این واکسن در آذر1385 کشف و تاثیرگذاریش اثبات گردید…

دکتر سلام: این واكسن آزمايشي از انتقال مالاريا در موش‌ها جلوگيري كرد .
محققان آمريكايي از تهيه يك واكسن آزمايشي گزارش دادند كه انگل مالاريا را كه مرگبارترين شكل اين بيماري را در درون بدن پشه ميزبان خود حمل مي‌كند، از بين مي‌برد.

به گزارش خبرگزاري فرانسه از شيكاگو، اين واكسن اين انگل ميكروسكپي به نام “پلاسموديوم فالسيپاروم”? Plasmodium falciparum?را در داخل روده پشه هدف قرار مي‌دهد، مانع رشد اين ارگان مي‌شود و بدين ترتيب از انتقال بيشتر اين بيماري جلوگيري مي‌كند.
دانشمندان “موسسه ملي بهداشت” پروتييني را كه تنها در زمان حضور انگل در روده پشه ظاهر مي‌شود، گرفتند و آنرا با تركيب با ساير پروتئين‌ها تقويت كردند.
طبق اين مطالعه كه در “گزارش آكادمي ملي علوم آمريكا” چاپ شده است، زمانيكه اين واكسن به موش تزريق شد، پروتئين تقويت شده آنتي‌بادي‌هايي ايجاد كرد كه براي يك مدت زمان طولاني باقي ماندند.
مطالعات قبلي نشان داده است آنتي‌بادي‌هايي كه در برابر اين پروتيين (? (Pfs25?ايجاد مي‌شود، مي‌تواند از رشد انگل جلوگيري كند.
هر سال ? ????ميليون نفر در سراسر جهان و بيشتر در آفريقا به مالاريا مبتلا مي‌شوند و بيش از يك ميليون كودك جان خود را بر اثر اين بيماري از دست مي‌دهند اما دانشمندان به رغم دهه‌ها تحقيق هنوز موفق به ساخت واكسني در برابر اين بيماري نشده‌اند.
جدي‌ترين شكل اين بيماري توسط انگل “پلاسموديوم فالسيپاروم” ايجاد مي‌شود. زمانيكه اين انگل به جريان خون انسان راه يابد به كبد مي‌رود و در آنجا تكثير مي‌شود.
سپس اشكال جديد اين انگل در خون منتشر مي‌شوند و به گلبول‌هاي قرمز خون حمله مي‌كنند و نهايتا آنها را از بين مي‌برند.