کپسول دیجیتال برای تشخیص بیماری‌های گوارش

پژوهشگران دانشگاه ملبورن استرالیا موفق به ساخت کپسولی شدند که قادر خواهد بود با نفوذ در بافت های دستگاه گوارش، بیماری های مربوط به گوارش را شناسایی کند و نوع بیماری را تشخیص دهد.پروفسور کوروش کلانتر زاده محقق مؤسسه فناوری سلطنتی ملبورن و همکارانش برای نخستین بار کپسول ۲.۵ سانتی‌متری را در بدن ۶ فرد سالم داوطلب آزمایش کردند. این کپسول که حاوی سنسورهای پیشرفته است قادر به تجزیه و تحلیل فشار گازهای موجود در دستگاه گوارش از جمله دی‌اکسید کربن، هیدروژن و اکسیژن و سایر ترکیبات شیمیایی آن است.

در این آزمایش داوطلبان کپسول دیجیتال را بلعیده و محققان با دنبال کردن مسیر حرکت این قرص از طریق دستگاه سونوگرافی به تجزیه و تحلیل گازهای درون دستگاه گوارش آنان پرداختند.

پژوهشگران با اندازه‌گیری میزان اکسیژن دستگاه گوارش افراد متوجه شدند که میزان تجمع ترکیبات گاز اکسیژن در نقاط مختلف دستگاه گوارش متفاوت است. آنان همچنین دریافتند که تغییرات در رژیم غذایی افراد باعث تغییرات در ترکیبات گازهای دستگاه گوارش می‌شود. به عنوان مثال مصرف مقادیر بالای غذاهای فیبردار می‌تواند میزان هیدروژن موجود در روده بزرگ را بالا ببرد.

با وجود اینکه تنها گروه کوچکی در این آزمایش بالینی شرکت کردند، اما نتایج این تحقیق امیدوارکننده برآورد شده است. ادامه این پروژه می‌تواند در آینده نویدبخش تشخیص و درمان بیماری‌های دستگاه گوارش باشد.

منبع : یورونیوز

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir