تاثیر هورمون های مواد غذایی گیاهی بر سلامت بدن

تاثیر هورمون های مواد غذایی گیاهی بر سلامت بدن

آیا میدانستید مواد غذایی گیاهی که میل میکنید دارای برخی هورمون های مخصوص به خود هستند که پس از واردشدن و تجزیه و هضم در بدن با میکروب های روده واکنش نشان داده و باعث بروز تغییرات هورمونی در مصرف کنندگان خواهند شد. میکروب ها و سلول های روده شروع به همانند سازی هورمونی مطابق با هورمون های گیاهانی میکنند که شما از آن ها تغذیه میکنید به تازه ترین یافته های پزشکی در این باره دقت کنید.

یک کاسه سالاد چیزی بیش از ویتامین ها و مواد معدنی است. محتوای این گیاهان هم چنین شامل بقایای هورمون هایی است که گیاه برای چگونگی کنترل رشد، سن و آبی که مصرف می کند مورد استفاده قرار می دهد. پژوهشگران اخیرا گزارش کرده اند که میکروب ها و سلول های روده های ما ممکن است به این هورمون ها پاسخ دهند و حتی خودشان مولکول های مشابهی تولید کنند.

یک کاسه سالاد چیزی بیش از ویتامین ها و مواد معدنی است. محتوای این گیاهان هم چنین شامل بقایای هورمون هایی است که گیاه برای چگونگی کنترل رشد، سن و آبی که مصرف می کند مورد استفاده قرار می دهد. پژوهشگران اخیرا گزارش کرده اند که میکروب ها و سلول های روده های ما ممکن است به این هورمون ها پاسخ دهند و حتی خودشان مولکول های مشابهی تولید کنند. در یک مقاله معتبر که در ۲۲ آگوست در مجله روند در علوم گیاهی ((Trends in Plant Science منتشر شده است، پژوهشگران در فرانسه پیرامون این مسئله که چگونه هورمون های گیاه می تواند سلامت انسان را تحت تاثیر قرار دهد اکتشاف کردند.

به نقل از سایت "ساینس دیلی" نویسنده ارشد این مقاله بنوئیت لاکومب از مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه می گوید: "ما می دانیم که میکروب های روده در بیماری های انسانی دخیل هستند و این میکروب ها می توانند هورمون های گیاهی را که انسان ها را تحت تاثیر قرار می دهند بیوسنتز کنند، بنابراین تحقیق پیرامون تعاملات حیوانی- میکروبی با نگاهی به گیاهان معنادار است".

برای مثال، میکروب های روده و عناصر رژیم غذایی به بیماری های التهابی روده و بیماری های مشابه مرتبط هستند، هرچند مکانیزم های دقیق آن ناشناخته باقی مانده است. هورمون اسید آبسیسیک گیاه (ABA) که برای هشدار دادن به گیاه در شرایط خشکسالی ترکیب می شود، می تواند التهاب روده را بدتر کند در حالیکه مجموعه ای دیگر از هورمون ها مانند اسید ژیبرلیک ها ((Gas التهاب را کاهش می دهند.

بنابراین این پژوهشگران نشان دادند که ترکیب شدن این هورمون ها با میکروب های روده می تواند علت تاثیر پیچیده و متناقض بر بیماری های التهابی باشد. آن ها هم چنین می گویند که رژیم های غذایی غنی از هورمون اسید ژیبرلیک که شامل دانه های سبز و اسفناج می شود می تواند در مقابله با اختلالات التهابی استفاده شود.

لاکومب می گوید: "چیزی که واقعا جالب است این است که مردم در حال حاضر برای افزایش سلامت خود به سمت میکروارگانیسم ها روی آورده اند، زمانی که شما از پروبیوتیک ها استفاده می کنید در واقع دارید همین کار را انجام می دهید". "اما ما واقعا نمی فهمیم که چرا بعضی از این پروبیوتیک ها کار می کنند بعضی های دیگر نه، اگر آن ها توسط هورمون های گیاه تنظیم می شوند، بنابراین هضم این هورمون های موجود در دانه ها و سبزیجات باید نتیجه یکسان داشته باشد".

مثال دیگری از تاثیر هورمون گیاه بر سلامت انسان تحریک افزایش جذب گلوکز توسط اسید آبسیسیک است. به همین دلیل پژوهشگران توجه کرده اند که مصرف میوه ها و سبزیجات غنی از اسید آبسیسیک که به طور ویژه مورد مطالعه قرار گرفته اند، مانند زردآلو و هم چنین سیب، هویج و سیب زمینی های شیرین می توانند به تسکین دادن ابعاد دیابت کمک کنند. یک هورمون گیاهی دیگر، اسید ایندول استیک (IAA) سلول های سرطانی را با قرار دادن آن ها در معرض رنگ های با انرژی بالا در نور درمانی می کشد. این پژوهشگران می گویند که در مورد هورمون های خاص گیاهی از جمله اسید ایندول استیک برای فعالیت های ضد توموری آن ها با توجه به اینکه چرخه سلول را به شکلی امیدوارکننده برای از بین بردن سلول های سرطانی تغییر می دهند، باید مطالعات بیشتری انجام شود.

برای یافتن دلیل این که چرا هورمون هایی که گیاهان را سلامت و قوی نگه می دارند، پیامدهای متنوعی برای انسان ها دارند، پژوهشگران می گویند که شباهت در شکل مولکول ها یکی از دلایل محتمل است. لاکومب می گوید: "محتمل ترین توضیح این است که هورمون های گیاه از نظر ساختاری به برخی متابولیت ها در حیوانات و از جمله انسان مرتبط است". "برای مثال ممکن است شما برای این که جلوی درد و التهاب را بگیرید آسپرین مصرف کنید، مولکول آسپرین بسیار شبیه به مولکول سالیسیلیک اسید است که به عنوان یک هورمون کارهای بسیاری برای گیاهان انجام می دهد".

این تکامل مشترک نیز می تواند بخشی از توضیحات باشد. اولین نویسنده این مقاله امیلی چانکلاد، پژوهشگر دوره پسا دکتری که قبلا در موسسه ملی پژوهش های کشاورزی و اکنون در آزمایشگاه سنزبری در انگلستان کار می کند می گوید: "ما به همراه محیط زیست خود از جمله گیاهان و میکروب ها، در حالیکه هورمون های گیاهان را مصرف می کنیم تکامل می یابیم". "ما هورمون اسید ایندول استیک و اسید آبسیسیک را در بدن خود داریم و حتی اگر ندانیم که از کجا آمده اند، ممکن است که راه هایی را برای پاسخ دادن به آن ها در طول زمان بیابیم".

اگرچه پژوهشگران هشدار می دهند که برای تایید هورمون های گیاهی به عنوان علت اقدامات میکروب ها نیازمند کار بیشتری است، مانند تحقیق در مورد اینکه آیا فرآیند هضم، عملکرد آن ها را محدود می کند یا خیر، آن ها می گویند که هورمون های گیاهان می توانند فکر ما در مورد مواد غذایی را تغییر و دوباره شکل دهند. لاکامب می گوید: "ما در مورد راه های متفاوت برای ارزیابی کیفیت مواد غذایی میوه ها، سبزیجات و دانه ها، با در نظر گرفتن هورمون های گیاه صحبت می کنیم تا طبقه بندی وسیع آن ها از نظر داشتن چربی ها و فیبرها".

منبع:ایانا

 

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir