طرز تهیه ی تخم شربتی

تخم شربتی با داشتن دانه های ژلاتینی خود می تواند نقش سیر کنندگی و تعادل وزن را برای بدن انسان ایفا کند هم چنین خواص تخم شربتی برای افرادی که دردهای معده دارند بسیار مفید است و مصرف شربت تخم شربتی باعث آرامش اعصاب نیز می شود.

تخم شربتی یک نوشیدنی لذت بخش و دارویی گیاهی است همچنین این گیاه در درمان بسیاری از بیماری های مفید است. این گیاه بومی آمریکای مرکزی بوده اما مانند ذرت به دیگر نقاط جهان نیز برده شده است. این گیاه را برای مصرف تخم آن می کارند، گرچه خود گیاه کاربرد تزئینی هم دارد.

 

روش های تهیه شربت تخم شربتی:

روش اول:

ابتدا باید تخم شربتی را خیس کرده و بشویید. در یک ظرفی تخم شربتی و آب را مخلوط کرده و هم بزنید. ۱۰-۱۵ دقیقه صبر کنید تا تخم شربتی ها خیس بخورند. در این حالت می بینید که یک ماده ژله مانندی دور تخم شربتی ایجاد شده و لعاب دار شده است.

 

سپس آب آن را خالی کنید که با این کار خاشاک و چوب های ریز جدا می شوند. تخم شربتی ها را در ظرف دیگری خالی کنید، می بینید که در ته ظرف شن های ریزی ته نشین شده است. مطمئنا نیاز است که چند بار این عمل را انجام دهید تا کاملا تخم شربتی ها شسته و تمیز شوند.

 

بعد آب، تخم شربتی، آب لیمو و عسل یا شکر را با هم مخلوط کرده و خوب هم بزنید. به شربت یخ اضافه کنید و میل نمایید.

 

روش دوم:

در روش دوم به جای آب لیمو از گلاب استفاده می شود و روش آماده کردن شربت نیز کمی متفاوت است.در ظرفی آب و شکر را روی حرارت بگذارید تا حدی که این شهد قوام بیاید. ظرف را از روی حرارت برداشته و شهد را از صافی رد کنید. صبر کنید تا خنک شود، سپس گلاب را به آن اضافه کنید.بعد تخم شربتی های شسته شده را به شهد قوام یافته اضافه کنید و هم بزنید. شربت را در یخچال بگذارید و هنگام سرو به آن یخ اضافه کنید.اندازه مواد کاملا به ذائقه شما بستگی دارد.نکته: بعضیها به این نوشیدنی زعفران دم کرده هم اضافه می کنند.

 

 

 

تخم شربتی لاغر می‌کند

استفاده از تخم شربتی در محلول آب یکی از بهترین مواد برای کم کردن وزن است. دانه‌های ژلاتینی تخم شربتی بدون آنکه کالری داشته باشد تا مدت‌ها فرد را سیر نگه می‌دارد و به جای خوردن داروهای زیان آور برای کم کردن اشتها، می‌توان از تخم شربتی استفاده کرد.

 

بیماری‌های تنفسی را با تخم شربتی برطرف کنید
این دانه های ریز سیاه رنگ دارای چند خاصیت است که در ادامه ذکر شده است.

* تخم شربتی برای درمان بیماری‌های تنفسی مفید است.

* مخلوطی از آن با زنجبیل و عسل در درمان آسم، سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و برونشیت موثر است.
تخم شربتی

 

 

دیگر خواص تخم شربتی
* از تخم شربتی برای درمان ناراحتی‌های گوارشی مانند درد معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی نظمی کارکرد روده‌ها استفاده می‌شود.

* خلق و خوی فرد را خوب می‌کند، خستگی مفرط ذهنی، تنش‌های عصبی، افسردگی، میگرن و مالیخولیا را برطرف می‌کند.

* از روغنی که با خرد کردن تخم‌های شربت به دست می‌آید، برای درمان عفونت‌هایی مانند زخم، بریدگی، عفونت مثانه، عفونت پوست و… استفاده می‌شود.

* در کشور چین، از تخم شربتی برای درمان عفونت، درد معده، گزیدگی مار و حشرات و پایین آوردن دمای بدن استفاده می‌شود.

* از آن جا که تأثیر ضد اسپاسمی دارد، سیاه سرفه را برطرف می‌کند.

* در رفع عطش بسیار موثر است.

 

 

 

 

نکات تکمیلی در مورد شربت تخمه شربتی

شربت تخمه شربتی جزو نوشیدنی - انواع شربت میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15 دقیقه
شربت تخمه شربتی را می توانید در وعده دسر - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

 

 

گرد آوری و تدوین آرش توکلی

هرگونه استفاده با درج نام مجله پزشکی دکتر سلام (لینک دهی مستقیم) مجاز می باشد.

 

 

مطالب مرتبط :

مصرف روزانه تخم شربتی چه فوایدی دارد

شایعات تغذیه ای راجع به تخم شربتی

تخم شربتی و تامین مواد معدنی مورد نیاز بدن

تخم شربتی و یک دنیا خاصیت

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir