ارتودنسی در بزرگسالان، مراحل و هزینه

دندان های ردیف و منظم باعث زیباتر شدن لبخند و حس خوشایند در شما می شود اما این موضوع تنها مزیت ارتودنسی در بزرگسالی نیست و ارتودنسی در بزرگسالی باعث کاهش خطر پوسیدگی دندان و دیگر مشکلات دهان و دندان نیز می شود.امروزه ديگر خدمات ارتودنسي فقط به کودکان و جوانان اختصاص ندارد. بلکه بسياري از بزرگسالاني که اهميت بالاي سلامتي خود را مي‌دانند و يا دوست دارند چهره زيباتري داشته باشند، نيز از درمان‌هاي ارتودنسي استفاده مي‌کنند. امروزه بزرگسالان فرصت بهره‌مندي از درمان‌هاي ارتودنسي را پيدا کرده‌اند و اکنون اين فرصت براي شما هم فراهم شده است.

 

مزایای استفاده بزرگسالان از ارتودنسي:

وجود ناهنجاري‌هاي فک که باعث مي‌شود دندان‌ها به شکل مناسبي روي هم قرار نگيرند.

شلوغ بودن دندان‌ها و يا وجود فاصله زياد بين آنها که مي‌تواند منجر به پوسيدگي دندان‌ها و بروز بيماري‌هاي لثه شود

درد غير طبيعي فک‌ها و يا فشار بر روي آنها در اثر کج بودن دندان‌ها

تمايل به داشتن دهان و دندان سالم‌تر و لبخند زيباتر

دندان‌هاي سالم دندان‌هايي است که صاف و مرتب باشند – تميز کردن دندان‌هايي که رديف و مرتب باشند با استفاده از مسواک و نخ دندان، خيلي راحت‌تر است و مي‌تواند باعث پيشگيري از ابتلاء به ساير بيماري‌هاي دهان و دندان در آينده شود.

داشتن يک لبخند زيبا باعث تقويت اعتماد به نفس مي‌شود – درمان‌هاي ارتودنسي مي‌تواند به تقويت اعتماد به نفس شما کمک کند و کيفيت زندگي شما را بالا ببرد. ارتودنسي به شما امکان مي‌دهد که بدون خجالت کشيدن و نياز به مخفي کردن دندان‌هايتان بتوانيد به راحتي لبخند بزنيد.

بيماري‌هاي دهان و دندان اگر درمان نشود، مي‌تواند مرتباً بدتر و بدتر شود -‌ اگر ارتودنسي براي شما لازم باشد و آن را انجام ندهيد، ممکن است در دراز مدت عوارض بيشتر و خطرناک‌تري براي سلامتي شما به وجود بيايد و در نهايت مجبور باشيد هزينه بسيار بيشتري بابت درمان آن بيماري‌ها بپردازيد.

 

 

 

تفاوت ارتودنسی بزرگسالان و کودکان:

تفاوت اصلی ارتودنسی بزرگسالان با ارتودنسی کودکان یا نوجوانان این است که استخوان‌های فک بیماران جوان‌تر هنوز در حال رشد است. ازآنجایی‌که رشد این استخوان در بیماران بزرگسال متوقف‌شده است، باید جراحی فک یا جراحی ارتوگناتیک برای اصلاح وضعیت فک‌ها از جمله درمان جلو بودن فک بالا انجام شود. دیگر تفاوت‌های ارتودنسی کودکان و بزرگسالان به شرح زیر است:

بزرگسالان بیش از کودکان در معرض تحلیل رفتن لثه یا حتی تحلیل استخوان در اثر ابتلا به بیماری‌های اولیه یا پیشرفته لثه هستند. مرتب کردن دندان‌ها احتمال ابتلا به بیماری لثه را کاهش می‌دهد.

دندان‌ها به مرور زمان ساییده می‌شوند و حرکت می‌کنند. این موارد را می‌توان با ارتودنسی اصلاح کرد. فضای خالی دندان غائب باعث می‌شود که دندان‌های مجاور به‌طرف این فضای خالی حرکت کنند و کج شوند و به‌این‌ترتیب اختلال بایت به وجود بیاید و احتمال ابتلا به بیماری لثه افزایش یابد.

بسیاری از بزرگسالان در دوران کودکی یا نوجوانی تحت درمان ارتودنسی قرارگرفته‌اند، اما درمان را تا پایان دنبال نکرده‌اند؛ اما زمانی که بیمار بزرگتر می‌شود و از مزایای مرتب بودن دندان‌ها آگاه می‌گردد، تصمیم می‌گیرد که درمان ناتمام را کامل کند و به لبخند رؤیایی خود دست یابد.

 

 

 

چه گروهی از بزرگسالان به ارتودنسی نیاز دارند؟

هیچ دورانی به‌اندازه این زمان برای ارتودنسی بزرگسالان مناسب نبوده است. پیشرفت‌های به‌دست‌آمده درزمینهٔ تکنولوژی ارتودنسی این امکان را برای بزرگسالان فراهم کرده است تا بتوانند در مدت‌زمانی کوتاه به نتایج چشمگیری دست یابند. متخصص ارتودنسی تشخیص می‌دهد که آیا شما متقاضی ایده‌آلی برای درمان ارتودنسی محسوب می‌شوید یا خیر. اگرچه دندان‌های سالم را در هر سنی می‌توان حرکت داد، اما برخی بزرگسالان مبتلابه بیماری لثه باید ابتدا برای درمان این عارضه‌ها تحت درمان قرار بگیرند. مشکلات زیر را می‌توان به روش ارتودنسی بزرگسالان حل کرد:

 

 

 

 

انواع درمان ارتودنسی بزرگسالان:

ارتودنسی فلزی: ارتودنسی فلزی براکت‌های فلزی کوچکی دارد که به جلوی دندان‌ها متصل می‌شود. سیمی که از بین براکت‌ها رد می‌شود دندان‌ها را حرکت می‌دهد.

 

ارتودنسی لینگوال پشت دندانیبریس ارتودنسی لینگوال یا زبانی پشت دندان‌ها قرار می‌گیرد تا دندان‌های نامرتب را به‌تدریج حرکت دهد و اختلال بایت را برطرف کند. بریس لینگوال بریس ثابتی است که به پشت دندان‌ها متصل می‌شود.

 

ارتودنسی سرامیکی: ارتودنسی سرامیکی نوعی از ارتودنسی ثابت است که از براکت های سرامیکی به جای براکت های فلزی استفاده می‌کند.براکت‌های ثابت زیبا و شفاف یا همرنگ دندان انتخابی ایده‌آل برای بیمارانی است که نمی‌خواهند اطرافیان متوجه تحت درمان بودن ایشان بشوند.

 

ارتودنسی نامرئی: در ارتودنسی نامرئی از مجموعه پلاک‌های متحرکی استفاده می‌شود که به خوبی روی دندان‌ها می‌نشیند.متخصص ارتودنسی پلاک‌های جدید را در زمان‌های مشخص در اختیار بیمار قرار می‌دهد تا دندان‌ها به‌تدریج حرکت کنند و مرتب شوند.

 

ریتینر: استفاده از ریتینر (پلاک نگهدارنده) در دوران پس از ارتودنسی ضروری است. دندان‌ها پس از برداشتن بریس به سمت وضعیت اولیه متمایل می‌شوند، اما ریتینر دندان‌ها را محکم در وضعیت جدید نگه می‌دارد.

 

ونیر: ونیر لایه‌های همرنگ دندان و نازکی از جنس پرسلین است که روی دندان‌های بیمار چسبانده می‌شود. ونیر درمانی ایده‌آل برای اصلاح لب پر شدن، لکه شدن، بدرنگ شدن یا کوچک بودن دندان‌ها است.ونیر روشی سریع برای اصلاح طرح لبخند است که ضرورت کشیدن دندان‌ها را از بین می‌برد. البته ونیر درمانی پرهزینه است. دندانپزشک در بعضی موارد بخشی از دندان اصلی را تراش می‌دهد تا فضا برای چسباندن ونیر ایجاد شود.

 

 

 

هزینه درمان ارتودنسی در بزرگسالان:

هزینه ارتودنسی به طول مدت درمان، سن، میزان و شدت مشکل شما و نوع بریسی که دندانپزشک برای شما توصیه می‌کند، بستگی خواهد داشت. قبل از شروع درمان با بیمه درمانی یا تکمیلی خود هماهنگی کنید تا مشخص شود که آیا هزینه‌های ارتودنسی شما را پوشش می‌دهد یا خیر.

 

 

هرگونه استفاده و کپی برداری با درج نام مجله پزشکی دکتر سلام (لینک دهی مستقیم) مجاز می باشد.

 

 

مطالب مرتبط :

چیزهایی که در مورد ارتودنسی لازم است بدانید

ارتودنسی و ایمپلت دندان

ارتودنسی و تغذیه

درمان های ارتودنسی در کودکان

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir