طول درمان جراحی زانوی ضربدری

یکی از عارضه هایی که راه رفتن انسان را مختل می کند و باعث ایجاد درد در پاهای انسان می شود بیماری زانوی ضربدری می باشد که بروز آن علت های مختلفی دارد در این مقاله می خواهیم شما را با روش های درمانی زانوی ضربدری به ویژه روش جراحی این بیماری آشنا نماییم.پای ضربدری، به بیماری ای گفته میشود که درآن زاویه بالای ساق پا به طرف داخل میباشد و زانوها درتماس با یکدیگر قرارمیگیرند و مچ ها ازهم دور میشوند. به آن همچنین بدشکل بودن زانو و پای ضربدری هم گفته میشود.

 

روش های درمانی زانوی ضربدری:

اکثر پزشکان معتقد هستند نارسایی سر استخوان ران را می‌توان با نگه داشتن سر این استخوان در یک پوشش محافظ حفره مانند حداقل کرده یا از پیشرفت این مشکل جلوگیری کرد. این روش درمان زانو ضربدری در مراحل اولیه بیماری بیشترین کاربرد را دارد. محدود نگه داشتن در این حالت می‌تواند به وسیله ابزارهای خاص همچون بریس هایی انجام شود که به عنوان سطح محافظ بر روی استخوان قرار می‌گیرد و حرکت آن را به یک مقدار مشخص انتخابی محدود می‌کند.

 

الف:جراحی

وقتی زانوی ضربدری با رشد کودک اصلاح نشد و دیگر روش هی درمانی هم موفقیت آمیز نبود، جراحی توسط جراح زانو را توصیه می کنیم. با توجه به سن کودک، شدت و دلیل پا ضربدری، جراح ارتوپد یکی از روش های جراحی زیر را برای اصلاح زانو ضربدری توصیه می کند.

هدایت رشد زانو و قرار دادن یک صفحه فلزی کوچک در زانو برای اصلاح رشد آن است. این کار برای کودکان در حال رشد در طول دوران نوجوانی انجام می‌شود. این عمل را می‌توان با قرار دادن یک ابزار فلزی کوچک در داخل زانو انجام داد. اصلاح فرم زانو به طور کامل معمولاً ۱۲ ماه طول می‌کشد.

 

در این روش، استخوان پا تحت عمل جراحی قرار گرفته و برای اصلاح زاویه زانو و تحمل وزن برابر پاها، مجدداً شکل داده می‌شود. هدف از استئوتومی کمک به جلوگیری / کاهش درد ناشی از آرتروز، کاهش سرعت ساییدگی و فرسودگی زانو به علت تماس و برخورد آنها با هم و جلوگیری از عمل جراحی جایگزینی زانو است که عملی بسیار جدی‌تر است.

 

 

جراحی اصلاحی برای زانوی ضربدری اغلب نتایج خوبی ارائه می‌دهد. پس از آن باید جلسات فیزیوتراپی انجام شود. توصیه‌های پزشکی در مورد مراقبت پس از جراحی، استفاده از آتل و دیگر اقدامات نیز باید انجام شود. تمرینات افزایش دامنه حرکتی زانو، تقویتی و تعادلی، آموزش ایستادن و راه رفتن صحیح و وضعیت صحیح بدن برای تحمل وزن، برای درمان پای ضربدری بطور مؤثر و بهبود فرد باید انجام ‌شود. در مواردی که زانوی ضربدری کودک تا دوران بزرگسالی  ادامه می‌یابد، عمل جراحی، گزینه‌ای برای ترمیم و اصلاح شکل زانوها می‌باشد. این عمل در موارد جدی‌تر که فاصله بین مچ پا بیشتر از ۱۰سانتی متر باشد، انجام می‌شود.

 

ب:بریس (زانو بند)

طول دوره درمان پای ضربدری با استفاده از بریس (زانو بند طبی)، با توجه به سن کودک و مقدار زاویه سر استخوان متفاوت می‌باشد. استفاده از بریس ها معمولاً برای حداقل 2 سال لازم می‌باشد. شما روش درمان انحراف زانو با استفاده از بریس برای فرد تجویز شد، استفاده از بریس مطابق برنامه ای که به بیمار داده می شود.

 

ج:تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری

زانوی ضربدری و یا والگوس زانوی خفیف را می‌توان با تمرینات تقویتی اصلاح کرد. این تمرینات به همترازی مجدد زانوها و ایجاد ثبات در آنها کمک می‌کنند. این تمرینات را ۱۰ بار برای هر پا انجام دهید و به تدریج از وزنه هم استفاده کنید.

تمرینات اصلاحی برای زانوی ضربدری ۱: بالا بردن پای راست در حالت صاف، برای عضلات جلوی ران.

تمرینات اصلاحی برای زانوی ضربدری ۲: خم کردن زانو

نشستن نیمه اسکوات، حرکت پلکان، توپ درمانی و تمرینات استخر نیز مفید است و باید تحت هدایت و نظارت یک متخصص انجام ‌شود.

 

 

 

د:مصرف دارو و ویتامین

اگر زانوی ضربدری شما ناشی از کمبود ویتامین باشد، مصرف آن ویتامین، راه رهایی شما از این عارضه و درمان زانوی پرانتزی است. هنگامی که استخوان‌های شما قوی هستند و تمام ویتامین‌ها و مواد مغذی مورد نیاز آنها تامین است، احتمال این اختلال، کمتر است. اگر شما در حال حاضر به این عارضه مبتلا هستید، مصرف ویتامین ممکن است مشکل زانوی شما را حل کند. داروهایی که به استحکام و تامین مواد معدنی استخوان‌ها کمک می‌کنند هم برای افزایش تراکم استخوان و درمان زانوی ضربدری مفید می‌باشند.

 

 

در این مقاله دانستنی های مفید در خصوص راه های درمانی زانوی ضربدری ارائه شد که با استفاده از این روش ها و بسته به میزان حاد بود زاویه زانو می توانید از اطلاعات این مقاله برای درمان زانوی ضربدری استفاده کنید.

 

 

گرد آوری تدوین آرش توکلی

هرگونه استفاده با درج نام مجله پزشکی دکتر سلام (لینک دهی مستقیم) مجاز می باشد.

 

 

مطالب مرتبط :

پرانتزی بودن پا در سنین پایین

ضربدری نشستن و عارضه های آن

عارضه پای ضربدری در خردسالان

کاهش دامنه حرکتی با زانوی پرانتزی

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir