ژل رویال و طول عمر بیشتر

مغذی ترین ماده غذایی که در جهان شناخته شده است ژل رویان است که زنبور عسل آن را تولید می کند و به آن اکسیر جوانی گفته می شود و باعث طول عمر می شود،این ژل با دارا بودن انواع پروتئین ها و ویتامین ها بسیار مفید است.
به همت یکی از زنبور داران استان قم، ماهانه بیش از ۴کیلو ژل رویال تولید می‌شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، از ابتدای امسال تا کنون حدود بیست کیلو ژل رویال در تنها یکی از زنبورستان های استان قم تولید شده است.

به گفته آقای یحیایی تنها تولید کننده ژل رویال، شاه انگبین یا اکسیر جوانی این ماده از دو جفت غده هیپوفارین موجود در طرفین سر زنبوران کارگر جوان ترشح و با بزاق دهان آنها مخلوط می شود.

این ژل، خمیری شکل و به رنگ تقریبا سفید تا زرد کمرنگ و طعمی تند و زننده است. ملکه به طور دائم از این ماده تغذیه می کند و این ماده، ملکه را قادر می کند که در فصل تخم ریزی، در شبانه روز بیش از 2500تخم بگذارد که وزن این مقدار بیش از وزن خود ملکه است.

همچنین ملکه زنبور عسل به واسطه استفاده از این ماده مغذی حدود 5تا6 سال عمر می کند در حالی که عمر زنبور های کارگر در فصول فعالیت خود(بهار و تابستان) از 24روز تجاوز نمی کند.

یحیایی در مورد فعالیت تولیدی خود در زمینه ژل رویال گفت: از سال گذشته با تحقیق بر روی این ماده و برای پیدا کردن بهترین شیوه برای تولید آن، به همراه سه نفر از دوستانم کار خود را آغاز کردیم که از ابتدای امسال تا کنون توانستیم حدود 20کیلو ژل تولید کنیم.

یوسف زاده دکتر گیاه شناس و محقق این گروه با اشاره به خواص منحصر به فرد ژل رویال گفت: این ماده، مغذی ترین ماده غذایی شناخته شده در جهان است که حاوی بیش از 180نوع از انواع پروتئین ها، ویتامین ها، اسیدهای چرب و ویتامین های گروه B است.

وی با بیان اینکه میزان پایین تولید ژل رویال در کشور با توجه به تعدد زنبورداری در ایران و همچنین طبیعت آماده برای پرورش زنبور عسل ناچیز است گفت: به دلیل نبود هماهنگی آمار دقیقی از میزان تولید ژل در کشور وجود ندارد و این در صورتی است که ژل تولیدی در ایران جزو با کیفیت ترین ژل ها در دنیاست.

یوسف زاده گفت: در چین سالانه بیش از 3هزار تن ژل تولید می شود و کشورهای اورپایی از این ماده در خدمات دارویی و درمانی استفاده می کنند اما ما در این زمینه پژوهش قابل توجهی نداریم.

گفتنی است ارزش ریالی این ماده برای هر کیلو بین 5تا6 میلیون تومان است که به صورت کاملا سنتی و دستی در عطاری ها به فروش می رسد.

منبع/خبرگزاری صداوسیما

 

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir