حساسیت به انجیر تازه

حساسیت طیف وسیعی اختلالات شایع پزشکی است که شامل واکنش غیر طبیعی بدن نسبت به مواد غیر زیان آور می باشد. طی تحقیقی که در آمریکا انجام شده است حدود 60 میلیون نفر با ضریب یک به پنج به نوعی از حساسیت مبتلا هستند. حساسیت طیف گسترده ای دارد و شامل انواع مختلفی می شود که یکی از انواع حساسیت، نوع پوستی آن می باشد. در این پست با دکتر سلام همراه باشید تا حساسیت پوستی نسبت به انجیر را بررسی کنیم.

انجیر یکی از میوه هایی است که از قدیم الایام در ایران استفاده می شده است. به سبب فواید بسیار زیاد این میوه، مصرف آن بصورت انواع جوشیده، خام و غیره متداول بوده است. در ادامه به فواید انجیر می پردازیم.

حساسیت به انجیر تازه

البته میوه انجیر برای بعضی افراد می تواند حساسیت ایجاد کند. اغلب حساسیت ایجاد شده توسط این میوه حساسیت پوستی می باشد. حساسیت پوستی انجیر به علت وجود فورانوکومارین ها و به خصوص پسورالن آنهاست. این ماده بیشتر در شیرابه انجیر وجود دارد. در افراد حساس، پس از تماس پوستی برگ، میوه یا شیرابه میوه با پوست و قرار گرفتن در معرض نور، التهاب پوستی اتفاق می افتد که بسیار دردناک است و روند بهبود آن بسیار کند است و ممکن است گاها هفته ها به طول بینجامد.

علائم بروز حساسیت به انجیر شامل خارش، التهاب موضع، تغییر رنگ محل به قرمزی مایل به قهوه ای، پدید آمدن تاول های شدید، درد غالبا در محل تاول ها می باشد.

در صورت به وجود آمدن تاول در محل و بروز حساسیت، بهترین کار جلوگیری از خشک شدن پوست به کمک کرم های مرطوب کننده پوست است. همچنین در صورت وجود درد شدید در ناحیه می توانید به پزشک متخصص مراجعه کنید.

کاهش حساسیت نسبت به انجیر

برای کاهش حساسیت نسبت به انجیر راه هایی وجود دارد که معمولا حساسیت را به طور کلی از بین نمی برند بلکه آنرا کمتر می کنند. از جمله این راه ها می توان به پرهیز از مصرف کود های شیمیایی در کشاورزی و همچنین مصرف میوه های ارگانیک اشاره کرد. مصرف کود های شیمیایی و شیرین کننده های مصنوعی می توان سبب انقباض نایژه ها و عکس العمل هیستامینی در چشم ها، گوش ها، بینی یا گلو شوند.

همچنین شما با تقویت سیستم ایمنی خود می توانید بروز این گونه پاسخ های آلرژیکی را کمتر کنید. برای تقویت سیستم ایمنی بدن باید هر روز ورزش کنید. به مقدار کافی آب بنوشید و خواب کافی داشته باشید. همچنین ویتامین C کافی مصرف کنید. همچنین می توانید از کمک متخصص تغذیه استفاده کنید.

با وجود همه ی این مسائل، هنوز بهترین راه کاهش حساسیت به مواد حساسیت آور، عدم مصرف آن هاست. همچنین در مورد حساسیت به انجیر، بعضی افراد که به بخش خاصی از آن حساسیت دارند بهتر است آن را مصرف نکنند.

فواید میوه انجیر

 انجیر و کاهش فشار خون

بسیاری از افراد بدلیل عدم مصرف میوه و سبزیجات تازه دچار افزایش فشار خون می شوند. این امر بدلیل آن است که بدن دچار کمبود پتاسیم و افزایش یون سدیم می شود که پر فشاری خون را به دنبال خواهد داشت. انجیر منبعی غنی از یون پتاسیم است که برای افرادی که مبتلا به پر فشاری خون هستند بسیار مفید است.

انجیر و ضد سرطان

انجیر حاوی گروهی از مواد به نام پلی فنول هاست که نوعی آنتی اکسیدان قوی به شمار می آید. همچنین انجیر حاوی ترکیبات کومارینی است اثر ضد سرطانی آن به اثبات رسیده است.

انجیر و تقویت کننده قلب و عروق

انجیر حاوی مواد فلانوئیدی است که در کاهش امراض قلبی و عروقی نقش دارند. همچنین این میوه حاوی ترکیباتی است که سبب کاهش تری گلیسیرید ها و کلسترول خون می شوند.

انجیر و کاهش قند خون

انجیر سرشار از فیبر است، از این رو مصرف آن در مقدار کم کاهش دهنده قند خون است. در صورت مصرف در مقادیر زیاد، بدلیل دارا بودن قند تاثیر آن را از بین می برد. برگ انجیر بیش از میوه آن کاهش دهنده قند خون است. مصرف جوشانده عصاره برگ آن می تواند در کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت مفید است.

انجیر و جلوگیری از پوسیدگی استخوان 

میوه انجیر دارای مقدار زیادی کلسیم و پتاسیم است. کلسیم آن در استخوان سازی نقش مهمی دارد و پتاسیم آن نیز موجب می شود کلسیم این میوه از طریق ادرار دفع نشود.

 

 

هرگونه استفاده با درج نام مجله پزشکی دکتر سلام (لینک دهی مستقیم) مجاز می باشد.

مطالب مرتبط :

خاصیت های درمانی انجیر

حساسیت زا های مخفی در مواد خوردنی

آلرژی و حساسیت

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir