خواص دارویی پسته و عکس های آن

Pistachio_macro_whitebackground_NSپسته با وجود این که قیمت بالایی دارد همچنان طرفداران زیادی دارد این اجیل بسیار خوشمزه خاصیتهای دارویی نیز دارد که در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد

به همین منظور عکس هایی از این آجیل خوشمزه را در ادامه مطلب قرار دادیم

chinese_pistachio_tree pistachio01 Pistachios url11پسته نام یک روستا است از توابع بخش نوبران شهرستان ساوه در استان مرکزی ایران. روستای پسته ( فستق )

گونه‌ای گیاه است. این گیاه در کشورهایی مثل ایران، سوریه، ترکمنستان و غرب افغانستان رشد می‌کند.[نیازمند منبع]

تولید پسته در ایران در سال ۲۰۰۵ معادل ۱۹۰،۰۰۰ تن بوده که ایران را در مقام یکم در جهان قرار می‌دهد. بعد از ایران آمریکا با تولید ۱۴۰،۰۰۰ و ترکیه با تولید ۶۰،۰۰۰ تن در مقام دوم و سوم قرار داشته‌اند. تولید پسته اغلب در شهرهای رفسنجان، دامغان، قزوین، یزد، سیرجان کاشت می‌شود که بیشتر تولید پسته در ایران در شهر رفسنجان می‌باشد و همچنین این پسته از مرغوبترین پسته‌های جهان می‌باشد که طمع و چربی خاصی دارد.

واژه پسته پارسی می‌باشد و از طریق زبان لاتین از پارسی وارد زبانهای اروپایی شده‌است.

 

اقتصاد پسته

صادرات پسته ایران در سال ۱۳۸۹ معادل ۱۵۰،۰۰۰ تن بوده‌است. قابل ذکر است که هم اکنون مقام اول صادرات پسته به امریکا تعلق دارد. شرکت‌هایی که هم اکنون در حال فعالیت گسترده در این زمینه هستند در اینده یک رقیب جدی برای شرکت‌های پسته ایران خواهند بود. اسراییل بیشترین مصرف سرانه پسته را به خود اختصاص داده‌است.

 
پسته در ایران

تولید و صادرات پسته ایرانی، سالانه در حدود ۱٫۴ تا ۱٫۷ میلیارد دلار برای ایران، درآمدزایی می‌کند. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران به‌شمار می‌آیند و ۸۰ درصد پسته تولیدشده در ایران، از این منطقه به‌دست می‌آید. در حالیکه در اواسط دهه ۸۰ خورشیدی، تولید پسته ایران بالغ بر ۲۵۰ هزارتن بوده است، این میزان در ابتدای دهه ۹۰ خورشیدی، به ۱۵۰ هزار تن کاهش یافته است. خشکسالی‌های پی‌درپی و عدم برنامه‌ریزی برای تامین آب مورد نیاز باغ‌های پسته و نیز قوانین و مقررات دست و پاگیر صادراتی و در نهایت، استفاده از آفت‌کش‌های بی‌کیفیت چینی که موجب بالارفتن میزان افلاتوکسین پسته‌های تولید ایران شده است، باعث شده که میزان صادرات پسته ایران، افت چشمگیری را در سال‌های اخیر تجربه کند و در همین زمان، با افزایش تولید پسته در ایالت کالیفرنیای آمریکا، این کشور در حال تبدیل شدن به اولین صادرکننده این محصول در سطح جهان شده است
میزان تولید پسته

تولید پسته در ایران سالانه حدود ۲۰۰ هزار تن است و تنها ۱۰ درصد این محصول مصرف داخل دارد و ۹۰ درصد دیگر صادراتی است. مصرف سالیانه پسته برای هر خانوداه ایرانی حدود ۲ کیلو گرم است.

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir