Chest-Pain1

آیا استفاده از مواد مخدر برای کاهش وزن کاری درست است و برای کم کردن درد بیماران استفادهاز مخدرهای تسکین دهنده کار درستی است؟برای تخفیف درد بیماران این روش بسیار مضر و خطرساز است

رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: کاهش درد با ماده مخدر اشتباه است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا در زمان حاضر برخی پزشکان به بیمار مبتلا به بیماری مزمن و لاعلاج، مصرف مواد مخدر را جهت کاهش درد ، توصیه می کنند.

سعید صفاتیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: اینکه برخی پزشکان اعتقاد دارند، ماده مخدر، درد بیماران را کاهش می دهد، امری اشتباه است؛ این در حالی است که مصرف موادمخدر درد بیماران لاعلاج را کاهش نمی دهد و به پزشکان توصیه می شود این پیشنهاد را به بیماران ندهند.

وی تصریح کرد: درد با مصرف ماده مخدر نه تنها از بین نمی رود که مصرف این مواد، منجر به این می شود که فرد مصرف کننده روز به روز اعتیادش بیشتر شود.

صفاتیان ادامه داد: زمانی که علت شیوع اعتیاد را ریشه یابی می کنیم متاسفانه برخی به دلیل داشتن یک نوع عمل جراحی یا بیماری مانند سرطان، جهت کاهش درد به مصرف مواد روی می آورند. این افراد، پس از چند ماه استفاده از مواد به علت اینکه به آن اعتیاد پیدا کرده اند، میزان مصرف روزانه شان نیز افزایش می یابد که به عنوان مثال اگر به ازای دردشان، 2 گرم ماده مخدر استفاده کنند این میزان به 10 گرم افزایش می یابد.

معاون درمان سابق ستاد مبارزه با موادمخدر به پزشکان توصیه کرد تا به بیماران صعب العلاج این پیشنهاد داده نشود؛ چرا که بیمار خودش برای کاهش درد به هر کاری دست می زند تا دردش کم شود و اینکه ماده مخدر راهی برای کاهش درد باشد، روشی اشتباهی به شمار می آید.

وی تاکید کرد: پزشکان باید روش های بهتری جهت کاهش درد به بیماران پیشنهاد کنند تا روز به روز شاهد افزایش شمار معتادان در کشورمان نباشیم.صفاتیان درباره آمار معتادان به این طریق (مصرف جهت کاهش درد) هم اظهار کرد: آماری از شمار افراد معتاد با این روش نداریم؛ اما در مجموع بیش از 10 میلیون تن از جمعیت کشورمان به صورت مستقیم و غیرمستقیم گرفتار اعتیاد هستند و متاسفانه کشور ، سالانه ضرر و زیانی بالغ بر 40 هزار میلیارد تومان را متحمل می شود.