نحوه مصرف ریواس

ریواس را می توان از جمله مفید ترین گیاهان بر شمرد. ریواس شامل قسمت های مختلفی است که هر قسمت از آن دارای فواید و خواص درمانی ویژه است. ریواس به علت داشتن طعم ترش و خوشمزه ای که دارد به راحتی می تواند مورد مصرف افراد قرار گیرد. در ادامه مطلب شما را با خواص و نحوه مصرف ریواس آشنا خواهیم کرد. با دکتر سلام همراه باشید.

 

ریواس یا به فارسی افغانستان چوکری گیاهی است از تیره هفت‌بندان (Polygonaceae) بومی آسیا (به احتمالسیبری یا هیمالیا) که از سده شانزدهم در اروپا کشت می‌شد. نوشته‌ها حاکی از آن است که پیش از میلاد مسیح در چین به عنوان دارو مصرف می‌شد. ریواس گیاهی است که بصورت طبیعی و دیمی رشد می‌کند و در مناطقی که گل لاله وجود دارد این گیاه نیز رشد می‌کند. بیشتر در مناطق کوهپایه و سردسیر رشد می‌کند و به آبیاری نیاز ندارد. فصل برداشت ریواس در بیشتر مناطق ایران فروردین ماه است.

دستور تهیه یک معجون مفید با استفاده از ریواس برای درمان بیماری ها

مصرف آب ریواس همراه با آب هویج، کرفس، خیار و سیب می‌باشد که یک‌سوم آب ریواس و دوسوم بقیه مواد است. ریواس اثر ملین داشته و اشتها‌آور است و برای افزایش اشتها و یبوست مفید می‌باشد. مصرف ریواس برای مبتلایان به سنگ کلیه و ناراحتی‌های مثانه خطرناک است.

فواید مصرف ریواس

طلایی کردن مو ها با استفاده از ریواس

امروزه استفاده از رنگ مو های شیمیایی در بین افراد و به ویژه بانوان بسیار رواج یافته است. استفاده از رنگ مو های شیمیایی عواقب بسیار خطرناکی را برای فرد مصرف کننده در پی خواهد داشت و باید توجه داشت که در اغلب موارد نیز رنگ مو های مورد استفاده تقلبی هستند و یا کالای مرغوبی نیستند که به همین دلیل عوارض مصرف آنها دوچندان خواهد شد. استفاده از رنگ های طبیعی می تواند بهترین راه حل برای پیشگیری از این اختلالات است.

پنج قاشق غذاخوری گل بابونه و پنج قاشق غذاخوری گل ریواس را با سه لیوان آب روی حرارت ملایم بجوشانید. بعد از 20 دقیقه آن را صاف کنید و پس از خنک شدن روی موهای خود ماساژ دهید. ماساژ این عصاره بر موهای سفید و بی رنگ موجب طلایی شدن آنها می شود.

مصرف جوشانده ريشه ريواس روي موها باعث طلايي شدن موهاي قهوه‌اي رنگ مي‌شود. براي روشن شدن مو همچنين مي‌توانيد 50 گرم ريواس را در يك ليتر آب به مدت 30 دقيقه بجوشانيد. سپس اين محلول را صاف كرده و موها را چندبار با آن خيس كنيد.

درمان و از بین بردن جوش ها

لطفا تابستان امسال، پوست خود را برونزه نکنید!

پودر گل ریواس را با یک قاشق ماست مخلوط کنید و هفته اى سه بار روى پوست صورت بمالید.

همچنین می توانید ریواس رنده شده را با آب لیمو مخلوط نمایید و این لوسیون را به پوست خود بمالید این لوسیون موجب از بین رفتن جوش و لک می شود.

از بین بردن رنگ پریدگی با ریواس

برای رفع پريدگی رنگ صورت آب ريواس؛ آب هويج (زردك) و آب سيب سرخ را به نسبت مساوی با هم مخلوط نمایید و اين نوشيدنی را بنوشید.

ماسک صورت ریواس

ریواس له شده را با مقدارى سرکه مخلوط نمایید و روى تمام صورت بمالید این ماسک براى از بین بردن کک و مک و جوش هاى چرکى و از بین بردن لک و جاى جوش مفید است.

براي درمان كم‎‎خوني، از ريشه خشك شده ريواس يا شربت آن همراه با غذا استفاده كنيد.

از بین بردن درد و نفخ معده 

براي رفع درد، ناراحتي، گاز و نفخ معده 15 گرم پودر ريشه ريواس را براي 20 دقيقه در 300 سي‎‎سي آب جوش دم كنيد و قبل از غذا يك استكان از آن بنوشيد.

ریواس برای استحکام بخشیدن به استخوان ها

براي استحكام استخوان‌ها، ريشه ريواس را همراه با عرق مرزه در روغن كنجد بجوشانيد و بعد از ولرم شدن آن را روي بدن ماساژ دهيد.

درمان برص با استفاده از ریواس

برای بیماری برص ریشه ریواس را به‎صورت پودر درآورده با عسل مخلوط کنید و در محل بمالید.

استفاده از ریواس برای درمان و تسکین درد ها

برای درمان آبله، پیوره و دندان درد، ساقه ریواس را بجوشانید و به‎‎صورت ضماد روی محل قرار دهید. همچنین می‌توانید خود ریواس را بجوید.

درمان سرفه به وسیله ریواس

برای درمان سرفه‌های کهنه و زیادی صفرا گرد ریشه ریواس را با لعاب به دانه، به‎‎صورت حبّ درآورده و زیر زبان قرار دهید.

میزان ارزش غذایی برای 85 گرم ریواس

موارد منع مصرف ریواس

(ریواس طعم فوق العاده ای دارد و با توجه به فواید آن افراد زیادی آنرا برای مصرف انتخاب خواهند کرد. اما لازم است تا بدانید که استفاده از آن با محدودیت هایی مواجه است که باید مد نظر داشته باشید و در صورت بی توجهی با عواقب ناگوارای مواجه خواهید شد. از این رو لازم است تا قبل مصرف آن موارد منع مصرف ریواس را مطالعه کنید)

از آنجايي كه ريواس داراي مقدار زيادي اكساليك اسيد است (۴۶۰ ميلي گرم در هر ۱۰۰ گرم)، زياده‌روي در مصرف آن مي‌تواند باعث آسيب به دستگاه گوارش و كليه‌ها و جلوگيري از جذب كلسيم و منيزيم شود. بنابراين خطر پوكي استخوان را بالا مي‌برد. افراد بالغ در روز مجاز به مصرف ۱۰ گرم اكساليك اسيد و كودكان مجاز به مصرف ۳ تا ۴ گرم از اين ماده هستند. البته اين ميزان اكساليك اسيد از چند كيلوگرم ريواس به دست مي‌آيد، بنابراين مصرف متعادل اين گياه نه تنها خطري ندارد بلكه خواص بسيار زيادي را هم به بدن مي‌رساند. اما مبتلايان به سنگ كليه، ناراحتي‌هاي مثانه، درد سينه و سرفه بهتر است قبل از خوردن ريواس با پزشك خود مشورت داشته باشند.

مصرف ريواس توسط مادران شيرده نيز ممكن است باعث ايجاد اسهال در نوزادان شود. مبتلايان به نارسايي‌هاي قلبي هم نبايد در خوردن آن زياده‌روي كنند زيرا حاوي مقادير قابل توجهي سديم است و باعث افزايش احتباس آب در بدن مي‌شود. برگ‎ ريواس نيز بهتر است به صورت خوراكي استفاده نشود زيرا حاوي تركيبات سمي براي بدن است.

 


در این باره بیشتر بخوانید: استفاده های دارویی از ریواس


تدوین و گردآوری: حسن جوانبخت

هرگونه استفاده با درج نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir