index.jpg45564

مصرف بیش از حد آهن می تواند به خانم ها آسیب های جدی وارد کند باید آن را در حد تعادل و استاندارد مصرف کنید و از عوارض مصرف بیش از حد آن اطلاع داشته باشید و به بدنتان و سلامتی تان آسیبی وارد نسازید

در واقع، آهن سمی است که جذب آن از دستگاه گوارش به شدت تحت کنترل است. در اکثر موارد، اثرات مضر آهن اضافی به حداقل می رساند. این مقاله در مورد اثرات مضر مصرف بیش از حد آهن است. در مطلب پیش درباره آهن و  تنظیم ذخیره آهن در بدن توضیحاتی آورده شد،  در ادامه به چند مورد از عوارض مصرف بیش از حد آهن می پردازیم:

مسمومیت آهن حاد زمانی اتفاق می افتد که مردم از مکمل آهن بیش از حد مصرف کنند. تنها تک دوز کمتر ۱۰ – ۲۰ میلی گرم / کیلوگرم ممکن است سبب علائم نامطلوب شود. دوزهای بالاتر از ۴۰ میلی گرم / کیلوگرم نیاز به توجه پزشکی دارد.

به طور مشابه، تکرار مصرف مکمل آهن با دوز بالا ممکن است سبب مشکلات جدی شود مطمئن شوید که دستورالعمل های روی مکمل های آهن را رعایت می کنید و هرگز بیش از دستور دکتر خود مصرف نکنید.

علائم اولیه مسمومیت با آهن ممکن است شامل درد معده، تهوع و استفراغ باشد.

به تدریج، آهن اضافی در اندام های داخلی تجمع  کرده و باعث آسیب های بالقوه کشنده در مغز و کبد می شود.

مصرف طولانی مدت از مکمل با دوز بالا به تدریج ممکن است سبب علائم شبیه به اضافه بار آهن شود.

اضافه بار آهن
آهن بیش از حد اشاره به ساخت تدریجی آهن بیش از حد در بدن دارد.

برای اکثر مردم، اضافه بار آهن سبب نگرانی است با این حال، این یک مشکل برای کسانی است که به صورت ژنتیکی به جذب بیش از حد آهن از دستگاه گوارش مستعد هستند.

شایع ترین اختلال اضافه بار آهن هموکروماتوز ارثی است این امر منجر به ساخت بالای آهن در بافت ها و اندام می شود.

با گذشت زمان، هموکروماتوز درمان نشده، خطر ابتلا به ورم مفاصل، سرطان، مشکلات کبد، دیابت و نارسایی قلبی را افزایش می دهد.

بدن هیچ راه آسانی برای دور کردن آهن اضافی ندارد موثرترین راه برای خلاص شدن از شر آهن اضافی، از دست دادن خون است.

بنابر این، زنان در قاعدگی کمتر احتمال تجربه آهن اضافی را دارند به همین ترتیب، افراد با اهدای خون اغلب در معرض خطر کمتری هستند.

اگر شما مستعد ابتلا به اضافه بار آهن هستید شما می توانید با رعایت موارد زیر خطر ابتلا به مشکلات سلامت را به حداقل برسانید:

مصرف غذاهای غنی از آهن مانند گوشت قرمز را کاهش دهید.

به طور منظم اهدای خون داشته باشید.

از مصرف ویتامین C با غذاهای غنی از آهن اجتناب کنید.

با این حال، اگر برای شما آهن اضافی تشخیص داده نشود به طور کلی کاهش مصرف آهن توصیه نمی شود.

آهن و خطر ابتلا به عفونت
هر دو آهن اضافی و کمبود آهن به نظر می رسد باعث مستعد شدن ابتلا به عفونت شود.

دو دلیل برای این وجود دارد:
سیستم ایمنی بدن از آهن برای کشتن باکتری های مضر استفاده می کند به طوری که مقداری آهن برای مبارزه با عفونت مورد نیاز است.

افزایش میزان آهن آزاد سبب تحریک رشد باکتری ها و ویروس می شود بنابر این آهن بیش از حد می تواند خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد.

مطالعات متعددی نشان می دهد که مصرف مکمل آهن ممکن است تعداد و شدت عفونت را افزایش دهد اگر چه چند مطالعه، عارضه ای ا رگزارش نکردند.

افراد مبتلا به هموکروماتوز ارثی نیز بیشتر در معرض عفونت می باشد.

برای بیماران در معرض خطر بالای عفونت، باید در مصرف مکمل آهن تصمیم گیری کرد و همه خطرات بالقوه باید در نظر گرفته شود.

آهن و خطر سرطان
شکی نیست که اضافه بار آهن ممکن است در حیوانات و انسان  منجر به سرطان شود.

به نظر می رسد که اهدای خون به طور منظم و یا از دست دادن خون ممکن است این خطر را کاهش دهد.

مطالعات مبتنی بر شواهد، مصرف بالای آهن هم ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش دهد.

آزمایش های بالینی در انسان نشان داده اند که آهن هم از مکمل یا گوشت قرمز ممکن است تشکیل ترکیبات سرطان زای N-nitroso را در دستگاه گوارش افزایش دهد.

ارتباط گوشت قرمز و سرطان یک موضوع به شدت مورد بحث است. اگر چه برخی از ساز و کارهای احتمالی در توضیح این مطلب وجود دارد بسیاری از شواهد بر مطالعات مشاهده ای است.