مواد غذایی که نباید با معده خالی مصرف شوند

گوجه فرنگی

برخی از مواد غذایی با اینکه بسیار خوشمزه هستند اگر با معده خالی مصرف شوند عوارض خطرناکی در پی دارند و سلامت بدن شما را در معرض خطر قرار می دهند. در این مقاله از دکتر سلام خوراکی های که توصیه می شود با معده خالی خورده نشوند را آماده کرده ایم. با ما همراه شوید.

مهدی شادنوش متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی با اشاره به اینکه وقتی افراد احساس گرسنگی می کنند اشتهای بسیار زیادی دارند، اظهار کرد: اکثر افراد هنگام گرسنگی در مورد نوع غذایی که می خواهند بخورند، چندان توجه ای به خرج نمی دهند و این عادت بسیار خطرناک است.

وی افزود: مصرف برخی از خوراکی ها، مناسب معده خالی نیست و سلامت بدن را به خطر می اندازد.

وی با اشاره به اینکه خرمالو و گوجه فرنگی حاوی مقادیر زیادی پکتین و تانیک اسید هستند، تصریح کرد: وقتی این مواد را با معده خالی مصرف کنید با اسید معده واکنش شیمایی صورت می دهند که نوعی ژل غیر قابل حل تشکیل داده و به راحتی منجر به تولید سنگ معده می شوند.

این متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی مصرف نوشیدنی های سرد را از دیگر موادی عنوان کرد که نباید با معده خالی مصرف شوند و گفت: اگر با معده خالی انواع نوشیدنی های را سرد مصرف کنید، سرمای آن معده و روده ها را تحریک کرده و باعث انقباض آنها می شود.

وی ادامه داد: این انقباض‍ها پس از مدتی، بدن را به سمت اختلال در واکنش‌های شیمیایی آنزیمی متفاوت پیش برده و موجب بیماری‌های دستگاه گوارش می شود که در زنان نیز اختلالات هورمونی را در پی دارد.

موز

به گفته شادنوش، موز غنی از منیزیم است و خوردن آن با معده خالی به شدت و به طور ناگهانی مقدار منیزیم در بدن را افزایش داده و باعث به هم خوردن تعادل بین منیزیم و کلسیم در خون فرد می شود و حتی ممکن است اثرات بازدارنده ای روی قلب و عروق داشته و در نهایت سلامت انسان را به خطر اندازد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در خصوص مواد حاوی پروتئین از جمله شیر و شیرسویا اظهار کرد: این دو نوشیدنی مملو از پروتئین هستند و اگر آنها را با معده خالی بنوشید، پروتئین تغییر شکل داده و تبدیل به انرژی شده تا مصرف شود که این کار باعث می شود خاصیت مغذی بودن این نوشیدنی های مفید از بین رود.

وی شکر را یک نوع خوراکی قابل هضم و جذب دانست و یادآور شد: اگر افراد با معده خالی، مقدار بسیار زیادی شکر بخورند، بدن نمی‌تواند در مدت زمان کمی، به اندازه کافی انسولین تولید و قند خون را به حد نرمال برساند، به همین دلیل مقدار قند خون به طور ناگهانی افزایش می‌یابد که این موضوع موجب بروز مشکلات زیادی از جمله بیماری های چشمی می شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir