Aphasia-image

 از اختلال گفتاری آفازی چه میزان اطلاع دارید می خواهیم در مورد آن در این مطلب توضیحاتی بیاوریم.

یک متخصص گفتار درمانی، یکی از مخرب ترین و ناراحت کننده ترین ناتوانی های گفتاری را اختلال “آفازی” خواند. مجید سلطانی، متخصص گفتاردرمانی اظهار کرد: یکی از مخرب ترین و ناراحت کننده ترین ناتوانی های گفتاری، اختلال آفازی است. اختلال آفازی یک اختلال اکتسابی زبان است. آفازی به فقدان نسبی یا کامل استفاده از زبان گفته می شود و ممکن است به دنبال سکته، وارد شدن ضربه به سر یا دیگر بیماری های عصب شناختی به وجود آید.

وی افزود: در بیشتر افرادی که دچار اختلال آفازی می شوند، ضایعه در قسمت هایی از نیمکره چپ مغز ایجاد شده است.

سلطانی عنوان کرد: آفازی اغلب به طور ناگهانی رخ می دهد و بیمار آفازیک، کلام خود را نادرست ادا می کند یا کلام دیگران را درک نمی کند. در بیشتر موارد، آفازی به دنبال سکته به وجود می آید که در اثر آن، مرکز زبان در مغز دچار آسیب می شود.

وی ادامه داد: اگرچه علایم و نشانه های آفازی ممکن است در افراد مختلف، متفاوت باشد، اما آنچه در تمام بیماران آفازی مشترک است، مشکلات و محرومیت هایی است که افراد مبتلا در زمینه ارتباطی دارند. این متخصص گفتاردرمانی اظهار کرد: از جمله عوامل موثر در ایجاد آفازی می توان به تنش و استرس بالا، دیابت، کلسترول بالا، فشار خون بالا، مصرف سیگار، الکل و مصرف زیاد موادی مانند چربی و نمک اشاره کرد. سلطانی افزود: قبل از هر چیزی باید تعیین کرد که آیا بیمار دچار اختلال آفازی است یا خیر و سپس به تعیین نوع آن پرداخت. همچنین باید به حرف زدن بیمار گوش داده شود، اگر بیمار واضح صحبت می کند، ضایعه در قسمت خلفی است و اگر حرف زدن بیمار سلیس نیست ضایعه در قسمت قدامی قرار دارد.

وی عنوان کرد: تصویربرداری عصبی یکی از مهم ترین راه های تشخیص نوع آفازی است. سلطانی در توضیح چگونگی درمان اختلال آفازی گفت: در برخی موارد اگر آسیب وارد آمده به بیمار جزئی باشد، اختلال به طور کامل و بدون هیچ درمان خاصی بهبود می یابد، اما در بیشتر موارد، آفازی به سرعت و به طور کامل بهبود نمی یابد و در حالی که برخی مشکلات بیمار مبتلا به آفازی در یک دوره، خود به خود بهبود می یابد، اما برخی از ناتوانی ها همچنان باقی می ماند که در این گونه موارد، گفتاردرمانی می تواند مفید باشد.

ایسنا