neck-check-thyroid-760x428

برخی نشانه های مهم را در گلو باید جدی گرفت و در صورت مشکوک بودن علائم به پزشک مربوطه مراجعه کرد!

مهدی خواجوی گفت: در بدن همه افراد بعضی سلول‌ها به‌طور دائم از فرم طبیعی خود خارج می‌شوند؛ اما سیستم دفاعی یک فرد سالم فوراً سلول‌های بیمار را تشخیص داده و از بین می‌برد و اجازه تبدیل این سلول‌ها را به تومور نمی‌دهد.

وی افزود: سرطان زمانی به وجود می‌آید که سیستم دفاعی بدن تضعیف‌شده و توان شناسایی یا مقابله با سلول‌های بیمار را نداشته باشد و این سلول‌ها شروع به تکثیر بیش‌ از حد کنند.

خواجوی عنوان کرد: افراد لازم است با مشاهده علائمی همچون درد و سوزش پایدار در گلو که بیش از یک هفته ادامه یابد و با دارو و درمان هم رفع نشود، به پزشک مراجعه کنند. همچنین لازم است وجود مشکل هنگام بلع غذا و تنفس، احساس تغییر مزه غذاها و تغییر صدا، وجود زخم پایدار در دهان و توده در ناحیه گردن، اختلال در عملکرد حلق و دهان و تضعیف عملکرد یک‌طرف زبان را جدی بگیرند.

وی ضمن اظهار امیدواری از ورود درمان‌های جدیدی همچون رادیوتراپی و شیمی‌درمانی که به بهبود سرطان کمک زیادی کرده‌اند گفت: همه سرطان‌ها یک درجه‌بندی دارند و درمان آن‌ها به زمان تشخیصشان بستگی دارد؛ اگر یک سرطان در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود و سلول‌های بیمار به‌جاهای دیگر بدن منتقل نشده باشند با یک عمل جراحی می‌توان توده سرطانی را برداشت.

خواجوی گفت: شیوع این سرطان در بین مردان به دلیل عادت استعمال دخانیات، مصرف الکل و تماس بیشتر با مواد شیمیایی در محیط کار بیشتر است و هرچه فرد مدت‌زمان بیشتری را با مواد پرخطر در تماس باشد احتمال بروز این سرطان در وی افزایش می‌یابد به همین دلیل بروز این بیماری در سنین بالاتر بیشتر است.

رئیس انجمن جراحان گوش و حلق و بینی افزود: برای تقویت سیستم دفاعی بدن توجه به یک هرم غذایی متناسب و متعادل بسیار ضروری است. یک برنامه غذایی باید حاوی کربوهیدرات‌ها، ویتامین‌های ضروری و مواد پروتئینی باشد. همچنین دریافت اکسیژن مناسب و پرهیز از مصرف هرگونه مواد شیمیایی و دستکاری‌شده‌ای مانند غذاهای سرخ‌شده با روغن‌های مانده و رنگ‌های غیرطبیعی می‌تواند در تقویت سیستم دفاعی بدن و به دنبال آن مبارزه با سلول‌های بیمار، بسیار مؤثر عمل کند.

وی در مورد علت بروز سرطان گفت: هنوز علت اصلی سرطان ناشناخته است اما از عوامل اثرگذار در سرطان گلو می‌توان ژنتیک، رژیم‌های غذایی نامناسب، افزودنی‌های شیمیایی موجود در غذاها، تنفس در هوای آلوده، استعمال دخانیات و مصرف الکل را نام برد.