چگونه خانه خود را از هرگونه آلودگی پاکسازی کنیم؟

 خانه یک محیط گرم و یک پناهگاه برای اعضای خانواده به شمار می آید. شما در طول روز حداقل 8 ساعت، یعنی دست کم یک سوم عمر خود را در خانه سپری می کنید؛ پس پاکیزگی محیط خانه و عدم آلودگی آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در ادامه به کلید های برای پاکسازی خانه از هرگونه آلودگی خواهیم پرداخت. با دکتر سلام همراه باشید.

مدت ها است که روش تغذیه صحیح بیشتر در بین افراد رواج یافته و مردم بیش از پیش به سلامت خود اهمیت می دهند. اما علاوه بر تغذیه، محیط پیرامون ما هم به همان اندازه در حفظ سلامتی بدن دخیل است و ممکن است در مواقعی به دلیلی عدم رعایت برخی نکات، به سلامتی ما آسیب جدی وارد کند. آیا شما هم فکر می کنید که منزلتان به سم زدایی نیاز دارد؟

واقعیت امر این است که خانه های ما با بیش از ۵۰۰ ماده شیمیایی مختلف پر شده است. کمی در مورد آن فکر کنید! و بدتر اینکه همه این مواد در داخل خانه به دام افتاده اند و راه خروجی برای آن ها وجود ندارد. برآورد شده است که هوای داخل یک محیط بسته حتی ۲ تا ۵ برابر آلوده تر از هوای بیرون است. به همین دلیل بیماری به نام “سندروم خانه سمی” به وجود آمده، زیرا در برخی مواقع خانه ها عامل بروز بسیاری از بیماری ها هستند.

 

بسیاری از بیماری های جدی و شرایط وخیم مانند اختلالات تولید مثلی و بیماری های خود ایمنی با سموم موجود در محیط اطرافمان در ارتباط است و حقیقت غم انگیز این است که ما نمی توانیم محیط سمی اطراف خود را نادیده بگیریم. به همین دلیل باید در منازل خود سیستم دفاعی داشته باشیم.

خوشبختانه، آگاهی از محیط شیمیایی که در آن محصور شده ایم، رو به رشد است و عموم مردم با توجه به این آگاهی، خواستار موادی هستند که به جریان خون نفوذ نکرده و به سلامت ما آسیب نمی رساند. همچنین ایده هایی مبنی بر مواد “غیر سمی” و “طبیعی” به صورت یک جریان اصلی در حرکت است.

در اینجا خانومانه راههایی را برای شما ذکر کرده که می توانید خانه های خود را سم زدایی کنید. بیایید این حرکت را به یک چالش سلامتی تبدیل کنیم و هم دیگر را به این چالش دعوت کنیم.

۲۷ راه برای سم زدایی منازل

۱- استفاده از مواد پاک کننده طبیعی – سبز.

۲- اگر در منزل خود چمن کاری دارید، برای مراقبت از آن ها، به جای استفاده از کود شیمیایی و آفت کش ها، به دنبال جایگزینی ایمن باشید. امروزه شرکت های بسیاری به جای کودهای شیمیایی، محصولات ارگانیک تولید می کنند.

۳- درمنزل خود قانون “ورود با کفش ممنوع” قرار دهید. به هیچ وجه با کفش وارد منزل نشوید. زیرا آن ها تمام آلودگی های بیرونی را وارد منزل می کند. پس بهتر است کفش ها را پیش از ورود به خانه از پای در آورید تا اینکه تمام آن کثیفی ها را به جای جای منزل خود منتقل کنید.

۴- حتما پنجره های خانه را هر روز باز کنید. جا به جایی هوا و ورود هوای تازه به خانه بسیار مهم است!

۵- اصلا از پاک کننده یا خوشبو کننده های مصنوعی هوا استفاده نکنید. به جای آن می توانید از برخی روغن ها استفاده کنید که در هوا پخش می شوند و بوی فوق العاده ای دارند.

۶- تا جایی که می توانید پلاستیک را از زندگی خود حذف کنید.

۷- به هیج وجه از قابلمه های نچسب استفاده نکنید و آن ها را با قابلمه های چدن یا استیل جایگزین کنید.

۸- برای آب آشامیدنی خود حتما از یک دستگاه تصفیه آب استفاده کنید.

۹- برای دوش حمام نیز یک فیلتر تعبیه کنید که کلر و دیگر مواد شیمیایی مضر را از بین ببرد.

۱۰- تا جای ممکن از مبلمانی استفاده کنید که با پارچه های معمولی ساخته شده اند، زیرا مبلمان ضد آب دارای ترکیبات آلی فرار (VOCs) مانند فرمالدئید است که این مواد برای سلامتی مضرند. همچنین این ماده در لباس های مقاوم در برابر شعله، مانند لباس خواب کودکان وجود دارد. از پوشیدن این لباس ها جدا خودداری کنید.

۱۱- لباس های شسته شده با مواد شیمیایی را پیش از قرار دادن در داخل کمد ها، چند ساعتی در فضای باز قرار دهید.

۱۲- فیلترهای سیستم تهویه هوا را هر چند وقت یک بار عوض کنید و اگر امکان دارد از نوع فیلترهای ضد آلرژی استفاده کنید.

۱۳- استفاده از ورق های خشک کن را متوقف کنید به جای آن از نوع پشمی استفاده کنید که جایگزینی عالی و طبیعی است.

۱۴- رطوبت منازل خود را کنترل کنید و درجایی که نمی توانید رطوبت نسبی را زیر ۶۰٪ حفظ کنید، حتما از رطوبت گیرهای مناسب استفاده کنید.

۱۵- تا جایی که می توانید در اتاق های خود از لامپ های نمکی هیمالیا استفاده کنید.

۱۶- از ملحفه های نخی و طبیعی استفاده کنید به ویژه برای نوزادان و کودکان.

۱۷- برای تصفیه هوا از گیاهان گلدانی کمک بگیرید.

۱۸- از رنگ های غیر VOC (دارای ترکیبات آلی فرار) استفاده کنید.

۱۹- محصولات جدیدی که به تازگی خریداری کرده اید، مانند مبلمان پلاستیکی که ممکن است حاوی برخی سموم باشد، اجازه دهید تا مدتی پیش از ورود به داخل منزل در بیرون خانه یا در گاراژ بماند تا گازهای سمی آن خارج شود.

۲۰- اگر می توانید از تشک های ارگانیک استفاده کنید، اگر نمی توانید (زیرا گران قیمت هستند)، از روکش های ارگانیک برای تشک های خود استفاده کنید.

۲۱- سطوح مختلف را با پارچه های ضد باکتری پاک کنید.

۲۲- گرد و غبار را تا جای ممکن بگیرید زیرا آن ها به نوعی آهنرباهای مواد شیمیایی هستند.

۲۳- برای از بین بردن آفات، به جای استفاده از روش های خشن و شیمیایی، روش های کنترل آفات به صورت طبیعی را دنبال کنید.

۲۴- هنگام خواب، تلفن همراهتان را روی حالت پرواز قرار دهید، به خصوص زمانی که آن را با خود به اتاق خوابتان می برید.

۲۵- تشک و مبلمان خود را به طور منظم با جاروبرقی جارو بزنید.

۲۶- بالش خود را هر پنج سال عوض کنید.

۲۷- از محصولات طبیعی برای مراقبت های شخصی استفاده کنید.

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir