751627_256

در این مطلب کار شما را راحت کرده ایم و به جای گذاشتن نان در کنار غذا، غذا را درون نان قرار داده ایم و هم طعمی جدید هم قالبی جدید را به میهمانانمان پیشکش کرده ایم روش طبخ این آش لذیذ را در ادامه مطلب بخوانید

در عصر حاضر که خوردنی ها نیز مثل بقیه چیزها متنوع و خاص شده اند خوردن یک سوپ یا آش داغ زمستانی در کاسه ای از نان ترد و خوشمزه خالی از لطف نیست؛ چرا که اگر یک بار امتحان کنید و کاسه‌هایی از نان را برای سوپ یا آشی که تهیه کرده اید، آماده کنید حتما تا آخر عمرتان دیگر انواع سوپ و آش را با جایش خواهید خورد. در ساختار نان کاسه‌ای از پودر‌ مایه‌ خمیر فوری استفاده می‌شود که قابل استفاده به صورت مستقیم می‌‌باشد. با این وجود توصیه می‌کنیم  که مایه‌‌خمیر را به طور جداگانه عمل بیاورید تا از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید و سپس با مواد دیگر مخلوط نمایید.

مواد لازم :

  • آرد  نیم کیلو گرم
  • نمک 4/1 قاشق چای‌خوری
  • بکینگ‌پودر یک قاشق چای‌خوری
  • شکر یک قاشق سوپ‌خوری
  • مایه‌خمیر یک قاشق سوپ‌خوری
  • آب 1 و 2/1 پیمانه
  • روغن‌مایع 3/1 پیمانه

طرز تهیه:

1. ابتدا درجه حرارت فر را روی 200 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و ظرف آبی را درون فر قرار دهید. این کار محیط فر را مرطوب نگه خواهد داشت و مانع از خشک شدن نان‌ها می‌شود.

2. شکر و مایه‌ خمیر را در ظرفی مخلوط کنید و 4/1 پیمانه آب ولرم را روی آن بریزید و در جای نسبتا گرمی قرار دهید تا عمل آید.آرد را 3 مرتبه الک کنید. آب، روغن، بکینگ‌پودر و نمک را در ظرفی بریزید سپس مایه‌ خمیر عمل آمده را به آن اضافه کنید و آرد را آرام آرام به آن بیفزایید تا حدی که خمیر به دست نچسبد.

3. (از سنگین کردن خمیر بپرهیزید.)خمیر را ورز دهید یا صد مرتبه بکوبید.در ظرف تمیزی کمی آرد بپاشید و خمیر را درون آن قرار دهید و روی آن را سلفون بکشید و حدود 30 دقیقه استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود. از خمیر گلوله‌هایی با اندازه مناسب جدا کرده و در سینی قرار دهید سپس روی خمیر را بپوشانید و مجددا 20 دقیقه استراحت دهید.

4. در صورت تمایل به کمک قلم‌مو روی خمیر را زرینه بمالید و با کنجد تزئین کنید و در فر که از قبل گرم شده است به مدت 20 دقیقه قرار دهید. پس از خنک شدن نان‌ها، برش کوچکی در قسمت بالایی آن‌ها بزنید و درون نان‌ها را خالی کنید و سوپ، خوراک لوبیا، سالاد و … را درون آن سرو کنید و با سبزیجات خرد‌شده تزئین نمایید.

نکته: بهترین کار در پخت انواع نان این است که هنگام پخت نان در فر باید ظرف آبی را درون فر قرار دهید تا از خشک شدن نان‌ها جلوگیری کند.همچنین بهتر است برای رسیدن به ظاهر مطلوب‌تر، یک عدد زرده تخم‌مرغ، یک قاشق چای‌خوری شیر یا ماست و مقداری زعفران را با یکدیگر مخلوط  کنید و با قلم‌ مو روی خمیر نان بمالید.

روزنامه ایران – مریم بیامنش: