240

اگر تازگی ها متوجه شده اید که با وجود خواب خوبی که شب داشته اید، خیلی سخت می توانید در محل کار بیدار بمانید، انجام ورزش هوازی به صورت روزانه می تواند به شما کمک کند تا بیشتر تمرکز کرده و هشیاریتان را حفظ کنید.

یافته های یک تحقیق جدید نشان داد، ورزش سطح دو پروتئین در بدن را کاهش داده و در نتیجه خواب آلودگی بیش از حد شما کاهش پیدا می کند.این تحقیق به بررسی افرادی پرداخت که حتی با وجود خواب خوبی که شب داشتند در طول روز به پرخوابی بیش از اندازه ای مبتلا شدند.Madhukar Trivedi (از دانشگاهی در تگزاس آمریکا) می گوید: شناسایی این نشانگرهای زیستی و ترکیب آن با درکی جدید از نقش مهم ورزش در کاهش پرخوابی ، پیامدهای بالقوه ای هم برای درمان اختلالات افسردگی داشت.افرادی که مبتلا به پرخوابی هستند اغلب در زمان های نامناسب (محل کار، حین غذاخوردن، در حال حرف زدن با دیگران و …) در طول روز مجبور به چرت زدن هستند.طبق تحقیقاتی که در موسسه بهداشت ملی آمریکا انجام شده است، این افراد اغلب سخت از خواب طولانی بیدار شده و بعد از بیدار شدن ممکن است احساس گیجی کنند.علائم دیگری شامل: اضطراب، افزایش تحریک، کاهش انرژی، بی قراری، کند شدن روند تفکر، کند شدن حرف زدن، از دست دادن اشتها، توهم و سختی در عملکرد حافظه.محققان نمونه خون شرکت کنندگان را گرفتند. این شرکت کنندگان به صورت اتفاقی بین دو گروه تقسیم شده و هر گروه ورزش هوازی خاصی انجام می داد. این تحقیق به دنبال پیدا کردن اثرات ورزش روی افسردگی بود.بیشتر از 100 نفر از شرکت کنندگان در این تحقیق (از 18 تا 70 سال) افسردگی داشتند.محققان متوجه شدند کاهش در دو نشانگر زیستی (BDNF یا فاکتور نورون زایی مشتق شده از مغز، و اینترلوکین بتا 1) منجر به کاهش پرخوابی می شود.این یافته ها در مجله the journal Translational Psychiatry منتشر شده است.

این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد.