565fedb3e305d

برای حفظ سلامت کبدتان بهتر است از عواملی که موجب نارسایی در آن می شوند دوری کنید و در جهت بهبود عملکرد آن قدم بردارید و اجازه ندهید به این عضو در بدنتان آسیبی وارد شود چون نارسایی کبد پیامدهای ناگواری برایتان خواهد داشت

 کبد دومین عضو چند کارکردی در بدن است. به طوری که هر آنچه می‌خوریم یا می‌نوشیم توسط این عضو از بدن پردازش می‌شود. کبد خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها را به انرژی و مواد مغذی برای بدن تبدیل می‌کند و مواد مضر را نیز فیلتر می‌نماید.

قرار گرفتن در معرض برخی ویروس‌ها یا مواد شیمیایی ممکن است منجر به نارسایی کبدی شود. در افراد با آسیب‌های کبدی، عملکرد صحیح کبد متوقف می‌شود.

نارسایی کبدی یک بیماری جدی است و باید بالافاصله در مورد آن درمان صورت گیرد. نارسایی حاد کبدی یعنی از دست دادن عملکرد کبد ظرف چند هفته یا حتی چند روز. این عارضه ممکن است به طور ناگهانی و حتی بدون هیچ گونه هشدار قبلی اتفاق بیفتد. علل شایع نارسایی کبدی حاد شامل مسمومیت به دلیل مصرف بیش از حد قرص‌های مسکن مانند استامینوفن است. اما نارسایی مزمن کبد بسیار کندتر اتفاق می افتد و می‌تواند ماه‌ها و سالها طول بکشد. نارسایی مزمن کبدی یا سیروز کبدی به دلیل مصرف طولانی مدت الکل بروز می‌کند و بافت سالم کبد از بین می‌رود.
تهوع، کاهش اشتها، خستگی، اسهال، زردی، کاهش وزن، کبودی یا خونریزی، خارش، آدم و یا تجمع مایع در پاها، آسیت و یا تجمع مایع در شکم از علائم نارسایی کبدی است.

در تشخیص این نارسایی، سابقه سوء مصرف الکل، اختلالات ژنتیکی، و یا شرایط دیگر پزشکی بررسی می‌شود. درمان نیز بستگی به مرحله بیماری دارد.

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای جلوگیری از نارسایی کبدی، پرهیز از نوشیدن الکل است. سایر اقدامات پیشگیرانه عبارتند از: تزریق واکسن هپاتیت و حفاظت از پوست در برابر مواد شیمیایی سمی.

healthline