آب آوردن ریه از علت تا درمان

آب آوردن ریه به چه دلایلی رخ می دهد؟ ریه یکی از اندام های تنفسی است که نقش مهمی در حفظ حیات انسان به عهده دارد. ریه در پشت قفسه سینه قرار گرفته است و با دهان و بینی مرتبط است. از طریق تنفس، هوای دمی وارد ریه شده و اکسیژن مورد نیاز بدن در یافت و بجای آن کربن دی اکسید تولید شده توسط بدن، دفع می شود. یکی از خطرناک ترین اختلالاتی که ممکن است برای ریه به وجود آید، آب آوردن است و علل مختلفی را شامل می شود که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت؛ با دکتر سلام همراه باشید.

به طور معمول بین ریه و قفسه سینه فضایی وجود دارد که به آن فضای جنب گفته می شود. داخل آن نیز همیشه ترشح وجود دارد که جذب خون می شود. زمانی که این مایع افزایش پیدا کند، اصطلاحا به آن  آب آوردن ریه می گویند.

.

.

علل آب آوردن ریه

.

.

علائم آب آوردن ریه

.

.

آب آوردن ریه به دلیل نارسایی قلبی

یکی از اصلی ترین علل بروز آب آوردن ریه ابتلا به نارسایی های قلبی است! این که فکر کنیم همیشه هر اختلالی که برای ریه ما به وجود آید در اثر اختلالات ریوی است یک تفکر کاملا اشتباه است! مثال بارز این گفته ابتلا به اختلالات ریوی در اثر نارسایی های قلبی است.

در اشخاص مبتلا به نارسایی قلبی به دلیل خون کمی که به قلب شان می رسد سبب بوجود آمدن ترشح در درون حباب های ششی پلاسمایی می شود و می گویند که ریه اش آب آورده است.

قلب تلمبه بزرگ بدن است و همچنین می توان گفت که این ماهیچه یکی از قوی ترین ماهیچه های غیر ارادی در بدن انسان به شمار می آید. قلب به عنوان تلمبه ای عمل می کند که خون را در بدن به گردش درمی آورد. خون باید به طور متوسط در هر دقیقه یک بار بدن را به طور کامل دور بزند و اگر نتواند این وظیفه را به خوبی انجام دهد نارسایی قلبی به وجود می آید. وقتی که نارسایی قلبی پیشرفت کند، مایع در ریه ها جمع می شود و اتفاقی می افتد که پزشکان آن را «ادم ریه» می نامند و عوام آنرا «آب آوردن ریه» می نامند.

.

.

تنگی نفس فعالیتی چیست؟

منظور این است که فرد با فعالیت جسمی دچار تنگی نفس می شود. در ابتدای شروع علائم، بیمار در فعالیت های طولانی دچار تنگی نفس می شود. ولی با پیشرفت نارسایی، بیمار در فعالیت های کم مثل بالا رفتن از پله ها، نیز دچار مشکل می شود.

.

.

تنگی نفس در حالت درازکش

معمولاً در خانواده افرادی را داریم که موقع خوابیدن چند بالش زیر سر خود می گذارند، اکثراً دلیل آن ایجاد تنگی نفس به دنبال دراز کشیدن می باشد، که پس از نشستن به سرعت برطرف می شود، در موارد شدید بیماری، حتی فرد به صورت نشسته می خوابد.

.

.

درمان گیاهی عفونت ریه:

اکالیپتوس بومی استرالیا است، و در این قاره غذای اصلی موجود در وعده غذایی خرسهای کوآلا محسوب میشود. امروزه این گیاه در سرتاسر جهان از جمله ایالات متحده کشت میشود.

.

.

نحوه مصرف اکالیپتوس

این گیاه برای درمان التهاب سینه، ریه ها، بینی و گلو بکار می رود و می تواند برخی از گونه های باکتری و همچنین برخی از انواع قارچها را از بین ببرد. وقتی از این گیاه دارویی برای مصرف موضعی استفاده می کنید، می تواند درد رماتیسم را تسکین بخشد. قبل از مصرف میزان ریز یا هر میزان مصرف، با پزشک معالج خود مشورت و از دستورات ایشان پیروی کنید.

.

آب آوردن ریه از علت تا درمان

.

در صورت ابتلا به تنگی نفس و عفونت ریه مصرف این مواد غذایی را فراموش نکنید!

حجم ریه شما و همچنین توانایی گلبول های قرمز خون در جابجایی اکسیژن میزان قدرت تنفس شما را تعیین می کنند که این توانایی در اثر عوامل مختلفی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت؛ به عنوان مثال ورزش کردن حجم تنفسی شما را افزایش خواهد داد و شما در هر بار دم میزان بیشتری اکسیژن را به ماهیچه های خود خواهید رساند که نتیجه این عمل افزایش توانایی ماهیچه هاست؛ همچنین مصرف دخانیات مانند کشیدن سیگار و یا استعمال قلیان موجب کاهش حجم تنفسی در فرد خواهد شد.

تنگی نفس حالتی است که تنفس فرد از حالت عادی خارج شده و تند و سریع می‌شود، مانند کسی که تازه از دویدن ایستاده باشد. یک متخصص طب سنتی گفت: بسیاری از بیماری های ریوی از جمله مشکلات انسدادی ریه و در راس آن ها، بیماری آسم، موجب نفس تنگی می شود. ذات الریه نیز از دیگر عارضه های ریوی است که تنگی نفس را به دنبال دارد. در درمان تنگی نفس، علاوه بر دارو درمانی، نکات دیگری از جمله انجام ورزش های سبک، زیر نظر پزشک متخصص، برای تقویت عضلات تنفسی باید رعایت شود. به علاوه حجم غذایی که فرد مبتلا به تنگی نفس استفاده می کند باید سبک و کم باشد و از غذاهای مقوی در حجم کم استفاده کند.

.

.

تغذیه مناسب برای مبتلایان به تنگی نفس

فیلم کشیدن آب ریه توراکوسنتز

.

[video width="360" height="360" mp4="http://www.hidoctor.ir/wp-content/uploads/2017/07/b499e55536d2eccfc0a48ea75fa127623465177-360p__98874.mp4"][/video]

.

هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir