89+98

 آیا شما هم زیاد از حد نمک می خورید و در سفره همیشه نمکدان باید کنار ظرف غذایتان باشد بهتر است هرچه زودتر این عادت را ترک کنید و باعث واردشدن آسیب به سلامتی تان نشوید ما در این زمینه پیشنهاداتی برایتان داریم

اگر شما از حقایق مصرف بیش از حد نمک خبر داشته باشید و بدانید که این روند منجر به فشار خون بالا، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و بروز سکته مغزی می شود، شاید مشتاق شوید جایگزین های بهتری برای این ماده خوراکی پر ضرر بیابید.

اصرار به عدم اضافه کردن نمک به غذا از سوی متخصصان تغذیه این است که 75 درصد نمکی که روزانه دریافت می کنیم در غذاهای روزمره مانند نان، غلات، و وعده های غذایی وجود دارد و ما متوجه این موضوع نیستیم.

یک گام به سوی کاهش مصرف نمک این است: چک کردن برچسب مواد غذایی.

مقایسه برچسب بسته بندی های غذایی در هنگام خرید اقلام روزمره بسیار مهم است. شما می توانید بسته های با بسته نمک کمتر پیتزا، سس گوجه فرنگی، یا غلات صبحانه را انتخاب کنید.

گوشت و ماهی های آماده و بسته بندی نیز حاوی نمک هستند، بنابراین یا این مواد را کمتر بخرید و یا بسته های کم نمک تر را با چک کردن برچسب آنها انتخاب کنید.

سبزیجات کنسرو نیز همین شرایط را دارند.

شما می توانید به جای انتخاب تنقلاتی مانند چیپس یا کراکر، بسته های سالم تر مانند میوه ها و سبزیجات را انتخابکنید.

فراموش نکنید که: اغلب بزرگسالان بیش از 2 هزار و 300 میلی ‌گرم نمک در روز – حدود یک قاشق چایخوری- نمک نباید بیشتر مصرف کنند و این در حالی است که:

نان‌ ها و نان پیچ‌ ها، هنگامی مقدار بیش از یک عدد از آن ‌ها را می‌ خورید ممکن است به ‌راحتی میزان نمک دریافتی روزانه ‌تان را از حد مجاز بالاتر ببرند.

گوشت‌ های نمک‌ سود و گوشت‌ های فراوری ‌شده و آماده ممکن است در فقط در حدود 50 گرمشان حاوی نیمی از دریافت مجاز روزانه سدیم شما باشند. این مقدار معادل حدود شش برش است.

یک برش منفرد پیتزا با وجود پنیر، سس و مواد رویه آن می ‌تواند بیش از نیمی از میزان توصیه ‌شده نمک روزانه را به بدن شما برساند.

در هر فنجان سوپ ‌های کنسروی و آماده ممکن است تا بیش از 940 میلی‌گرم سدیم وجود داشته باشد.

با خوردن یک ساندویچ یا همبرگر در فروشگاه غذای فوری ممکن است نمک دریافتی ‌تان از حد توصیه ‌شده روزانه فراتر برود.

طبخ با نمک کمتر:

بسیاری از مردم در هنگام پخت غذا به آن نمک اضافه می کنند. اما راه های دیگری هم برای اضافه کردن عطر و طعم به غذا به غیر از نمک وجود دارد:

از فلفل سیاه به عنوان چاشنی به جای نمک استفاده کنید. سعی کنید آن را هم به ماکارونی و هم به تخم مرغ، پیتزا، ماهی و سوپ اضافه کنید.

از سبزیجات تازه و ادویه جات و ترشی جات استفاده کنید و سعی کنید سیر و زنجبیل را نیز به عنوان چاشنی در نظر بگیرید.

به جای سس گوجه فرنگی، از فلفل قرمز، گوجه فرنگی تازه، کدو، رازیانه، هویج برای عطر و طعم بیشتر استفاده کنید.

چطور کم نمک غذا بخوریم؟

اگر همین حالا در یک رستوران هستید و قرار است غذای آماده سفارش دهید، هنوز هم می توانید نمک کمتر را با انتخاب هوشمندتان به بدن برسانید.

به جای گوشت قرمز، گوشت سفید مرغ و ماهی مصرف کنید.

نصف بشقاب غذایتان را با انواع میوه‌ ها یا سبزیجات پر کنید. بدن ما به پتاسیم بیشتر از سدیم نیاز دارد.

اگر از مواد غذایی شور در ساندویچ یا سالادتان استفاده می‏کنید، دیگر نمک را از آن غذا حذف کنید.

فراموش نکنید که یکی از آسان‌ ترین راه‌های برای کاهش مصرف نمک خوردن بیشتر غذاهای در خانه پخته ‌شده با استفاده از مواد غذایی کمتر فراوری‌ شده است.

منبع: nhs.uk

آوای سلامت