افزایش خطر ابتلا به بیماری خودایمنی با این پنج مورد

سیستم ایمنی علیه میکروب ها و عفونت ها مبارزه می نماید اما گاهی اوقات به اشتباه  به سلول های سالم بدن حمله می کنند، به این حالت بیماری خودایمنی گفته می شود. نزدیک به بیست و چهار میلیون آمریکایی دارای انواعی از بیماری خود ایمنی از قبیل: آرتریت روماتویید، دیابت نوع اول و لوپوس می باشند.

پزشکان قبل از تشخیص علایم به تاریخچه سلامت و عوامل خطر توجه می کنند. شناخت عوامل خطر شما را یک گام به تشخیص و درمان نزدیکتر می نماید و یا به قولی تشخیص نیمی از درمان است.

داشتن تاریخچه خانوادگی از مشکلات خودایمنی

برخی از بیماری ها مانند لوپوس و ام اس زمینه خانوادگی دارند. داشتن یکی از بستگان نزدیک با بیماری خودایمنی، احتمال ابتلا به این بیماری را در شما افزایش می دهد.

همسر شما داری بیماری سلیاک است

درطی مطالعه ای که درسال 2015 انجام شد، دریافتند که ازدواج  با کسی که بیماری سلیاک دارد شانس ابتلا به بیماری خودایمنی از قبیل کرون، آرتریت روماتویید و لوپوس را افزایش می دهد. درحالی که ژن ها از طریق همسر انتقال نمی یابند ولی بسیاری از عفونت ها و فاکتورهای محیطی که باعث گسترش بیماری خودایمنی می شوند ممکن است انتقال یابند.

شما یک زن هستید

بیماری خودایمنی در زنان سه برابر بیشتر از مردان است. زنان نه برابر بیشتر از مردان به لوپوس و دو برابر بیشتر از مردان به آرتریت روماتویید دچار می شوند. از آنجا که زنان اولین علائم خود رادر طول یا پس از زایمان مشاهده می نمایند پس تغییرات هورمونی ممکن است در این بیماری تاثیرگذار باشد.

شما یک قومیت خاص دارید

زنان آفریقایی، آمریکای لاتین و آسیایی سه برابر بیشتر احتمال ابتلا به لوپوس را نسبت به همتایان قفقازی خود دارند و علایم بیماری را در سنین پایین تر نشان می دهند.

شما در حال حاضر یکی از شرایط بیماری را دارا هستید

اگر شما یکی از شرایط بیماری خودایمنی را داشته باشید نسبت به دیگران احتمال بیشتری برای مبتلا شدن به این بیماری دارید. برای مثال افرادی که مبتلا به پسوریازیس هستند احتمال بیشتری برای ابتلا به آرتریت روماتویید، لوپوس و آلوپسی دارند. اگر شما دارای بیش از سه اختلال خودایمنی باشید آن را سندرم خودایمنی چندگانه می گویند.

منبع: دکتر سلام

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir