فواید سلامتی شوید


شوید یک گیاه معطر است که از آن برای معطر کردن ماست و هم چنین طعم دار کردن غذا استفاده می شود اما جالب است بدانید شوید یک گیاه فوق العاده با خواص درمانی متنوع است که در آرامش بخشی و رفع بیماری های معده نیز تاثیر گذار است.
استفاده از شويد براي محافظت از سلامت استخوان‌‌ها و جلوگيري از کاهش تراکم استخواني اهميت دارد؛ عصاره شويد، اثرات آرام ‌بخش و خواب‌آور خاصي دارند به همين دليل است که استفاده از شويد به افراد کمک مي‌کند تا خواب شبانه خوبي داشته باشند.

شويد به ‌خودي ‌خود نوعي اشتها‌آور محسوب مي‌شود و کاربردهاي خيلي زيادي در آشپزي دارد، روغن‌‌هاي ضروري‌ يا عصاره‌اي که در شويد وجود دارد، ترشح صفرا و شيره‌‌هاي گوارشي را تحريک و فعال مي‌کنند، روغن‌‌ها يا عصاره شويد به حرکت بهتر روده کمک مي‌کنند، نقش مؤثري در راحتي فرآيند دفع دارند و يبوست را هم رفع مي‌کنند، روغن‌هاي ضروري يا عصاره‌اي که در گياهان دارويي وجود دارند، داراي خواص منحصر به ‌فرد و قدرتمندي هستند.

فلاونوئيدها و ويتامين B موجود در عصاره شويد، ترشح آنزيم‌‌ها و هورمون‌هايي را تحريک مي‌کنند که اثرات آرام‌بخش و خواب‌آور خاصي دارند به همين دليل است که استفاده از شويد به افراد کمک مي‌کند تا خواب شبانه خوبي داشته باشند، کلسيمي که در شويد وجود دارد، اهميت اين گياه را بيشتر مي‌کند.

استفاده از شويد براي محافظت از سلامت استخوان‌‌ها و جلوگيري از کاهش تراکم استخواني اهميت زيادي دارد، شويد مي‌تواند به کاهش نوسانات ليپيد‌هاي سرم و سطح انسولين در ديابت تحريک ‌شده به‌واسطه کورتيکواستروئيد کمک کند، در کنار اين ويژگي خاص، شويد به‌عنوان نوعي ماده ضد نفخ نيز شناخته مي‌شود.

شويد مي‌‌تواند به پيشگيري از شکل‌گيري گاز و نفخ بيش از حد کمک کند، نفخ و گاز اضافي فقط باعث آزار فرد در محيط‌‌هاي عمومي نمي‌شود چون اگر شکل‌گيري آن ادامه پيدا کند، مي‌تواند براي اندام هاي ظريف بدن مثل قفسه سينه مضر باشد.

خاصيت ضد نفخ شويد، گازها را مجبور مي‌کند که از طريق دستگاه گوارش به سمت پايين حرکت کنند و اين امکان را فراهم مي‌کند که گازهاي اضافي راحت‌تر از بدن خارج شوند، شويد، خاصيت ضد ميکروبي هم دارد و از برخي عفونت هاي ميکروبي در سراسر بدن جلوگيري مي‌کند.

شويد اين توانايي را دارد که هم از شکل‌گيري عفونت ميکروبي در ارگان‌‌هاي مختلف پيشگيري کند و هم از عفونت‌‌هاي بالقوه‌اي که ممکن است در زخم‌ها يا بريدگي‌هاي کوچک روي پوست به وجود بيايند.

 

منبع/نصف جهان

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir