مراقب باشید شما هم ممکن است به دیابت مبتلا باشید!

دیابت یک بیماری شایع است که در اغلب موارد به صورت ارثی و از والدین به فرزند منتقل می شود. بدن فرد مبتلا به دیابت قادر به جذب قند نیست و این امر سبب بالا رفتن قند خون در فرد می شود که عوارض خود را به دنبال دارد. دیابت به دو نوع تقسیم می شود. اغلب افرادی که به دیابت مبتلا هستند از وجود این اختلال آگاهی ندارند و همین امر موجب تشدید عوارض و حتی عدم درمان این اختلال می شود. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از بیماران دیابتی استان زنجان گفت: دیابت بدون علامت بوده و 50 درصد بیماران از دیابتی بودن خود خبر ندارند ، هم اکنون در این استان نیز پنج هزار و 17 دیابتی تحت مراقبت های بهداشتی و درمانی قرار دارند.

حسین چیتی روز سه شنبه در جلسه مجمع عمومی انجمن حمایت از بیماران مبتلا به دیابت استان زنجان افزود: تاکنون سه بار غربالگری دیابت در سال های 83 تا 87 در این استان انجام گرفته که آخرین آن طی سال های 92تا 93 بوده است.
وی یادآوری کرد: بر این اساس در آخرین غربالگری 150 هزار و 162 نفر از افراد بالای 30 سال روستایی مورد بررسی قرار گرفتند که از این تعداد یکهزار و 187 نفر دیابتی جدید و سه هزار و 234 نفر نیز پیش دیابتی شناسایی شدند .

چیتی اظهار کرد: دیابت نوع یک بیشتر در کودکی و نوجوانی و به علت فقدان تولید انسولین رخ می دهد و حدود پنج درصد افراد دیابتی را تشکیل می دهند ؛ دیابت نوع 2 نیز در میانسالی بدلیل کمبود تولید به مقاومت بدن به انسولین بوده که حدود 90 تا 95 درصد افراد دیابتی را شامل می شود.

وی خاطرنشان کرد: شیوع بیماری دیابت نوع 2 در هر زنان و مردان تقریبا بالاست و در این میان افراد چاق، سابقه فامیلی ، کم تحرکی، سابقه دیابت در حاملگی، افراد که دچار افزایش فشار خون و افزایش چربی هستند ، بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
این فوق تخصص غدد بیمارستان ولی عصر(عج) زنجان ادامه داد: این بیماری بصورت عمده بدون علامت بوده و در مراحل بعدی با افزایش قند خون علایم عمده ای نظیر پرخوری، پر ادراری ، پر نوشی را در بیمار بوجود می آورد .

به گفته وی، خستگی مداوم، کاهش وزن ناگهانی ، تکرر ادرار، زخم هایی که دیر خوب می شوند، مشکلات جنسی، گرسنگی و تشنگی مداوم ، مور مور پا و به خواب رفتن دست و پا از نشانه های دیابت است.

رئیس هیأت مدیره انجمن حمایت از بیماران مبتلا به دیابت استان زنجان خاطر نشان کرد: دیابت شایع ترین بیماری غدد جهان است که عامل چهار میلیون مرگ در سال و 9 درصد کل مرگهای جهان را به خود اختصاص داده و بر اساس آمارها هر دقیقه 6 نفر جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست می دهند.

به گفته این فوق تخصص غدد، با توجه به آمار سال 86، از هر 20 ایرانی یک نفر دیابتی بوده که پیش بینی می شود سال 1404 از هر هفت ایرانی یک نفر به این بیماری خاموش مبتلا شود..

منبع: بلاغ نیوز

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir