علل وقوع درد جناغ سینه چیست؟

درد جناغ سینه یکی از علائم مبهم و آزار دهنده است که بسیاری از افراد به آن مبتلا هستند. این درد باعث نگرانی افراد می شود، به این دلیل که می پندارند وجود این درد به معنای اختلالات قلبی است، در صورتی که درد در ناحیه ی جناغ سینه جزو درد های غیر قلبی دسته بندی شده است و لزوما به معنای اختلالات قلبی نیست. با دکتر سلام همراه باشید تا در این پست، درد قفسه سینه را بررسی کنیم.

محل وقوع درد 

درد در محل جناغ سینه رخ می دهد. جناغ سینه استخوانی است در مرکز قفسه سینه که در زیر ترقوه قرار دارد. جناغ سینه سبب محافظت از اندام های حیاتی می شود. بسیاری از افراد بدلیل عدم آگاهی از محل دقیق وقوع درد می پندارند که این مشکل، مربوط به سیستم گردش خون و مشکلی قلبی است، هر چند تشخیص مکان اصلی درد کار آسانی نیست. اگر درباره محل دقیق وقوع درد مطمئن نیستید حتما به پزشک مراجعه کنید زیرا احتمال این وجود دارد که درد مربوط به بیماری های قلبی باشد.

علل وقوع درد جناغ سینه

از جمله علل اصلی وقوع این درد، میتوان انواع بیماری های عضلانی - اسکلتی، بیماری های ریوی، بیماری های گوارشی و همچنین بیماری های قلبی اشاره کرد.

همچنین افرادی که جراحت یا التهابی در این مکان داشته اند ممکن است با وارد آمدن فشار بر این ناحیه احساس درد بیشتری کنند.

بیماری های عضلانی اسکلتی و درد جناغ سینه

بیماری های عضلانی - اسکلتی بیماری هایی هستند که بافت عضلانی و یا اسکلتی را در ناحیه قفسه سینه و اطراف آن درگیر می کنند و گاه ممکن است سبب بروز ناراحتی هایی برای فرد شوند.

از انواع مختلف این بیماری ها می توان به زونا، التهاب غضروف های دنده ای به دلیل ضربه یا عوامل دیگر، آرتروز شانه و مهره های ستون فقرات و پوکی استخوان اشاره کرد که سبب به وجود آمدن این درد ها می شوند.

بیماری های ریوی و درد جناغ سینه

بعضی از ناراحتی های قفسه سینه می تواند به دلیل آسیب دیدن ریه ها و پرده جنب باشد. پرده جنب پرده ای است دولایه که بین استخوان ها و بخش خارجی ریه قرار گرفته است. التهاب و عفونت این اعضا، به دلیل ویروس ها، باکتری ها و سایر عوامل می تواند  از جمله عوامل ایجاد کننده این درد باشند.

همچنین غالبا درد هایی که به دلیل این موارد ایجاد می شوند همراه با خس خس و تنگی نفس و سرفه خواهند بود.

بیماری های گوارشی و درد جناغ سینه

یکی دیگر از عواملی که می تواند سبب درد در جناغ سینه شود، بیماری های گوارشی می باشد. از این نوع بیماری ها میتوان به ریفلاکس معدی - مری، اختلال عضلات حرکتی مری، زخم های معده و اثنی عشر، بیماری های کیسه صفرا مانند کولیک صفراوی و کوله سیستیت اشاره کرد.

توجه کنید که این علائم باعث درد مستقیم در استخوان جناغ سینه نمی شوند، بلکه ممکن است سبب درد در اندام های همجوار آن شوند که به اشتباه با درد در جناغ سینه اشتباه گرفته می شود.

بیماری های قلبی و درد جناغ سینه

بسیاری از افرادی که از درد قفسه سینه شکایت دارند، از آنژین صدری رنج می برند. توجه کنید که آنژین صدری حالت سنگینی قفسه سینه است و محل مشخصی ندارد. لذا بیمار حس این را دارد که انگار جسم سنگینی بر قفسه سینه وی گذاشته شده و با افزایش فعالیت بدنی بدتر می شود.

دلیل اصلی این درد های مبهم، کمبود اکسیژن ماهیچه های قلبی یا انسداد نسبی آنان است. در مواد مغذی کافی به ماهیچه های قلبی نمی رسد و می تواند سبب حمله های قلبی شود.

اکثر درد های این ناحیه بدلیل آنژین های مزمن و پایدار هستند و به همین دلیل درد طولانی تری دارند. هر چند همه ی انواع آنژین ها می توانند در افراد خطرناک باشند.

درمان درد جناغ سینه

برای درمان این درد باید عوامل به وجود آورنده آن را از بین ببریم.

برای رفع مشکلات گوارشی مذکور میتوانید از دم کرده زنجبیل استفاده کنید. این دم کرده را می توانید با رنده کردن ریشه طبیعی زنجبیل در آب جوش و دم کردن به مدت 10 دقیقه تهیه کنید. همچنین جهت تسکین درد های ناشی از عفونت های اسکلتی عضلانی میتوانید همین دم کرده را چهار بار در روز میل کنید.

برای رفع مشکلات ریوی و قلبی، بهتر اینست که در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید، زیرا عوارض وارد شده در اثر این گونه مشکلات طولانی مدت، پایدار و اغلب بدون بازگشت و بسیار خطرناک هستند. لذا در صورتی که درد جناغ سینه شما همچنان باقی بود، لطفا به پزشک متخصص مراجعه کنید.

هرگونه استفاده با درج نام مجله پزشکی دکتر سلام (لینک دهی مستقیم) مجاز می باشد.

مطالب مرتبط :

درمان دردهای آنژینی

از کجا بدانیم درد قلبی داریم

شیوه معالجه درد قفسه سینه به دلیل سرما خوردگی

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir