turmeric

زردچوبه سومین  گیاه پرفروش  در جهان است،  کتان و گندم  قبل از زردچوبه قرار دارند. ر زردچوبه در مواد غذایی به  دلیل عطر دلپذیر و رنگ زردآن استفاده می شود.با این حال،  دلیل بر این نمی شود که چون زرد چوبه  ماده طبیعی است  سمی نیست. بسیاری از مواد طبیعی دیگر سمی هستند، موادی  مانند استریکنین و سیانید سمی هستند. زردچوبه عوارض جانبی قابل توجهی  ندارد  اما افرادی که  گزارش کرده اند  با مصرف زردچوبه  دچار حالت تهوع، سرگیجه، اسهال و مشکلات معده  می شوند .

 

برای این افراد زردچوبه ضرر دارد:

زنان باردار یا شیرده

اضافه کردن زردچوبه در وعده های غذایی در دوران بارداری مشکلاتی را بوجود می آورد  . زردچوبه اگر  هر روز در  مقدار متوسط  در دوران بارداری یا شیردهی استفاده  شود بی خطر است. با این حال، اگر زیاد مصرف شود خوب نیست.  به تحریک رحم در دوران بارداری منجر میشود.زردچوبه  سطح تستوسترون و حرکت اسپرم در مردان  را کاهش  داده و حتی  احتمال  باروری  را کاهش دهد.

افراد مبتلا به  سنگ های صفراوی

مطالعات اخیر  نشان میدهد که زردچوبه می تواند درد کیسه صفرا در افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا  را بدتر کند.

افراد مبتلا به انسداد مجاری صفراوی

این افراد باید  از زردچوبه استفاده تکنند  این فقط د ر افراد سالم از کیسه صفرا مراقبت میکنند ولی برای مبتلایان به انسداد مجاری صفرائی خوب نیست

افراد مبتلا به سنگ کلیه

زردچوبه خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش میدهد .  چون  غنی از اگزالات ، است که ،  75٪  دلیل بوجود آمدن سنگ کلیه همین ماده است. افراد مبتلا به سنگ کلیه باید  زیاد زردچوبه نخورند چون برایشان خوب نیست  و اگر هم میخورند باید کمتر از 40 یا 50 میلی گرم، ( یک قاشق چای خوری) باشد

افراد مبتلا به دیابت

بیماران مبتلا به دیابت که زردچوبه مصرف  میکنند باید با احتیاط مصرف کنند چون قند آنها را خیلی زیاد پایین می آورد و این خوب نیست

افرادی که نیاز به عمل جراحی دارند

زردچوبه ممکن است برای کسانیکه  عمل جراحی دارند مناسب نباشد   دو هفته قبل از عمل جراحی  مصرف زردچوبه باید متوقف شود

این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد