداری را تجربه کرده اند، سلامت قلب آنها صدمه دیده است و آنها باید موارد زیر را رعایت کنند:

به اندازه بخورند، ورزش کنند و هرگز سیگار نکشند. خبر امیدوارکننده این است که زنانی که این عادات را رعایت کنند، در معرض ابتلا به خطر بیماری های قلبی قرار نمی گیرند.

منبع: دکتر سلام

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir