eb36a1207524d3d2a04f2ca3442713cax

پس از صدمه دیدن در هنگام تصادف چه کارها و اقدامات اورژانسی باید انجام دهیم و با چه رو شهایی می توانیم از مصدومین را تا رسیدن به بیمارستان کمک کنیم به انواع صدمات ناشی از تصادف چگونه باید رسیدگی کرد!

اگر اطلاعی از نحوه کمک‌های اولیه ندارید مطمئن باشید بهترین خدمت و کمک به مصدوم اینست که اجازه ندهید افراد ناآگاه به مصدوم دست بزنند و منتظر آمبولانس و افراد متخصص ماندن بهترین کمک برای مصدوم است.

متوقف کردن خونریزی

ممکن است فردی در اثر بریدگی و ضربه تصادف دچار خونریزی شود ٫ اصلی ترین کار برای جلوگیری از خونریزی فشار دادن موضع خونریزی است.

فشار دادن محل خونریزی با یک گاز استریل معمولا جلوی خونریزی را میگیرد و یا حداقل تا زمان رسیدن امداد مانع خونریزی شدید میشود.

محل خونریزی را بالاتر از سطح قلب نگه دارید و با یک بسته پنبه پیچیده شده در گاز فشار دهید و با یک بانداژ الاستیک بپوشانید این کار باعث جلوگیری از لخته و خشک شدن خون و امکان گردش خون میشود.

اگر پنبه و گاز در دست نداشتید برای خونریزیهای اعضای پائینی بدن و بخصوص پاها توسط تی شرت و یا زیر پیراهن اینکار را انجام دهید. لباس را بصورت توپی جمع کرده و ساقهای آنرا به هم گره زده و با آن محل خونریزی را فشار دهید.

اگر عضوی از بدن قطع شده باشد باید در حداکثر 4 الی 6 ساعت مصدوم را با عضو قطع شده به یک بیمارستان مجهز رساند.

عوض قطع شده و محل قطع عوض را با بتادین و یاسرم بشویید و سپس آنرا داخل یک کیسه استریل قرار داده و این کیسه را داخل کیسه پر از یخ بگذارید و از یاد نبرید که وسط کیسه استریل و یخها یک گاز بگذارید.

ظرف خالی سرم را میتوانید به عنوان کیسه استریل برای قرار دادن عضو قطع شده استفاده کنید.

عضو قطع شده را مستقیم داخل یخ قرار ندهید چون اینکار باعث صدمه دیدن عضو میشود ٫‌ علت قرار دادن گاز بین دو کیسه نیر هیمن امر است.

در موارد خونریزی و قطع عضو اولین عمل تمیز نمودن محل خونریزی و سپس اعمال دیگر است.

Recovery Position مراقبت از مصدوم

مصدوم علائم حیاتی دارد و ممکن است بی هوش باشد ٫ بهترین و ساده ترین حالت نگهداری از مصدوم Recovery Position است.

مصدوم را میتوان به هر دو طرف چرخاند ولی برای اینکه قلب در حالت راحتی باشد بهتر است سمت چپ مصدوم بالا باشد به شرطی که محل قرار گیری مصدوم مناسب برای گرداندن او به سمت چپش باشد.

1- در سمت چپ مصدوم بنشنید.

2- دست چپ مصدوم را به آرامی به زیر او هل دهید و هنگام اینکار بدن او را بلند نکنید.

3- دست راست مصدوم را خم کرده و کف دست او را زیر گوش چپ او قرار دهید بدین ترتیب مانع حرکتهای نا خواسته گردن میشود.

4- پای راست مصدوم را خم کرده و در جلوی پای چپ قرار دهید.اگر استخوان لگن شکسته باشد باید در همین حالت پاهای او را به هم ببندید. اگر وسیله ای برای اینکار ندارید با بند کفش این کار را انجام دهید.

5- همانند عکس با دست راست از کتف او با دست دیگر از پشت او گرفته و کمی اورا به طرف خود بچرخوانید ولی دقت کنید که وزن خود را روی مصدوم نیندازید و پاهای شما در تماس با مصدوم باشند.

6- سر مصدوم را با ملایمت به عقب هل دهید تا بتواند راحت نفس بکشد .

7- با ملایمت دست چپ مصدوم را از زیر او بکشید و تا آمدن آمبولانس یا گروه امداد نبض و تنفس او را کنترل کنید.

خواباندن صاف مصدوم میتواند خطرناک باشد زیرا ممکن است نتواند نفس بکشد.

اگر احتمال میدهید مصدوم شکستگیهای حساسی مانند شکستگی گردن یا کمر دارد او را تکان ندهید و او را به حالت Recovery Position   نخوابانید. اگر مصدوم بی هوش نیست از او بخواهید انگشتان دست و پای خود را تکان دهد و اگر بی هوش است به آرامی و ملایمت با گردن او را لمس کنید بدین طریق میتوان فهمید مصدوم دچار شکستگی گردن و یا مهره ها شده است یا نه.

همیشه به خاطر داشته باشید مصدومی که دچار این نوع شکستگیها شده را هیچ گاه تکان ندهید