24

همان طور که تابستان گرم است اما خیلی از میوه ها در فصل تابستان میرسند و ما هم با دل و جون آن را می خوریم ولی آیا از خواص میوه ها چه می دانیم؟برای همه ی آنهایی که غذا و پخت و پز را دوست دارند تابستان بهترین مواد اولیه را همراه خود می آورد تا هر غذایی را طعمی عالی ببخشند. کلید کار این است که همه چیز را ساده نگه دارید و اجازه دهید کیفیت محصولات تابستانی در برنامه غذایی بدرخشد. در این موقع از سال به سادگی میتوانید با میوه ها و سبزیجات تابستانی برنامه غذایی خود را سرو سامانی اساسی دهید.

هلو

 هلو از اواخر بهار یافت میشود اما فصل اصلی آن تابستان است. برای اینکه بهترین هلو ها را انتخاب کنید دقت کنید هلو باید سفت باشد پوست هلو نباید لکه داشته باشد و یا له شدگی و ترک داشته باشد. اگر از کنار میوه فروشی رد میشدید و بوی هلو به مشامتان خورد بدانید هلو های رسیده ای را میتوانید در آنجا پیدا کنید. هلو میتواند به عنوان یک میان وعده ی مغذی استفاده شود.

هندوانه

 از اواسط بهار میتوانید هندوانه را در میوه فروشی ها ببینید، اما اگر بدنبال فصل اصلی آن هستید تابستان هندوانه های خوبی میتوانید پیدا کنید. برای انتخاب هندوانه خوب بدنبال هندوانه ای باشید که پوستش سفت ، متقارن ، رنگش یکدست ، و ترک و لکه های نرم نداشته باشد. برخی هندوانه را با زدن ضربه ی انگشت به آن انتخاب میکنند. اما متخصصان میگویند این روش غیر قابل اطمینان است. همچنین برای اینکه بفهمید کدام قسمت هندوانه روی زمین بوده است بدنبال لکه ای زرد رنگ روی پوست آن باشید. هندوانه هم یکی از میان وعده های پر طرفدار در این فصل است.

آلو

 پوست آلو ترش و کمی زبر است. اما گوشت آن شیرین، صاف و آبدار است. وقتی آلو را میپزید اتفاقی جادویی رخ میدهد، شیرینی گوشت، ترشی پوست و طیف رنگها هارمونی زیبایی می آفریند. برای انتخاب آلوی خوب باید آلوها را لمس کرد اما مواظب باشید له نکنید. اگر آلوهای سفتی برداشتید آنها را در یخچال یا کنار پنجره آشپزخانه نگهداری نکنید. آلوها را در یک پاکت کاغذی و در جایی تاریک به مدت یک یا دو روز قرار دهید. بعد از اینکه آلو رسید سطح قند همان اندازه میماند اما اسیدیته کم میشود در نتیجه احساس میکنید میوه شیرین تر شده.

ریحان

 بیش از 60 نوع ریحان وجود دارد. ریحان در کل سال پیدا میشود اما بهترین فصل این گیاه تابستان است. برای اینکه ریحان خوب انتخاب کنید دقت کنید پژمرده نباشد و نقاط سیاه روی پوستش نباشد. اگر هم خودتان ریحان پرورش میدهید یادتان باشد هر روز آنها را در برابر نور خورشید قرار دهید. ریحان را میتوانید همراه با غذاهای اصلی میل کرد.

انجیر

 انجیر را در یک کیسه ی پلاستیکی داخل یخچال نگه دارید، کیسه را در طبقه ی پایین یخچال بگذارید چون رطوبت بیشتری در آنجا جمع میشود. خوردن انجیر کمی کار میبرد. ابتدا خوب بشورید، سپس خشک کنید و ساقه ها را جدا کنید و بعد از آن لذت ببرید. انجیر نیز یکی از میان وعده های مغذی فصل تابستان است.

گوجه فرنگی

 گوجه فرنگی هم در تمام طول سال پیدا میشود اما گوجه فرنگی های تابستان کیفیت بهتری دارند. گوجه فرنگی کاربرد بسیار زیادی دارد در انواع غذاها، سالادها و سس ها به کار میرود، پس باید در خرید و نگهداری آن نیز دقت کنیم. هنگام خرید گوجه فرنگی هایی را انتخاب کنید که له شده نباشند و یا نقاط سیاه نداشته باشند. گوجه فرنگی باید سفت و آبدار باشد.

ذرت

 به ذرت غذای دنیای جدید میگویند. ذرت خوب در تابستان فقط پیدا میشود. برای انتخاب ذرت خوب چند چیز است که باید به آن توجه کنید. اگر الیاف دور ذرت قهوه ای رنگ باشند یعنی ذرت رسیده است، اما الیاف نباید خشکیده باشند. به دانه ها نیز نگاه کنید همه باید گرد و کهربایی باشند. همچنین دقت کنید همه ی دانه ها تا بالا روییده باشند. ذرت در بسیاری از غذاها کاربرد دارد و طعم لذیذی به غذاها میدهد.

بادمجان

 بادمجان را در یخچال نگهداری نکنید آنرا در آشپزخانه جایی که نور مستقیم خورشید به آنها نتابد بگذارید. بادمجان را در محفظه ای قرار دهید که هوا در آن جریان داشته باشد. برای پخت بادمجان در بعضی غذاها لازم است پوست آنرا بکنیم و در بعضی لازم نیست این کار را انجام دهیم. بستگی به سلیقه ی آشپز دارد.

کدو سبز

 بهترین فصل کدو سبز تابستان است اما در دیگر فصول سال نیز ممکن است در میوه فروشی ها کدو سبز پیدا کنید. کدو سبز بسیار زود آماده میشود چون آب زیادی دارد و میتواند با مواد دیگر طعمی عالی به غذاها بدهد. حتی به صورت خام در سالدها نیز میتوانید آن را استفاده کنید. کدو سبز همچنین منبع مناسبی از ویتامین A و C و فیبر است.

منبع: کرمانی