6 راهکار اساسی برای کاهش گاز روده و درمان این بیماری

گاز روده به علل مختلفی به وجود می آید. به وجود آمدن گاز روده در برخی موارد شاید عادی باشد اما ابتلای دائمی به آن خطرناک است؛ به همین سبب لازم است تا برای جلوگیری از تجمع این گاز ها تمهیداتی را سنجید. در ادامه روش هایی را برای جلوگیری از تجمع گاز روده به شما معرفی خواهیم کرد. با دکتر سلام همراه باشید.

علل گاز روده

گاز بیش از حد روده ممکن است در اثر بلع هوای زیاد در حین غذا خوردن، نوشیدن مایعات و یا جویدن آدامس ایجاد شود. گاز پایین روده در اثر عمل باکتری ها روی مواد غذایی ایجاد می شود. اگر مواد غذایی که به روده بزرگ می رسند، تجزیه نشده باشند، گاز روده ای رخ می دهد. باکتری هایی که باعث گاز روده ای می شوند، از هیدروژن، دی اکسید کربن و گاهی اوقات متان ساخته شده است.

چه غذاهایی سبب گاز روده می شوند

نوشیدن نوشابه های گاز دار می‌توانند تولید گاز در روده را سبب گردند. همچنین مواد غذایی کربوهیدراتی به دلیل این که حاوی قندهای غیرقابل گوارش، نشاسته و فیبر هستند، نیز مولد گاز هستند.

لاکتوز

شیر و فرآورده ‌های لبنی از قبیل پنیر و بستنی، همچنین برخی نان ‌های فرآوری شده، غلات و سس‌ های سالاد حاوی لاکتوز هستند. بیشتر افراد می‌توانند لاکتوز را به خوبی هضم کنند اما برخی در این زمینه با مشکلاتی مواجه هستند. چرا که همه یا بخشی از آنزیم لاکتاز را که لاکتوز را به بخش های قابل هضم تجزیه می‌کند، تولید نمی‌کنند. بدون لاکتوز شیر و سایر غذاهای غنی از لاکتوز در روده تخمیر شده و گاز اضافی تولید می‌کند.

فروکتوز

هضم کردن پیاز، آرتیشو (کنگر فرنگی)، گلابی، گندم و برخی نوشیدنی‌ های غیر الکلی و غذاهای فرآوری‌شده حاوی این قند می تواند دشوار باشد.

سوربیتول

سیب، گلابی، هلو، آلو خشک و برخی غذاهای فاقد شکر، آبنبات و آدامس حاوی سوربیتول هستند. هضم این محصول نیز می تواند دشوار باشد.

رافینوز

این قند در لوبیا، کلم پیچ، کلم بروکسل، بروکلی، مارچوبه و غلات سبوس‌ دار یافت می‌شود. برنج تنها نشاسته ای است که تقریباً به طور کامل از راه روده کوچک جذب می شود. از آنجایی که نشاسته برنج هرگز به روده بزرگ نمی‌رسد، باکتری های مولد گاز نمی‌توانند آن را تجزیه کنند. اما سایر مواد نشاسته ‌‌ای شامل سیب زمینی، ذرت، رشته فرنگی و گندم گاز تولید می‌کنند. فیبرهای غذایی موجود در لوبیا و سبوس گندم نیز می توانند مولد گاز باشند.

 

منبع: آشپزباشی

 

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir