226

هر کدام از ما به دلیل ذائقه یا مواد مغذی خاص ، عادات غذایی متفاوتی داریم. اختلالات غذایی که منجر به کم خوری یا پرخوری می شوند در نهایت باعث صدمه به بدن و کاهش شدید وزن می شوند.

“دکتر آنیل پتیل” می گوید:

شایع ترین نوع این اختلالات بی اشتهایی و پرخوری است، که معمولا به هم پیوسته بوده و به ندرت کسی پیدا می شود که فقط از یکی از آنها رنج ببرد. پرخوری اختلالی وسواسی است و بی اشتهایی به فقدان اشتها بر می گردد و ناشی از گرسنگی کشیدن عمدی است.هر دوی این شرایط به طور بالقوه زندگی فرد را تهدید کرده و باید درمان شوند. درمان هم ترکیبی از مشاوره روانی، تجویز دارو و حمایت معنوی خانواده و دوستان فرد است. دکتر پتیل توضیح می دهد: کسی که از این اختلالات رنج می برد، زمانی که احساس گرسنگی می کند به خودش گرسنگی داده و زمانی که در خوردن زیاده روی می کند، احساس عذاب وجدان کرده و به طور عمدی هر چه که خورده برمی گرداند. این استفراغ عمدی باعث به وجود آمدن بیماری نزاری شده و در نهایت منجر به از دست دادن وزن و پروتئین بدن، خستگی، بی اشتهایی و تحلیل ماهیچه می شود.افرادی که بی اشتهایی دارند، خیلی سخت می توانند آن را کنترل کرده و نیاز به مراقبت های پزشکی دارند تا از طریق سرم مواد مغذی لازم به بدنشان برسد، البته برای درمان این بیماری بیشترین نقش را خانواده فرد به عهده دارد که باید در تمام مراحل پشتیبان او باشند. آنها از خطری که تهدیدشان می کند اطلاع نداشته و نمی دانند گرسنگی شدید و عمدی ، خودکشی است. پتیل می گوید: کسانی که از این اختلالات رنج می برند، تصور می کنند اضافه وزن دارند و باید آن را از بین ببرند، اما آنها در واقع کمبود وزن داشته و این امر منجر به کمبود مواد مغذی اساسی در بدن می شود.این مشکل کاملا به شرایط روحی فرد بر می گردد و اختلالات کم اشتهایی و پرخوری به ندرت ژنتیکی هستند. پتیل می گوید: عوامل خارجی مثل اضطراب، افسردگی ، نداشتن هوش عاطفی و اختلال سازگاری اجتماعی می توانند باعث شروع بی اشتهایی و پر خوری شوند.شخصی که مستعد این بیماری است، با وسواس زیادی نگران فرم بدن خود است و تصوری بد از آن دارد. مقصر اصلی هم هوسی زودگذر در این افراد است که ناگهان دلشان می خواهد به یک وزن و سایز خاص رسیده و یک فرم بدن خاص می خواهند. به منظور انجام این کار، آنها به خودشان گرسنگی داده و وقتی چیزی می خورند به دنبال راهی برای دفع آن هستند. این اختلالات تا حد زیادی در میان زنان شایع است.از جمله علائم هشدار دهنده ی این بیماری ها می توان از کم خوری شدید یا حساسیت به مقدار کالری هر ماده غذایی نام برد. از دیگر علائم آن تحقیق درباره مقدار کالری همه ی مواد غذایی قبل از مصرف، پرهیز از خوردن غذاها، انتخاب برنامه های مختلف کاهش وزن حتی در کسانی که وزن خیلی کمی دارند. پتیل می گوید کسی که این علائم را دارد فورا باید به مشاور مراجعه کند.از آنجایی که این بیماری ها نتیجه عوامل خارجی و روانی هستند، پتیل اعتقاد دارد که مشاوران و روانشناسان باید درباره سابقه خانوادگی، ارتباطات اجتماعی فرد تحقیق کرده و درباره اتفاقات زندگی آن شخص اطلاعاتی به دست بیاورند. این اطلاعات می توانند باعث ارائه مشاوره بهتر و حتی سرعت بخشیدن به درمان می شود.

این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد.