images.jpg595+
 اطفالی که 6 ماهه هستند چه رفتارهایی باید داشته باشند و قادر به انجام چه حرکاتی می توانند باشند در این رنج سنی چه کارهایی در توان آن ها هست و انتظارات نرمال از آن ها انجام چه کارهایی است؟

به تدریج از سه ماهگی به بعد مهارت‌های کودک بیشتر می‌شود به گونه‌ای که در پنج ماهگی شروع به درک مفاهیم اولیه می‌کند و با پرت کردن اسباب‌بازی از تختخوابش به بیرون شروع به یادگیری علل و اثر کارها و درحقیقت کشف دنیای اطرافش می‌کند. البته مهارت‌های کودک از سن سه تا شش ماهگی محدود به این حرکات نیست و در ادامه به کارهایی که در این سن کودک می‌تواند انجام دهد، اشاره می‌شود.
بینایی: با دقت به اشیا می‌نگرد.  در آینه به تصویر خود توجه می‌کند، اما نمی داند که به تصویر خودش می‌نگرد. از شما تقلید می‌کند و چنانچه زبانتان را در آورید، او نیز همین کار را خواهد کرد.  با استفاده از یک حوله می‌تواند با شما دالی موشه بازی کند.
شنوایی: محل صدای تولید شده را بهتر تشخیص می‌دهد و به سوی شخصی که صحبت می‌کند، برمی‌گردد.
کلامی: می‌خندد، غان و غون می‌کند، با شما یا تصویر خود در آینه صحبت می‌کند. اگر صدایش کنید، با تولید صدایی از خود، جواب شما را می‌دهد.  می‌تواند بگوید “با”  یا  “دا”
هماهنگی اندام‌ها: هر چیزی را به دهانش می‌برد.  ممکن است پایش را بگیرد و به دهانش ببرد.  سعی می‌کند اشیا را بگیرد و لمس کند.  می‌تواند با کف دست و سه تا از انگشتانش اشیا را در بغل بگیرد،  اما هنوز نمی‌تواند از انگشت شست و اشاره خود استفاده کند. همچنین می‌تواند اسباب‌بازی‌ها و شیشه‌اش را با هر دو دستش نگه دارد. می‌تواند به اشیای روی میز یا زمین لگد بزند.  اگر به او اسباب‌بازی بدهید، اسباب‌بازی موجود در دستش را می‌اندازد و همزمان می‌تواند اشیا را در دو دست خود نگه دارد.
کنترل حالت بدن: وقتی به پشت خوابیده است، اگر بخواهید او را بلند کنید سرش را بالا می‌گیرد و دستانش را بلند می‌کند. غلت می‌زند.
ادراک کلی: با چنگ زدن، آویزان شدن یا ضربه زدن به اشیا آنچه را که در محیط اطراف وی است تجربه می‌کند.
رفتار اجتماعی و عاطفی: از بودن با جمع لذت می‌برد و این موضوع را با خندیدن، ریسه رفتن و غان و غون کردن نشان می‌دهد.