envy-colleague
ریشه حسادت را چگونه می توان یافت و افراد حسود با چه زمینه هایی به این رفتار روی می آورند مقایسه کردن خود با دیگران می تواند یکی از عوامل حسادت باشد که حسادت عاطفی نیز یکی از انواع پیامدهای آن به شمار می آید

دکتر میرزایی کارشناس ارشد روان‌شناسی در خصوص حسادت گفت: حسادت یکی از شایع‌ترین هیجانات انسانی است که مستقیماً به روابط بین افراد مربوط می‌شود که در نتیجه آن فرد احساس آشفتگی – ضعف و ناتوانی – پوچی و ترس شدید خواهد کرد.
وی با بیان اینکه حسادت‌های عاشقانه منجر به خود آزار شدن خود فرد میشود، تصریح کرد: این حس بیش از همه خود فرد را آزار خواهد داد و زمانی بروز می‌یابد که فرد احساس کند رابطه و موقعیتی که برایش از اهمیت زیادی برخوردار بوده توسط فرد دیگری در معرض تهدید است.
میرزایی ادامه داد: این احساس در موارد گوناگونی از جمله روابط عاطفی همسران بروز می‌کند و اغلب این ترس‌ها وابسته به یک ترس درونی است که علاوه بر آزار دهنده بودن برای فرد استرس و نگرانی را به ارمغان می‌آورد.
این عضو بسیج پزشکی با اذعان به اینکه ترس از مقایسه شدن یکی از عوامل حسادت عاشقانه است، افزود: ترس از مقایسه شدن یکی از دلایل حسادت در روابط عاطفی است چرا که می‌ترسند پس از این مقایسه بدتر به نظر برسند.
این روان‌شناس اظهار کرد: معمولا این افراد حسود با سؤالاتی مواجه هستند و دائم آنرا خود تکرار می‌کنند اما این دسته از افراد اسیر احساسات آزاردهنده ترس و نگرانی – کمبود و بی‌کفایتی و عدم امنیت خواهند شد و گاهی این حس به حدی قوی خواهد شد که به شک و بددلی تبدیل می‌شود چرا که فرد احساس می‌کند همسرش با فرد دیگری در یک ارتباط صمیمی قرار دارد.