بررسی ناهنجاری از لحاظ دندانی

index.jpg785686

تا قبل از سن هفت سالگی که بهترین زمان ممکن برای تشخصی زودهنگام ناهنجاری در دندان های کودکان است بهتر است به فکر باشید و برای بررسی وضعیت سلامت دندانهای کودکتان به پزشک مربوطه مراجعه کنید.

بهاره ناظمی در خصوص اهمیت ارتودنسی دندان‌ها، اظهار کرد: افراد به دلایل مختلف تمایل دارند که دندان‌های ردیف و منظم داشته باشند، اما سلامتی دندان‌ها مهم‌ترین دلیل این مهم به شمار می‌رود. به همین جهت اگر دندان‌های شما در موقعیت خوبی نباشد پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه ایجاد می‌شود. همچنین تعدادی از بیماران نیز ممکن است به علل زیبایی به درمان ارتودنسی علاقه‌مند باشند.

وی افزود: متخصص دندانپزشکی می‌تواند با هدایت رشدی در سنین رشد و با کمک روش‌های جدید و جراحی در افراد بالغ هماهنگی بین اجزای صورت را برقرار کند و با ردیف کردن دندان‌ها علاوه بر زیبایی ظاهری دندان‌ها، بهبود صحبت کردن، جویدن و کاهش استرس‌های روانی ناشی از تعامل با دیگران را به ارمغان آورد.

ناظمی تصریح کرد: درجات مختلفی از ناهنجاری دندانی فکی و بد بسته شدن دندان‌ها وجود دارد که در این حالت دندان‌ها و فک‌ها در هماهنگی باهم نیستند که ممکن است ارثی باشد. البته عادت اشتباه از قبیل مکیدن انگشت، جویدن ناخن، قرار دادن زبان بین دندان‌ها، تنفس دهانی و علل دیگری نیز با فشاری که به دندان‌های شما وارد می‌کند، می‌تواند دندان‌ها را از موقعیت صحیح خود خارج کند.

این متخصص دانپزشکی کودکان عنوان کرد: در طی زمان درمان شما باید پس از هر غذا مسواک بزنید، از خوردن بعضی غذاها اجتناب کرده و جلسات ویزیت خود را دقیقا رعایت کنید. البته امکان تشخیص برخی از مشکلات در سنین پایین‌تر نیز وجود دارد. در صورت وجود ناهنجاری‌های دندانی سنین رشد کودک یعنی قبل از بلوغ، مانند نامرتبی دندان‌ها و از دست رفتن فضای مورد نیاز برای درآمدن دندان‌های دائمی، معمولا با ساخت پلاک‌های بسیار ساده می‌توان برخی از آن‌ها را درمان کرد و از بروز مشکلات جدی در آینده پیشگیری کرد. به همین دلیل به این روش‌ها، درمان‌های پیشگیری‌کننده گفته می‌شود. در ضمن هر فرد باید از نظر بررسی پوسیدگی و احتمالا ترمیم‌های لازم و نیز جرم‌گیری هر شش ماه یک‌بار کنترل شود.

مدیر گروه بخش اطفال دانشکده دندان‌پزشکی استان زنجان با اشاره به مزایای ارتودنسی دندان‌ها، یادآور شد: ارتودنسی مزایای زیادی دارد که ازجمله آن‌ها می‌توان به افزایش اعتماد به ‌نفس با بهبود زیبایی صورت، تامین فضا برای دندان‌های در حال رویش یا نامنظم، ایجاد تناسب صورتی از طریق هدایت رشدی فک، کاهش ریسک شکستن دندان‌های بیرون زده جلویی، حفظ فضای دندان‌های دائمی نروییده، کاهش احتمال کشیدن دندان، کاهش احتمال نیاز به جراحی فک، ارتقای سلامت لثه و نسوج نگه‌دارنده دندان‌ها و کاهش طول درمان با دستگاه‌های ثابت اشاره کرد.

© مجله پزشکی و سلامت دکتر سلام | Hidoctor.ir