tokhme-morgh

 

شاید درباره فواید مصرف غلات سبوس دار و سیریال ها و … که به تناسب اندام و یک زندگی بدون بیماری منجر می شوند، شنیده باشید.

و شاید خودتان را از لذت خوردن مواد غذایی چرب و خوشمزه محروم کرده باشید تا از وقوع بیماری های قلبی عروقی و اضافه وزن جلوگیری کنید. اما آیا می دانستید، که برخی از این مواد غذایی ممنوع، فواید خاصی برای سلامتی شما دارند و در حقیقت ممکن است با برخی بیماری ها مبارزه کرده و باعث سلامتی شوند؟ شما می توانید از مصرف این مواد غذایی بدون نگرانی درباره عوارض جانبی آنها، لذت ببرید.

 

تخم مرغ

در گذشته، گفته می شد مصرف تخم مرغ باعث کلسترول و چربی را بالا برده و باعث افزایش انسداد عروق و بیماری قلبی می شود. با این وجود، تحقیقات جدید نشان دادند که تخم مرغ سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مثل کولین است که در واقع به بدن کمک می کنند چربی ها را برای تولید انرژی بشکنند. علاوه بر این، تخم مرغ حاوی آنتی اکسیدانی قوی است که از شبکیه چشم محافظت کرده و خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش می دهد. با این حال انجمن قلب آمریکا به کسانی که کلسترول LDL (یا همان کلسترول بد) بالایی دارند، توصیه می کند بیشتر از دو عدد تخم مرغ در هفته مصرف نکنند.

 

پنیر

این ماده غذایی از ما در برابر فشار خون محافظت کرده و سلامتی استخوان ها را حفظ می کند، علاوه بر این چربی های اشباع شده موجود در پنیر در چندین روش مختلف به حفظ سلامتی کمک می کنند. محتوی کلسیم پنیر بسیار بالاست و دندان ها را قوی می کند. پنیر همچنین تولید خون را افزایش داد و برای حفظ خیلی از عملکردهای بدن الزامی است. البته در مصرف آن باید اعتدال را رعایت کرد.

 

شکلات تلخ

همه ی ما می دانیم که شکلات طعم فوق العاده ای دارد و با یک گاز کوچک کلی هیجان زده می شویم. اما خیلی از ماها به دلیل اینکه گفته می شود شکلات برای سلامتی ما مضر است، علاقه خود را سرکوب می کنیم. با این حال، این امر نمی تواند درست باشد. شکلات تلخ یکی از بهترین مواد غذاییی برای کاهش فشار خون است.همچنین خطر ابتلا به دیابت را به وسیله حساسیت به انسولین کاهش می دهد.

 

کره

آیا به این دلیل که فکر می کنید ممکن است چاق شده یا به بیماری های قلبی عروقی یا حتی سرطان مبتلا شوید، خودتان را از مصرف کره منع کرده اید؟ باور کنید یا نه، چربی های اشباع شده ی موجود در کره خواص ضدسرطانی قوی دارند. چربی های موجود در کره برای جذب خیلی از مواد مغذی سالمی که در سبزیجات وجود دارند حیاتیست. ویتامین های محلول در چربی مثل ویتامین A ، D ، E و K و برخی کاروتنوئیدها از جمله این مواد مغذی هستند.

 

مرغ

خیلی از افراد از فواید مصرف مرغ لذت می برند. با این حال خیلی ها از مصرف پوست آن خودداری می کنند و از فایده آن آگاه نیستند.پوست و گوشت تیره مرغ حاوی چربی حیوانی هستند که باعث بالا رفتن خطر ابتلا به بیماری های قلبی نمی شوند. در حقیقت، تحقیقات زیادی فواید پروتئین حیوانی را اثبات کرده اند.

 

قهوه

بسیاری از مقالات تحقیقاتی و مجلاتبه اثرات منفی مصرف منظم قهوه اشاره کرده اند. اما آیا می دانستید که قهوه فواید زیادی هم برای سلامتی دارد؟ نوشیدن قهوه ی بدون کافئین وقوع بیماری پارکینسون ، دیابت، زوال عقل وحتی سرطان را کاهش می دهد.

 

آجیل

اگر از ما درباره فواید آجیل بپرسید، می توانیم تا ساعت ها درباره آن صحبت کنیم. اما در طول دوره های مختلف مردم به این باور داشتند که انواع آجیل کالری بالایی دارند. اما آجیل برای سلامتی قلب ما بسیار مفید است، و به دلیل چربی های اشباع نشده ی آن سطح کلسترول بد را کاهش و سطح کلسترول خوب را افزایش می دهد و در نهایت خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. پس خودتان را از این خوردنی های خوشمزه محروم نکرده و بدون احساس گناه از آن لذت ببرید.

 

این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد