تخریب سلول های مغزی با مصرف این مواد غذایی

فست فود

برخی از مواد غذایی وجود دارند با اینکه بسیار خوشمزه و لذیذ هستند ولی خوردن آن ها باعث تخریب سلول های مغزی می شود که در آخر منجر به بروز بیماری های مانند آلزایمر، زوال عقل و فراموشی می شود. اگر می خواهید دچار این بیماری ها نشوید از خوردن مواد غذایی که در این مقاله آماده کرده ایم پرهیز کنید.

۷ غذا است که بیشتر مردم بدون آن که متوجه ضرر آن برای سلول های مغز باشند، هر روز در برنامه غذایی خود دارند. غذاهایی که پنهان کارانه و به تدریج سلول های مغز را نابود می‌کند و صدمات زیاد به مغز می‌زند. غذاهایی به ظاهر سالم و مقوی و حتی گران قیمت که با خوردن آن‌ها شخص به بیماری‌هایی مثل زوال عقل، فراموشی و آلزایمر دچار می‌شود. این روند آن چنان آهسته و به تدریج صورت می‌گیرد که فقط وقتی سلول های مغزی از بین رفته اند متوجه بیماری می‌شوند.

ماهی های حاوی جیوه

ماهی جزو غذاهای مفید برای سلامت بدن است. ولی متاسفانه بیشتر ماهی های امروز به دلیل آلودگی های زیست محیطی حاوی میزان زیادی جیوه است. جیوه از فلزات سنگین است که بدن نیاز به آن ندارد و به شدت سمی است. با ورود فلزات سنگین به بدن آن ها در بافت ها ته نشین شده و انواع بیماری ها را به وجود می‌آورند. کوسه، اره ماهی و حتی ماهی تن با وجود امگا ۳ زیادی که دارد حاوی مقدار زیادی جیوه هستند.

بهترین ماهی‌ها سالمون و قزل آلای پرورشی است. خوردن ماهی دوبار در هفته کافی است. حتما آن ها را از مراکز مطمئن خریداری کنید. البته بد نیست هر از گاهی یک سم زدایی برای بدن تان انجام دهید.

روغن های جامد هیدروژنه

با از بین رفتن زندگی روستایی روغن حیوانی سالم جای خود را به روغن های نباتی هیدروژنه جامد داد. روغن نباتی هم یکی از چربی ها و غذاهای مضر برای سلامت مغز است. به دلیل ارزانی و مقاومت بالایی که این روغن به حرارت دارد بیشتر رستوران ها از آن استفاده می‌کنند. فست فودها ( بخصوص از نوع منجمد یا آماده)، کیک ها، شیرینی ها، انواع پای میوه، غذاهای نیمه آماده و کرم قهوه به میزان زیادی روغن نباتی دارند. این روغن در رگ ها رسوب کرده انواع بیماری های قلبی عروقی را سبب می‌شود.

غذاهای سفید

این گروه از ماده غذایی حاوی گلیسمیک Glycemic فراوانی است که به شدت به مغز آسیب می‌زند و باعث پیری زودرس می‌شود. برنج سفید، شکرسفید، نان سفید سه ماده غذایی است که باید از برنامه غذایی حذف کنید. این غذا ها به دلیل پالایش زیادی که برای سفیدشدن روی آن ها انجام می‌شود ارزش غذایی ناچیزی دارند و به شدت مضر هستند. بیماری هایی مثل افسردگی، کلافگی، دیابت، چاقی، بیماری های گوارشی از جمله بیماری هایی است که با خوردن این مواد غذایی بروز می‌کند. به جای آن از برنج قهوه ای، شکر قهوه ای، عسل، خرما و نان های چند غله ای و سبوس دار استفاده کنید.

فست فود

از بهترین برند و مطمئن ترین جا هم که فست فود بخرید و بخورید ۴۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به انواع بیماری ها مثل چاقی، زوال عقل، آلزایمر و بیماری های قلبی عروقی دچار ‌می‌شوید. اگر خیلی هوس پیتزا کردید آن را در خانه و با آرد حاوی سبوس تهیه کنید.

بیسکویت

چربی ها اشباع شده

در عرض ۱۰ دقیقه این چربی این ماده غذایی مستقیما بخش هایی از مغز را که مربوط به یادگیری و حافظه است مورد حمله قرار می‌دهد و نوعی فلج را در آن ها ایجاد می‌کند. بعد از نیم ساعت فرد تقریبا نمی‌تواند جدول حل کند چون کارکردهای شناختی مغز تحت تاثیر چربی های اشباع شده از کار می‌افتد. به هیچ وجه از کیک، کلوچه و انواع شیرینی ساده و خامه دار استفاده نکنید. چون بیشتر آن ها حاوی روغن پالم است. این روغن به دلیل ارزان بودن در صنایع شیرینی و قنادی کاربرد بسیار دارد. سعی کنید انواع کیک و شیرینی را خودتان در منزل تهیه کنید یا از کسانی خریداری کنید که به آن ها اطمینان دارید و شیرینی خانگی تولید می‌کنند. روغن های زیتون، روغن کنجد، روغن هسته انگور و روغن نارگیل و روغن حیوانی از چربی های مفیدی است که باید جای گزین چربی های اشباع شده کنید.

سدیم

این ماده در بسیاری از ماده های غذایی آماده و نیمه آماده، فست فودها، انواع شیرینی و کلوچه های صنعتی وجود دارد. استفاده مداوم از غذاهای حاوی سدیم باعث افزایش نمک در بدن و بیماری هایی مثل فشارخون، بی‌قراری، تشنج، اسپاسم های عضلانی، تکانه های عصبی، تحریک پذیری و حتی هایپرناترمی Hypernatremia می‌شود.

پنیر

پنیر جزو مواد غذایی سالم و عامل طول عمر است. ولی مصرف زیاد آن بخصوص اگر از نوع مضر و چربی دار و پرنمک باشد نه تنها مفیدنیست که به شدت برای مغز مضر است. مطالعات نشان داده است پنیر حاوی پروتئینی به نام کازئین Casein است که در دستگاه گوارش به نوعی ماده مخدر به نام کازومورفین Casomorphin تبدیل می‌شود. هر ماده حاوی مورفین اعتیاد آور است و ماده اعتیار آور اولین ضررش بر روی مغز است. پنیر فتا از جمله سالم ترین پنیرها است که باز هم بهتر است با گردو مصرف شود. پنیر پارمیسان هم جزو پنیرهای مفیدی است که گه گاه حتی برای پیتزا می‌توانید از آن استفاده کنید.

فرتاک نیوز

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir