maternity-and-infant-care-scheme-information-for-expectant-mothers-card-uk-announcement-christmas-797

 با چه علائمی می توانیم بفهمیم زمان زایمان فرا رسیده است و چگونه می توان آن را حدس زد چه نشانه هایی در مادر می تواند وی را در این باره مطلع سازد و وظیفه اطرافیان در این زمینه چیست و چه علائمی خطرناک و کدامیک عادی و بی خطرند!

یک نوزاد کوچولو می‌تواند زندگی‌تان را پر از شادی کند، اما پذیرش مسئولیت هم کار راحتی نیست. اگر می‌خواهید صاحب فرزند شوید، هر هفته با ما همراه باشید. از اولین گام تا تولد فرزندتان با شما خواهیم بود.

احتمالا می‌دانید زمان فرارسیدن زایمان را دقیقا نمی‌توان مشخص کرد، اما انقباضات زیاد، یکی از نشانه‌های فرارسیدن زمان زایمان است؛ انقباضاتی که به مرور زمان دردناک شده، هر ده تا 20 دقیقه یکبار تکرار می‌شوند و این فاصله مدام کمتر و کمتر خواهد شد. پس اگر انقباضات قوی‌تر و به یکدیگر نزدیک‌تر نشود، بنابراین احساس شما درخصوص فرارسیدن زمان زایمان اشتباه است.

بد نیست بدانید تقریبا ده روز قبل از زایمان در بافت رحم تغییراتی رخ می‌دهد و انقباضات باعث نازک شدن و به مرور باز شدن دهانه رحم می‌شود. با این حساب وقتی زمان زایمان نزدیک است، متخصص زنان یا ماما دهانه رحم را معاینه می‌کند تا مطمئن شود تغییرات شروع شده است.

در عین حال با نزدیک شدن به لحظه زایمان، بیشتر خانم‌های باردار متوجه خارج شدن ترشحات مخاطی یا خونابه می‌شوند. پاره شدن کیسه آب یکی دیگر از علائم است که مقدار مایع آمنیوتیک ممکن است کم یا خیلی زیاد باشد. به هر حال خانم باردار باید هر چه سریع‌تر با پزشک خود تماس بگیرد.

البته بعضی خانم‌ها قبل از پاره شدن کیسه آب به طور منظم دچار انقباضات رحمی می‌شوند، اما در بعضی موارد ابتدا کیسه آب پاره می‌شود و زمانی که این پارگی اتفاق افتاد معمولا زایمان پس از آن بلافاصله شروع خواهد شد.

در این میان علائم اورژانسی و مراجعه سریع به پزشک را نباید نادیده گرفت؛ مثلا زمانی که تکان‌های نوزاد از حد معمول کمتر می‌شود، وقتی خانم باردار دچار خونریزی واژنی (منظور ماده مخاطی خونابه‌ای نیست) و درد شکمی و تب می‌شود یا اگر انقباضات قبل از هفته سی و هفتم بارداری شروع شود، احتمال زایمان زودرس وجود دارد.

روزنامه جام جم،