اثرات زردچوبه بر کبد چیست؟

 

 زردچوبه یک ادویه ی پر مصرف در جهان است که در بیشتر غذاها استفاده می شود. نه تنها بوی بد مواد را می گیرد بلکه در سلامتی هم نقش زیادی دارد. ادویه فواید زیادی بر روی کبد شما می گذارد که خوب است مطالعه ای بر روی خاصیت های این ادویه ی زرد رنگ داشته باشیم.

بسیاری از مواد اکسیدان و مواد حاوی رادیکال‌های آزاد که دارای اثرات مخرب و سرطان‌زا هستند حاصل بسیاری از موادمصنوعی هستند که به صورت موادخوراکی و نوشیدنی به بدن ما سرازیر می‌شوند. این مواد در پالایشگاه بزرگ بدن (کبد) به مواد ارزشمند و مضر و سمی تغییر شکل می‌دهند. به همین دلیل است که در سال‌های اخیر مشکلات کبدی در جهان بسیار گسترده شده است.

به نقل از بهداشت نیوز، دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، فارماکولوژی و استاد دانشکده داروسازی تهران در گفت‌وگویی با خبرنگار پایگاه خبری «سلامانه» به خواص دارویی یکی از گیاهان اشاره کرد که محافظ کبد هستند.
مصرف زیاد زردچوبه باعث تحریک دستگاه گوارش می‌شود

زردچوبه پودر ریشه گیاه معروف زردچوبه است و سالیان درازی است که به عنوان مهم‌ترین ادویه‌های خوراکی به شمار می‌رود. زردچوبه دارای خواص متعددی از جمله ضدمیکروب، ضدسرطان، آنتی‌اکسیدان، کاهش دهنده چربی خون، ضدنفخ و اسپاسم، محرک سیستم ایمنی بدن و به خصوص محافظ کبد است.

گرچه زردچوبه در حد مصرف غذایی اثرات خوبی بر بدن دارد ولی اگر بخواهیم از خواص آن به عنوان دارو بهره‌مند شویم (به عنوان نمونه برای برطرف کردن مشکلات کبدی) باید روزی 2 تا 3 گرم از آن را مصرف کرد.

باید توجه داشت چون مقدار مصرف زیاد زردچوبه باعث تحریک دستگاه گوارش می‌شود باید این میزان را در سه نوبت مثلا هر نوبت یک گرم به فواصل صبح، ظهر و شب مصرف کرد. یکی از راه‌های مصف ساده زردچوبه قراردادن آن در کپسول‌های خالی 500 میلی‌گرمی است که می‌توان آنها را از داروخانه تهیه کرد.

بهداشت نیوز

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir