457
وقتی با فرزندتان صحبت می کنید مراقب باشید وی را رنجییده خاطر نسازید و در مقابل دیگران به وی شخصیت و ارزش بدهید و مانع تضعیف اعتماد به نفس در وی شوید هیچ گاه وی را شرمنده نسازید

 ناهید ازغندی روانشناس کودک اظهار کرد: اهمیت به کودک و شیوه رفتار درست والدین با وی باعث تقویت مهارت دوست‌یابی او شده  و برای ایجاد یک رابطه خوب باید از نظر روحی، فیزیکی و زبانی خود را همسطح کودک دانست.
وی در ادامه اظهار کرد: هنگامی که کودک خواهان صحبت با والدین بوده باید دست از کار کشید حتی اگر مشغول کاری مهمی باشد و باید به حرف‌های وی گوش داده و زمانی که کودک از موضوعی رنجیده و عصبانی است از برقراری ارتباط پرهیز تا هنگامی که هم او و هم والد آرام شوند.
ازغندی ادامه داد: زمانی که کودک در حال گفتگو با والدین بوده هرگز صحبت‌های او را قطع نکرده و تا پایان حرف‌هایش به او گوش بسپارید و به وی این اطمینان را دهید که اگر حتی اشتباهی از او سربزند، همچنان فرزند خود را دوست خواهید داشت.
این روانشناس در پایان تصریح کرد: هرگز کودک خود را در جمع خجالت‌زده و دعوا نکنید، همچنین هیچ‌گاه با لحن قدرت طلبانه با سخن نگویید و القاب زشت نظیر خنگ، کودن، احمق و … را در گفتگو با وی بکار نبرید.