Man_speaking_on_mobile_phone

موبایل و تلفن همراه مضرات زیادی برای سلامتی ما دارند و باعث بروز آسیب های زیادی به سلامت ما می  می خواهیم خطرات ناشی از استفاده مکرر و دائم از تلفن همراه و شبکه های اجتماعی را در این مطلب ذکر می کنیم

تلفن های هوشمند و شبکه های اجتماعی نقش فوق العاده ای در کاهش فاصله ی بین افرادی که در کشورها یا شهرهای دیگر زندگی می کنند، دارند. علاوه بر این نمی توان نقش این ابزارهای پیشرفته را در آسان کردن زندگی مدرن نادیده گرفت. اما یادتان باشد افراط در هر کاری بلای جانتان می شود.

اسمارت فون ها یا تلفن های هوشمند! مدتی است که نامشان بر سر زبان ها افتاده که با یک لمس ساده، ما را وارد دنیایی می کند که دل کندن از آن دشوار است. بدون شک شما هم امروزه در مهمانی ها و دور همی ها شاهد هستید که همه سر به زیر شده اند و هر کس در دنیای تلفن هوشمند خود غرق شده است. متاسفانه خیلی از ما به قدری به این تلفن ها وابسته شده ایم که حتما باید آخرین مسیج رسیده از انواع گروه های شبکه های اجتماعی یا ایمیل و پیام کوتاه ها را در همان لحظه بخوانیم.

درست است که ظهور چنین ابزارهایی جزو اقتضائات دنیای مدرن است و درست که تلفن هوشمند فاصله ها را کم و معنای مرزهای جغرافیایی را از بین برده است، اما در کنار آن مشکلاتی را نیز تحمیل کرده است. برده ی دستگاه های پیشرفته و الکترونیکی شدن می تواند باعث بسط رفتارهای ضداجتماعی و افزایش خطر ابتلا به برخی مشکلات و بیماری ها می شود.

در این مطلب شش خطر استفاده ی مکرر و بی رویه از اسمارت فون ها برای سلامتی را عنوان می کنیم.

فشار زیاد روی چشم

با وجود اینکه چشم دوختن به صفحه ی تلفن همراه یا تبلت الزاما نمی تواند منجر به آسیب های چشمی دائمی شود، اما چشم ها را خسته و حساس می کند. در واقع نگاه کردن طولانی مدت به صفحه ی موبایل می تواند باعث خشکی چشم ها و حتی تاری دید شود.
استفاده از تلفن هوشمند در رختخواب و نور ناشی از آن باعث می شود که ترشح ملاتونین (هورمون خواب) در بدن دچار اختلال شود. در نتیجه به سختی به خواب می رویم و زمانی که از خواب بیدار می شویم، بدن شارژ و با انرژی نیست

توصیه می کنیم قانون «20-20-20» همیشه در ذهن تان بماند، یعنی اگر مجبور هستید به مدت 20 دقیقه به صفحه ی تبلت، رایانه یا اسمارت فون چشم بدوزید، باید به مدت 20 ثانیه به چشم ها استراحت دهید و به چیز دیگری در فاصله ی 20 قدمی تان (فاصله ی شش متری) نگاه کنید.

همچنین لازم است که موبایل را با فاصله ی مناسبی از چشم ها و هم سطح آنها نگه دارید.

کاهش کیفیت خواب

مشکل دیگری که ظهور تلفن های هوشمند به همه ی ما تحمیل کرده است، مشکل بیخوابی است. چون اکثر ما در زمان استراحت و خواب نیز موبایل را کنار نمی گذاریم و نمی خوابیم.

معتادین به شبکه های اجتماعی و همچنین افرادی که اعتیاد کاری دارند به سختی از موبایل یا تبلت شان جدا می شوند، چون ترس از دست دادن پیام دوستان و یا ایمیل های کاری لحظه ای آنها را رها نمی کند. این دلهره و اضطراب خواب را حرام می کند.

علاوه بر این نور ناشی از تلفن های هوشمند باعث می شوند که ترشح ملاتونین (هورمون طبیعی خواب) در بدن دچار اختلال شود. در نتیجه به سختی به خواب می رویم و زمانی که از خواب بیدار می شویم، بدن شارژ و با انرژی نیست.

خطر تصادف

حتما شما هم خیلی ها را دیده اید که پشت فرمان و در حین رانندگی نیز مسیج می دهند. متاسفانه این افراد نه تنها با زندگی خود، بلکه با جان افراد دیگر نیز بازی می کنند.

البته مشکل تصادفات رانندگی فقط مخصوص زمانی نیست که چشم تان به جاده نباشد. به عقیده ی متخصصان زمانی که با تلفن نیز صحبت می کنید و به صدای فرد دیگری گوش می دهید، تمرکز ذهن تان به میزان 37 درصد کمتر می شود.

البته حواستان باشد که این اتفاقات زمانی که در حال پیاده روی و پیام زدن هستید، نیز محتمل است. خیلی از افراد در حین عبور از خیابان نیز اقدام به خواندن پیام های رسیده و یا ارسال پیام می کنند که خطر جانی برای فرد دارد.

سندرم گردن پیامکی

نام این سندرم به تازگی بر سر زبان ها افتاده است. سندرم گردن پیامکی نتیجه ی فشار زیاد وارده به ستون فقرات است که به دلیل پایین انداختن سر برای خواندن آخرین پست ها و پیام ها ایجاد می شود.

در مقاله ای که اخیرا در واشینگتون پست به چاپ رسیده، آمده است که وزن سر ما زمانی که در وضعیت افقی قرار دارد حدود 5.5 کیلوگرم است، اما زمانی که گردن با زاویه ی 60 درجه خم می شود این میزان به بیش از 27 کیلوگرم می رسد.

در نتیجه گردن و ستون فقرات مجبور می شود وزن زیادی را تحمل کند، اما مشکل اینجاست که شما احتمالا چنان غرق دنیای مجازی می شوید که هیچ فشاری را احساس نمی کنید. متاسفانه به مرور زمان این وضعیت باعث تخریب مهره های گردن شده و حتی نیاز به عمل جراحی پیدا می کند.

اگر درک درستی از وزن 27 کیلوگرمی روی گردن و ستون فقرات تان ندارید، تصور کنید که تمام روز یک کودک هشت ساله را قلمدوش کرده و روی شانه هایتان به این سو و آن سو ببرید.

چاقی

جالب اینجاست که وقتی چیزی را عامل چاقی معرفی می کنیم، افراد زیادی دور آن را خط می کشند (بخصوص خانم ها). اما این اتفاق در مورد تلفن های هوشمند نمی افتد، یعنی تقریبا کسی حاضر نیست از اسمارت فون عزیزش جدا شود.

اما بدانید و آگاه باشید نتایج پژوهشی که در آمریکا انجام شده نشان می دهد افرادی که مدت زمان طولانی با تلفن خود مشغول هستند، فعالیت بدنی کمتری دارند و از نظر جسمی شاداب و به اصطلاح «روی فرم» نیستند.

البته برخی افراد نیز برای کاهش عذاب وجدان خود روی «تردمیل» می دوند و در حال دویدن مسیج های خود را رد و بدل می کند. باید بدانید که این کار باعث کاهش تمرکز شده و از شدت فعالیت تان می کاهد. علاوه بر این باعث می شود که فرم و وضعیت قرار گرفتن بدن تان نادرست باشد و نتوانید به درستی روی عضلاتتان کار کنید.

سندرم text claw

اگر جزء افرادی باشید که زیاد تایپ می کنند، احتمالا با سندرم کانال کارپال، همان بیماری دردناک ناشی از فشرده شدن عصب به دلیل فشار زیاد به دست ها و انگشتان آشنا هستید. علاوه بر این، مشکل خاص دیگری نیز وجود دارد که هنوز به طور پزشکی و علمی به اثبات نرسیده است.

این مشکل مربوط به استفاده ی زیاد از اسمارت فون ها است که به «text claw» معروف است، چون زمانی که متنی را تایپ می کنید انگشت شست وارد عمل می شوند. افراط در این کار باعث می شود که فشار زیادی به مشت و ساعد وارد شود و درد در مچ و انگشتان و ساعد ایجاد شود.

حرف آخر..

تلفن های هوشمند و شبکه های اجتماعی نقش فوق العاده ای در کاهش فاصله ی بین افرادی که در کشورها یا شهرهای دیگر زندگی می کنند، دارد. علاوه بر این نمی توان نقش این ابزارهای پیشرفته را در ساده و سهل کردن زندگی مدرن نادیده گرفت. اما یادتان باشد افراط در هر کاری بلای جانتان می شود.

این روزها که آلودگی هوا و سموم شیمیایی و میوه و سبزیجات گلخانه ای و هزار عامل خطرناک دیگر سلامتی را تهدید می کند، بهتر است خودمان به چنین مشکلاتی دامن نزنیم. روابط را در دنیای واقعی دریابید و به جای مسیج زدن و تایپ کردن، با دوستان و آشنایان تان قرار ملاقات بگذارید.

تبیان،