نحوه مصرف عناب

 

میوه عناب دارای طبع معتدل و مرطوب است و خواص درمانی شگفت انگیزی دارد. البته برخی از حکمای بزرگ طب سنتی نظیر ابوعلی سینا معتقدند طبع عناب کمی سرد است. میوه ی عناب زیتونی شکل و براق است و زمانی که هنوز نرسیده است به رنگ سبز می باشد، زمانی که میوه عناب برسد میوه آن هم به رنگ قرمز در می آید و چروک می خورد. در این مطلب قصد داریم به بررسی روش های مصرف عناب بپردازیم.

روش های مصرف عناب:

عناب خیس کرده:

تعداد 20 دانه عناب را با 30 عدد دانه مویز که هسته آن گرفته شده و 30 دانه سه پستان، 17 گرم گل بنفشه در نیم لیتر آب خیس نمایید و اجازه دهید تا صبح بماند، سپس آن را صاف و با 50 گرم شیر خشت و همچنین 50 گرم ترنجبین مخلوط کنید تا به طور کامل حل شود، سپس برای اصلاح طبع عناب و سایر گیاهان همراه، قدری گلاب به آن اضافه و به مرور مصرف نمایید.

شربت عناب

800 گرم از عناب خشک شده را در 4 لیتر آب بجوشانید تا بپزد، سپس عناب‌ها را له کرده، مایع حاصل شده را صاف نموده و به میزان 3 کیلو شکر به آن اضافه کنید و دوباره بجوشانید تا شکرها حل شده و شربت عناب آماده شود. در هنگام مصرف، نصف استکان از شربت آماده شده را در یک لیوان آب خنک حل کرده و میل نمایید. تمام خواص دارویی عناب در این شربت وجود دارد. شربت عناب برای حصبه، درد سینه، سرفه و فشار خون مفید می باشد.

 

خوردن میوه خشک عناب

مقدار خوراک میوه عناب تا 50 عدد در روز است، ولی مصرف 10 تا 15 عدد عناب خشک یا تازه برای خوراک در چند روز مداوا کافی است. در سایر کشورها مانند بریتانیا عناب را به صورت خشک شده و یا به صورت آبنات‌های طعم دار همراه با چای مصرف می‌کنند. لازم به ذکر است عناب نارس و سبز، بی‌مزه و گس بوده، قابل خوردن نیست چرا که سنگین و خیلی دیر هضم است.

 

جوشانده عناب و جو

14 دانه عناب را با 25 گرم جو پوست کنده، مخلوط و در دو لیتر آب آنقدر بجوشانید تا جو شکفته شود و حدود 1 لیتر آب در ظرف باقی بماند. سپس این جوشانده را بگزارید تا ته نشین شده و سپس آب صاف شده آن را مصرف کنید.

 

روش مصرف عناب برای درمان خارش پوست

برای درمان خارش پوست 50 عدد عناب را با یک لیوان آب جوشانده صاف کرده، صبح ناشتا با سکنجبین مخلوط نموده میل شود. عناب خشک شده را با عسل مخلوط کرده در محل خارش و کهیر بمالید.

 

سردردهای صفرا را با عناب درمان کنید

عناب برای سردردهای ناشی از صفرا مفید می باشد. طرز تهیه :هلیله زرد + هلیله کابلی + تمر هندی + عناب + بنفشه + سپستان + تخم خیار. از هرکدام 5 گرم در یک لیتر آب به مدت 10 دقیقه جوشانده صاف کنید و روزی سه فنجان میل کنید.

 

درمان کهیر و خارش های پوستی با عناب

برای درمان کهیر و خارش های پوستی 10 تا 50 عدد عناب (بستگی به سن فرد و شدت بیماری آن دارد) کمی  کوبیده در آب جوشانده صاف نموده صبح ناشتا میل شود

 

درمان فشارخون بالا با عناب 

کسانی که فشار خون آنها بالاست 50 گرم زرشک + 50 گرم عناب را خوب نرم کرده هستة عنابها را جدا کرده با پودر زرشک مخلوط کرده بعد از هر غذا یک قاشق مرباخوری میل کنند.

 

درمان سنگ کیسه صفرا

کسانی که سنگ کیسه صفرا دارند عرق بیدمشک و عرق کاسنی را از هر کدام 100 گرم و 50 گرم عناب را در آنها خیس نموده سپس صاف کنند روزی 3 بار هر بار 22 قاشق غذا خوری قبل از غذا میل کنند.

 

خواص

برای رفع استرس و اضطراب مفید است.
به علت دارا بودن انتی‌اکسیدان‌ها، روند پیری پوست را کاهش می‌دهد.
عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم‌كننده سینه و ملین است.
کاهش‌دهنده فشارخون است.
کمک به هضم غذا می کند و تصفیه‌کننده خون است.
گرفتگی صدا را برطرف مي‌کند و موجب تقویت دستگاه گوارشی می‌شود.
با توجه به مطالعات اخیر، عصاره عناب مهارکننده سلول‌های سرطان خون است زيرا به علت داشتن ویتامین C و انتی‌اکسیدان، مانع از رشد و حرکت رادیکال‌های آزاد و در نتیجه کمک به کنترل و رشد تومور و سلول‌های سرطانی است.

 

موارد منع مصرف:

افرادی که از نفخ بیش از حد، انگل‌های روده‌ای و خلط بیش از حد رنج می‌برند، بهتر است قبل از مصرف عناب با پزشک مشورت کنند.
مصرف عناب برای زنان باردار باید با آگاهی پزشک انجام شود.
مصرف زیاد آن برای افرادی که دچار غلظت خون می باشند توصیه نمی شود.


مصرف عناب عامل کنترل کننده قند خون

عناب از چه خاصیت هایی بهره می برد؟

عناب دارویی برای مفید برای درمان التهاب بدن


گرد آوری و تدوین: مهدیه انیسی

هرگونه استفاده با درج نام دکتر سلام و با لینک دهی مستقیم مجاز می باشد.

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir