etiad15

در این مطلب به بررسی راهکارهای پیشگیری از مسمویت در افراد نوجوان و جوان معتاد از سوء مصرف مواد مخدر می پردازیم. کسانی که در خانواده خود دچار چنین مسئله ای هستند حتما این مقاله را به دقت مرور کنند، با ما همراه باشید. در طول تاریخ رواج مواد مخدر به استعمار کشور های مختلف کمک کرد.

1.  آيا مي دانيد در طول تاريخ، رواج مصرف مواد مخدر با هدف استعمار ملتها صورت گرفته است.

2.  ناخالصي هاي موجود در انواع مواد مخدر، در برخي موارد از خود ماده مخدر مرگبارتر مي باشند.

3.  مشكلات خانوادگي، طلاق، بيكاري، فقر و بحرانهاي روحي از عوامل مستعدكننده فرد به سوء مصرف مواد مي باشند.

4.  فرآورده هاي تقلبي تمجيزك و نورجيزك، نه تنها سبب ترك اعتياد نمي شوند بلكه در اغلب آنها مواد سمي و كشنده وجود دارد.

5. فراورده هاي مخدر و اعتيادزاي “پان” برخلاف ادعاي مطرح شده مبني بر خوشبو كنندگي دهان و يا ترك سيگار، سبب بروز اعتياد مي گردند.

6.  مسموميت با مواد مخدر يكي از مرگبارترين انواع مسموميت ها محسوب مي گردد.

7.  آيامي دانيد بر اساس گزارشات موجود مصرف حتي يك عدد قرص اكستازي، منجر به مرگ شده است.

8.  امتحان كردن مصرف مواد در جمع دوستان و از روي كنجكاوي، آغاز  حركت در مسير بي بازگشت اعتياد است.

9.  سكته هاي قلبي و مغزي، تشنج، نارسايي كبد و كليه و تخريب سلولهاي مغزي و عضلاني از عوارض مسموميت با قرص اكستازي مي باشند.

10. مصرف مواد توهم زا مانند حشيش، اكستازي و LSD مي توانند سبب بروز حوادث مرگبار مانند سقوط از ارتفاع، تصادف، ،نزاع و خودكشي در فرد مصرف كننده شوند.

11. مصرف انواع داروهاي هورموني با هدف بدنسازي در جوانان مي تواند سبب بروز عوارض وخيمي مانند عقيمي، نارسايي قلبي و كبدي، كوتاهي قد و بزرگ شدن سينه در مردان و پرمويي و خشونت صدا در خانمها گردد.

12. آيا مي دانيد مصرف همزمان مواد مخدر با برخي از داروهاي خواب آور و آرام بخش مي تواند سبب بروز مسموميت هاي شديد و حتي مرگ در فرد مصرف كننده گردد؟

13. مسموميت با مواد مخدر يكي از علل مهم مرگ ناشي از مسموميت هاي شيميايي در بسياري از كشورها است.

14. استفاده خودسرانه از فرآورده هاي قاچاق و بدون مجوز جهت بدنسازي و پرورش اندام در جوانان، خطرابتلا به انواع اختلالات جسمي و رواني را براي مصرف كننده در بردارد.

15. آيا مي دانيد يكي از عوارض رواني سوء مصرف استروئيدهاي آنابوليك در جوانان، پرخاشگري و بروز رفتارهاي ضد اجتماعي مي باشد؟

16. تزريق مواد مخدر از طريق سرنگ هاي آلوده، غير استريل و مشترك با خطر بروز انواع بيماري هاي عفوني خطرناك مانند ايدز و هپاتيت همراه است.

17.  استعمال سيگار در نوجوانان و جوانان، اولين گام در جهت حركت به سوي اعتياد و سوء مصرف مواد است.

18.  آيا مي دانيد درمان اعتياد به مواد مخدر، فرآيندي طولاني و زمانبر است؟

19. هر گونه تغييرات رفتاري غير عادي و ناگهاني مانند گوشه گيري، بي خوابي، بي حوصلگي، پرخاشگري، غيبت از محل كار و تحصيل، بي نظمي و نااميدي در فرزندان خود را جدي گرفته و در پي بررسي علت آن باشيد.

20.  افزايش سطح آگاهي در مورد  عوارض ويرانگر اعتياد و آموزش صحيح پيشگيري از بروز سوء مصرف مواد، اساسي ترين گام در مبارزه با اين بلاي خانمانسوز است.

21.  استعمال سيگار سبب بروز انواع سرطان مانند سرطان مري، ريه، مثانه مي شود.

22. مصرف نابجاي استروييدهاي آنابوليك در جوانان جهت بدنسازي و رقابت هاي ورزشي با خطر بروز عوارض قلبي و عروقي مانند ازدياد فشار خون و نارسايي قلبي همراه است.

23. آيا مي دانيد موارد متعددي از مرگ هاي ناگهاني در اثر سوءمصرف داروهاي نيروزا در ورزشكاران حرفه اي در جهان گزارش شده است؟