Wright-Photo-Studios-Food_MG_0720

 چه غذاهایی طعم و عطر دلچسب تری نسبت به دیگر غذاها دارند و چگونه می توانیم طعم خوش و واقعی غذا را حس کنیم و از خوردن آن لذت ببریم چه غذاهایی این ویژگی را دارند و خوراکی های شادی بخش و نشاط آفرین کدامند

پیش‌بینی و تصور عطر و طعم غذا در ذهن باعث می‌شود لذت بیشتری از غذا خوردن ببرید.

 وقتی غذا می‌خورید عطر تند <کاری> را در فضای دهان تصور می‌کنید یا لغزش شیرین و ابریشمی بستنی را روی زبان حس می‌کنید، عطر و طعم کره موجود در ذرت بو داده را در فضای ذهن خود تجسم می‌کنید، این تصورات شما باعث ایجاد تغییرات شیمیایی در مغز شده و دوپامین ترشح می‌شود و در فضای مغز حس خوشایند و شادی بخشی ایجاد می‌کند. الکس کرب محقق و فوق دکترا در علوم اعصاب می‌گوید: افزایش ترشح هورمون دوپامین باعث می‌شود خوردن غذا برایتان شادی بخش ‌تر باشد. وقتی غذا را بو می‌کنید و از بوی آن لذت می‌برید به ترشح دوپامین درمغز کمک خواهید کرد. طبق تحقیقات این دانشمند علاوه بر تصور بو و طعم خوشایند غذا‌ها، دسته‌ای از مواد غذایی می‌توانند باعث ایجاد احساس شادی در انسان شوند. در واقع با مصرف این خوراکی‌ها دوپامین موجود در خون افزایش یافته و احساس نشاط و شادی را تجربه می‌کنید. این محقق با اشاره به تعدادی از این خوراکی‌ها به تشریح عملکرد آنها در بدن انسان می‌پردازد:

ویتامین‌های گروه ب
پایین آمدن سطح ویتامین‌های ب 12 منجر به کاهش سروتونین و دوپامین در خون می‌شود و کاهش این دو ماده در خون منجر به افسردگی شخص می‌شود، مغز برای تولید این مواد شیمیایی نیاز به ویتامین ب 12 دارد بنابراین قرار دادن این غذاها در رژیم غذایی برای جلوگیری از افسردگی ضروری به نظر می‌رسد. مصرف غذاهای دریایی مثل قزل آلا و ماهی آزاد، همچنین گوشت گاو، مرغ، محصولات لبنی و غلات غنی شده ویتامین ب مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند و در گروه غذاهای شادی بخش جایگاه چشمگیری دارند.

قهوه
نوشیدن یک فنجان قهوه با شکر کم، میزان دوپامین و کافئین خون را در عرض 30 ثانیه افزایش می‌دهد. اگر این نوشیدن با تصور و بوییدن قهوه همراه باشد نقش بسزایی در ترشح دو پامین خواهد داشت. احتمال افسردگی یا عادات تخدیری در کسانی که روزانه بیش از 4 فنجان قهوه می‌نوشند، کم و در حدود 20 درصد است.

تربچه
شاید تعجب کنید اگر بدانید که تربچه هم می‌تواند در ترشح دوپامین در خون مؤثر باشد. مخصوصاً تربچه‌هایی که کمی تند‌تر هستند.

انار
این میوه بسته‌بندی شده پر دانه خواص زیادی دارد. نتایج تحقیقات نشان داده اگر مدت دوهفته به‌صورت مرتب از دانه‌ها و آب این میوه استفاده کنید براحتی می‌توانید با فشار خون، اضطراب و افسردگی خداحافظی کنید.

قارچ
قارچ‌های گوشتی لذیذ منبع غنی سلنیوم و منیزیوم هستند و این مواد اثر نشاط بخشی بر خلق و خوی شخص دارند.

زردآلو
این میوه تابستانی با رنگ زیبای زرد روشن منبع غنی ب6، بتاکاروتن، آنتی اکسیدان، لوتئین و زیگزانتین است. همه این مواد شادی آور و آرام بخش هستند.

ماست پروبیوتیک
در حال حاضر فرآورده‌های پروبیوتیکی مختلفی در سوپرمارکت‌ها عرضه می‌شود. انواع ماست‌ها و دوغ‌های پروبیوتیک از جمله این محصولات هستند اما ماست یکی از محصولاتی است که بیش از بقیه محصولات مورد توجه قرار گرفته است.

کلمه پروبیوتیک کلمه‌ای یونانی به معنی «برای زندگی» است. در واقع پروبیوتیک‌ها با تولید میکروارگانیسم‌ها و به دنبال آن تولید اسیدهای آلی و مواد ضد میکروبی مانع رشد باکتری‌های بیماری زا شوند. اسیدهای آلی تولید شده می‌توانند به عنوان یک منبع انرژی مورد استفاده سلول‌های روده قرار گیرند. تولید ویتامین‌ها بخصوص ویتامین‌های B , K از دیگر خصوصیات قابل توجه آنهاست. محققان در رژیم غذایی یک گروه آزمایشی متشکل از چندین زن ماست پروبیوتیک گنجاندند این برنامه غذایی به مدت یک هفته ادامه داشت. نتایج بررسی‌ها نشان داد این زنان در طی روز واکنش کمتری در مقابل استرس نشان می‌دادند. حقیقت این است که باکتری‌های سالمی که توسط این محصولات به روده منتقل می‌شوند مقاومت بدن را در مقابل استرس بهبود می‌بخشند و کاهش استرس در بدن نتیجه ای جز افزایش آرامش و شادی ندارد.

شکلات
یک محقق استرالیایی پس از جمع‌بندی تحقیقات خود اعلام کرد که شکلات تیره منبع غنی پلی فنل و ماده‌ای آرامبخش است طبق این گزارش افرادی که نوشیدنی شکلات تیره خورده بودند نسبت به افرادی که شکلات معمولی نوشیده بودند آرامش و رضایت بیشتری داشتند. نوشیدن شکلات گرم تیره آرامبخش است البته به شرطی که فرد منعی برای مصرف شکلات نداشته باشد.

روزنامه ایران