B9318457481Z.1_20150814154926_000_GRPBKFPDC.1-0

یکی از مهمترین عوامل ایجاد خشونت در جامعه همین مصرف سیگار است!

دکتر رضا سالاری، مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، در این باره بیان کرد: سیگار کشیدن نوجوانان در کوتاه مدّت بر روی دستگاه تنفسی نوجوانان و جوانان تاثیر می‎گذارد و موجب بروز اختلالات تنفسی گوناگون از جمله تنگی نفس، آسم، بیماری‎های ریوی و بدبوئی دهان، فساد زودرس دندان‎ها، بیماری‎های گوارشی و… می‎شود.

وی اضافه کرد: همچنین در درازمدّت موجب تقویت عادت زشت سیگار کشیدن و ابتلاء به بسیاری از بیماری‎های مزمن و خطرناک خواهد شد.

سالاری ادامه داد: سیگار کشیدن جوانان منجر به کوتاهی قد و عدم تناسب اندام و جثه آنها شده و رشد بدنی و عملکرد سیستم عصبی و دستگاه‎های درونی آن‎ها را مختل می‎کند. نوجوانانی که سیگار می‎کشند، به طور معمول قلبشان (۴۳) ضربه بیش‎تر از قلب نوجوانانی که سیگار نمی‎کشند، می‎زند.

این پژوهشگر تصریح کرد: سیگار کشیدن نوجوانان موجب سرفه‎های شدید، سرماخوردگی‎های حاد و آنژین‎های طولانی مدّت در آنها می‎شود؛ نوجوانانی که به سیگار عادت می‎کنند، احتمال بیشتری دارد که به‎دنبال سایر مواد اعتیادآور هم بروند.

وی خاطرنشان کرد: نوجوانان سیگاری، سه برابر نوجوانانی که سیگار نمی‎کشند، احتمال دارد به سمت مصرف الکل و انحرافات اخلاقی بروند، از آن گذشته سیگار کشیدن می‎تواند موجب بروز رفتارهای مخاطره‎آمیزی مانند خشونت، پرخاشگری و ناراحتی‎های زیادی شود.

سالاری تصریح کرد: تحقیقات بی‎شماری نشان دهنده این است که ارتباط مستقیمی بین سیگار کشیدن جوانان و ابتلای آنان به افسردگی واضطراب وجود دارد، تقریباً ۵۰-۴۰ درصد بزرگسالانی که سیگار می‎کشند، علایمی از افسردگی و اضطراب را نشان می‎دهند.

(ایسنا)