low fat

بسیاری از افراد و به خصوص خانمها بارها از رژیمها و برنامه های غذایی مختلف کاهش وزن استفاده نموده اند و وزن خود را کاهش داده اند ولی پس از مدت کوتاهی دوباره وزنشان افزایش یافته و چه بسا که از وزن اولیه خود نیز بیشتر وزن اضافه نموده اند.
دلیل اصلی این عمل که به اثر «یویو» یا (uueffect) معروف است این است که این افراد پس از پایان رژیم و انجام کاهش وزن همه چیز را تمام شده پنداشته و در واقع عادات نامطلوب غذایی قبلی را بتدریج در پیش گرفته اند. طبیعی است که اگر دوباره رفتارهای نادرست تغذیه ای از سر گرفته شود افزایش وزن اتفاق خواهد افتاد.
از مهمترین این عادتهای غلط غذایی سریع غذا خوردن، فاصله زیاد بین وعده های غذایی استفاده زیاد از غذاهای کم حجم و پر کالری، مانند انواع شیرینی و شکلات و سس های پرچرب و چیپس، استفاده از
Fast Food ها مصرف بیش از حد غذاها در مواقع استرس و تنش های روحی می باشد.
یکی از مهمترین نکاتی که باید به آن توجه داشت آهسته غذا خوردن می باشد. معمولا افراد چاق سریع غذا می خورند که این موضوع باعث کمتر جویدن غذا و دیر سیر شدن آنها می گردد. بنابراین اینگونه افراد
می بایست آهسته غذا خوردن و جویدن کامل غذا را تمرین نمایند. و حتی در اوایل شروع تغییر عادت، توصیه می گردد که از قاشق های کوچکتر (مثل قاشق مرباخوری) جهت غذا خوردن استفاده گردد. و پس از صرف دو یا سه لقمه غذا قاشق برای مدت چند ثانیه زمین گذاشته شود.
جهت ایجاد این عادات تمرین و استمرار لازم است.
موضوع بعدی که می تواند به چاقی کمک نماید مسئله خواب و نامنظم بودن برنامه زندگی افراد است. تنظیم ساعت خواب به طوریکه فرد هر شب در ساعت خاصی از شب بخوابد و حدود 8-7 ساعت در طول شب استراحت نماید می تواند به تنظیم سوخت و ساز بدن کمک نماید.
همچنین غذا خوردن منظم و جلوگیری از گرسنگی طولانی و استفاده از میان وعده در بین وعده های اصلی غذایی باعث می شود که فرد حریضانه به غذا هجون نبرد و بیش از حد غذا دریافت ننماید.
در زیر به برخی از توصیه ها در رابطه با تغییر عادات نامطلوب غذایی اشاره می گردد.
1- پس از اتمام غذا بلافاصله میز یا سفره غذا را ترک کنید.
2- از خرید مواد غذایی غیر ضروری و پر کالری مانند شیرینی خامه ای، چیپس و نوشابه و… پرهیز نمایند.
3- هیچ گاه در هنگام گرسنگی به خرید مواد غذایی نروید.
4- همه غذای تهیه شده را سر میز یا سفره نگذارید. مقدار غذایی که می خواهید صرف کنید در بشقاب خود بکشید و دوباره سر دیگ غذا نروید.
5- مواد غذایی را در معرض دید قرار ندهید.
6- مقدار و نوع غذایی که در هر وعده می خواهید صرف کنید از پیش تعیین کنید.
7- مصرف میان وعده ها را در بین وعده های اصلبی فراموش نکنید (مصرف میوه و سبزیجات تازه)
8- روزانه 8-6 لیوان آب بتدریج و در طول روز میل نمائید.

این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد