برای درمان ایدز راهی جدید کشف شده است

ایدز

در جدیدترین پژوهشی که در خصوص ایدز توسط محققان بریتانیایی صورت گرفته است به راهی دست پیدا کرده اند که می توانند به وسیله آن ایدز را درمان کنند. ایدز نوعی بیماری می باشد که در دستگاه ایمنی و توسط ویروس نقص ایمنی (HIV) ایجاد می‌شود.

گروهی از محققان و پزشکان بریتانیایی اخیراً اعلام کردند که به روشی جدید برای درمان ایدز دست یافته‌اند.این روش علاوه بر اینکه سلول‌های فعال را نابود می‌کند، سلول‌های خفته را نیز هدف قرار می‌دهد. این پژوهش توسط تعدادی از دانشگاه‌های انگلستان و با حمایت سرویس ملی سلامت (NHS) انجام شده است. محققان این پژوهش از داروهای ضد بازگشت ویروس، داروی فعالسازی سلول‌های خفته و همچنین واکسنی که باعث می‌شود سیستم ایمنی بدن سلول‌های آلوده را از بین ببرد استفاده کردند.

روند درمان ایدز شامل ۳ مرحله است:

۱- استفاده از داروهای ضد بازگشت بیماری که سلول‌های لنفوسیت تی آلوده به ویروس را مورد هدف قرار می‌دهد و از تکثیر آن‌ها جلوگیری می‌کند.

۲- فرد بیمار مقدار مشخصی از یک ویروس را دریافت می‌کند که این ویروس‌ها سیستم ایمنی را بهبود بخشیده و بدن را برای مبارزه با HIV آماده می‌کند.

۳- نهایتا سلول‌های آلوده که توسط سیستم ایمنی قوی شده بیمار از بین رفته‌اند، به وسیله دارو خارج می‌شوند.

یک مرد ۵۰ ساله بریتانیایی اولین فردی است که به طور کامل این فرآیندهای درمان ایدز را دریافت کرده است و آخرین نمونه از خون وی هیچ نشانه‌ای از ویروس را نشان نمی‌دهد. اما مهم‌ترین و حیاتی‌ترین گام در درمان بیماری خروج سلول‌های خفته آلوده به ایدز است. زیرا این کار از تجدید حیات بیماری که ممکن است سال‌ها پس از درمان اتفاق بیفتد، جلوگیری می‌کند.

ایدز

با این حال از آنجایی که تجدید حیات پس مدت‌ها پس از نابودی سلول‌های فعال اتفاق می‌افتد، تنها گذر زمان درمان قطعی بیماری را تایید خواهد کرد. استفاده از داروهای ضد بازگشت نشان می‌دهد پژوهشگران مطمئن نیستند که ویروس به طور کامل از بین رفته است یا خیر. در حال حاضر حدود ۳۷ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به ایدز هستند و تاکنون ۳۵ میلیون نفر بر اثر این بیماری از دنیا رفته‌اند.

تنها فردی که انتظار می‌رود به طور کامل درمان شده باشد، فردی به نام تیموسی ری براون است که در کشور آلمان تحت درمان قرار گرفته است.

تیموسی برای جایگزینی سلول‌های بنیادی با سلول‌های سرطانی به پیوند مغز اسخوان نیاز داشت تا با این کار سیستم ایمنی او بازسازی شود. پزشک تیموسی دریافت که پس از دریافت سلول‌های بنیادی، سلول‌های جدید تیموسی به طور طبیعی در برابر HIV مقاوم شده‌اند. تحقیقات پزشکان بریتانیایی در این زمینه همچنان ادامه دارد و امید است نتایج این تحقیقات مسیر را برای یافتن درمان قطعی HIV هموار کند.

منبع: سلامتی

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir