images.jpg689+

چگونه می توانیم از ابتلا به کمردرد پیشگیری کنیم؟مشکل در ستون فقرات چگونه پدید می آید و با چه روش هایی می توان مانع بروز آن در بدن شد نظر یک فیزیوتراپیست را در این زمینه جویا شدیم و می خواهیم به بهترین روش های درمانی در این زمینه اشاره کنیم

یک فیزیوتراپیست با تاکید بر اینکه 85 درصد کمردردها با دلیل ناشناخته بروز می کنند و به آنها کمردرد غیر اختصاصی مزمن گفته می شود، گفت: در 15 درصد باقی مانده کمردردها که شناخته شده هستند، فتق بین دیسک‌ها، تخریب دیسک بین مفصلی و آرتروز مفاصل صفحه مهره ها که شایع است از مهمترین عوامل موثر در بروز کمر درد است.

دکتر محمد اکبری حفظ فعالیت بدنی صحیح در محدوده جنس، سن و موقعیت شغلی را از توصیه پزشکان برای پیشگیری از کمردرد دانست و گفت: افرادی که به طور مداوم نشسته، در حال استراحت و یا رانندگی هستند مانند کارمندان و رانندگان تاکسی که مدت زمان زیادی را مجبور به نشستن در یک حالت خاص هستند، بیش از دیگران به اختلالات مختلف سیستم اسکلتی عضلانی مانند کمردرد مبتلا می شوند.

وی یادآور شد: بر هم خوردن توازن بین کمر و لگن، چسبندگی بین ریشه های عصبی ناحیه کمری و بین بافت های همسایه از دیگر عوامل بروز کمردرد در افراد نوعی سندروم است که منجر به تله افتادن عصب می شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران از دیگر عوامل موثر در بروز کمردرد را ضربه ها و حوادث دانست و افزود: ضعف بین عضلات ثبات دهنده بین کمری، به هم خوردن زاویه بین ناحیه خاجی و کمری می تواند از علل ایجاد کمردرد باشد. افرادی که وضعیت صحیح نشستن، خوابیدن، و یا حتی راه رفتن خود را رعایت نمی کنند باعث می شود که ستون مهره های این افراد از راستای طبیعی خود خارج و بیشتر مستعد ابتلا به کمردرد هستند.

پیشگیری از کمردرداین فیزیوتراپیست در رابطه با پیشگیری از کمردرد، اظهار کرد: اگر فردی بخواهد از اختلالات اسکلتی، عضلانی و مفصلی خود جلوگیری کند، باید فعالیت مستمر روزانه را انجام دهد. با فعالیت های روزانه مانند ورزش می توان نیروهای عضلانی، تراکم استخوان و حرکت مفاصل را یکسان کرد. همچنین این کار به عملکرد بهتر دستگاه گوارش، قلبی عروقی و تنفس کمک می کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اضافه کرد: همه افراد باید تلاش کنند که در صورت نداشتن آمادگی جسمانی کافی، فعالیت سنگین انجام ندهند. این عمل باعث آسیب ناگهانی به سیستم اسکلتی عضلانی بدن می شود که در چنین شرایطی می توان با برنامه ریزی درست، فعالیت های سنگینی که نیاز به زمان بیشتری دارند را در زمان طولانی تری انجام دهند. همچنین افراد می توانند برای پیشگیری از کمردرد در هنگام نشست و برخاست و در زمان خوابیدن وضعیت صحیح خود را حفظ کنند.

اکبری با اشاره به اینکه درمان کمر درد بسته به عامل، نوع، شدت درد و خصوصیات فردی بیمار متفاوت است، گفت: اگر فردی دچار کمردرد شد و شدت آن زیاد نبود، می تواند درد را به مدت 3 تا 5 روز تحمل کند و در صورت تشدید و یا نبود کاهش درد، باید به پزشک مراجعه شود.

وی با اشاره به این موضوع که اولویت اول درمان، اصلاح فعالیت فرد است، در پایان افزود: تجویز دارو می تواند برای درمان بیمار موثر باشد و در صورت موثر نبودن، بیمار با تجویز پزشک به فیزیوتراپی معرفی می شود و در صورت عدم پاسخگویی به این نوع درمان، آخرین گزینه برای بیمار جراحی است.

ایسنا