53635

کسانی که به عارضه هپاتیت سی دچارند مستعد ابتلا به عارضه پارکینسون هستند این افراد باید بسیار مراقب عواقب این بیماری باشند و سعی کنند از حافظه و ذهن خود در برابر این بیماری مهلک مراقبت کنند

محققان می گویند، هپاتیت C موجب افزایش ریسک ابتلا به بیماری پارکینسون می شود.

 هپاتیت C که عفونت کبدی ناشی از ویروس است، ممکن است موجب افزایش احتمال بیماری پارکینسون که یک اختلال شایع مغزی است، شود.

«چیا هانگ کائو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه پزشکی تایوان، در این باره می گوید: «عمدتاً عوامل بسیاری، از جمله عوامل زیست محیطی، در پیشرفت بیماری پارکینسون نقش دارند. طبق مطالعه ما، هپاتیت C یکی از عوامل تاثیرگذار بر بروز این بیماری است که البته تحقیقات بیشتری برای درک این رابطه نیاز است.»

طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، در حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ میلیون نفر در سطح دنیا به بیماری هپاتیت C مبتلا هستند. در حالیکه این بیماری می تواند منجر به بروز بیماری های جدی تری شود، بسیاری از افراد در ابتدا دارای علائم و نشانه های کمی بوده و متوجه بیماری خود نمی شوند.

در این مطالعه، ۴۹,۹۶۷ فرد مبتلا به هپاتیت و ۱۹۹,۸۶۸ فرد بدون این بیماری شرکت داشتند. شرکت کنندگان مبتلا به هپاتیت، در قالب سه گروه دسته بندی شدند: افراد آلوده به ویروس هپاتیت B (۷۱ درصد)، افراد مبتلا به هپاتیت C (۲۱ درصد)، و افراد آلوده به هر دو ویروس (۸ درصد). این افراد به مدت ۱۲ سال از لحاظ ابتلا به بیماری پارکینسون تحت نظر بودند.

از بین افراد مبتلا به هپاتیت، ۲۷۰ نفر مبتلا به پارکینسون شدند که از بین آنها ۱۲۰ نفر مبتلا به هپاتیت C بودند. از بین افرادی که مبتلا به هپاتیت نبودند، ۱,۰۶۰ نفر مبتلا به پارکینسون شده بودند.

محققان دریافتند افراد مبتلا به هپاتیت C در مقایسه با افراد بدون این بیماری، ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به پارکینسون قرار دارند

مهر