index

بلوغ فرایندی است که پس از چندین سال که رشد با کندی و بصورت یکنواخت صورت می گیرد طی آن رشد و تکامل سرعت می گیرد. و به همین نسبت نیازهای تغذیه ای نوجوان هم افزایش قابل توجهی می یابد. نوجوانی و بلوغ یکی از حساسترین دوره های زندگی است. در این دوران علاوه بر تغییرات فیزیکی و جسمانی تغییرات  احساسی و عاطفی هم در نوجوان ایجاد می شود که این موضوع می تواند بر روی شیوه زندگی عادات غذایی و نحوه دریافت مواد غذایی نوجوان تاثیر بگذارد.
بعنوان مثال نوجوانان در این سنین بیشتر تمایل دارند وقت خود را با دوستانشان بگذرانند. و معمولا ممکن است بیشتر از غذای بیرون از منزل مانند Fast Food و اسنک ها استفاده کنند که این موضوع می تواند دریافت مواد مغذی در آنها را تغییر دهد. در طی دوران بلوغ حدود 20% به قد و 50% به وزن نوجوان اضافه می شود. که یشتر این رشد در 24-18 ماه اول این دوران که به جهش رشدی معروف است اتفاق می افتد.
افزایش طولی بلوغ در دختران تقریبا 2 سال زودتر از پسران اتفاق می افتد.
افزایش طولی قد و افزایش وزن معمولا تا اواخر 19 سالگی در دختران و اوایل 20 سالگی در پسران ادامه
می یابد و پس از این سنین تقریبا رشد قد متوقف می گردد. در دختران با شروع قاعدگی رشد قد کند می شود و فقط مقدار کمی بعد از قاعدگی قد افزایش خواهد یافت. دختران چاق معمولا زودتر از هم سن و سالان خود قاعده می شوند و احتمال کوتاهی قد در آنها زیادتر است.
سن شروع قاعدگی به مقدار خیلی زیاد تحت تاثیر ژنتیک است. ولی میزان چربی در بدن می تواند روی این موضوع تاثیر بگذارد. برای شروع قاعدگی حداقل 17% چربی در بدن لازم است و دختران لاغر و مبتلا به سوء تغذیه که چربی کمی دارند دیرتر قاعده می شود.
در طی فرایند بلوغ دختران چربی بیشتر و پسران عرضه بیشتری را بدست می آورند.

این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد