eye

فشار خون بالا
دیابت
آترواسکلروز
به ندرت در جوانان مبتلا به میگرن شدید بروز می کند.
بیماران مبتلا به این عارضه لزوما دیابتی نمی باشند اما احتمال ابتلا در افراد دیابتی بیشتر از افراد دیگر است.
علایم این بیماری شامل کاهش ناگهانی و بدون درد بینایی و یا ایجاد ناگهانی اختلال در میدان بینایی است.
تشخیص توسط چشم پزشک و با معاینه عصب بینایی گذاشته می شود. متاسفانه چون این بیماری تظاهری از کم خونی عصب و به عبارتی مشابه سکته عصب می باشد در حال حاضر درمان موثری برای آن وجود ندارد. اما توصیه به کنترل فشارخون، قند خون و استرس جهت جلوگیری از ابتلا چشم دیگر وجود دارد.
جراحی کاتاراکت (آب مروارید) در بیماران مبتلا به رتینوپاتی دیابتی:
مطالعات متعدد نشان می دهند که ممکن است رتینوپاتی دیابتی به دنبال درمان کاتاراکت پیشرفت کند لذا ارجحیت بر این است بیمارانی که قرار است تحت جراحی کاتاراکت قرار گیرند پیش از آن تحت درمان رتینوپاتی قرار گیرند. ولی اگر شدت کاتاراکت مایع ارزیابی کافی شبکیه و یا انجام درمان می شود انجام عمل جراحی آب مروارید و ارزیابی فوری شبکیه پس از جراحی کاتاراکت و درمان توصیه می شود.
در کل تمام بیمارانی که دارای سابقه ی رتینوپاتی دیابتی می باشند باید 6-3 هفته پس از عمل جراحی کاتاراکت مجددا مورد ارزیابی قرار گیرند.
توجه:
در بیمارانی که به علت رتینوپاتی دیابتی و یا سایر علل دچار کاهش دید غیر قابل بازگشت شده اند کارهای زیادی می توان برای استفاده ی کامل از بینایی باقی مانده کرد. در خصوص وسایل کمکی بینایی از متخصص چشم یا بینایی سنج سوال نمایید.
نکات کلیدی:
هر فرد مبتلا به یابت در خطر ابتلا به رتینوپاتی دیابتی است.
کنترل قند و فشار خون از ابتدای بیماری احتمال ابتلا به رتینوپاتی را کاهش می دهد.
تشخیص زودرس رتینوپاتی دیابتی بسیار مهم است لذا معاینات منظم چشم در ابتدای تشخیص و سپس حداقل هر سال از خطر تضعیف بینایی و نابینایی می کاهد.
اگر هر گونه مشکل یا تغییر ناگهانی رد دید شما رخ داده است صبر نکنید تا دیدتان بدتر شود بی درنگ به متخصص چشم خود مراجعه کنید.
سایر برنامه های درمانی شامل تغییرات در شیوه ی زندگی، ورزش و ترک سیگار به همراه حفظ قند خون، فشار خون و چربی های خون تا حد امکان نزدیک به مقدار طبیعی ابتلا به رتینوپاتی را به تاخیر انداخته و در صورت ابتلا درمان آن را آسان تر می نمایند.
درمان رتینوپاتی دیابتی با لیزر، تزریق داروهای داخل چشمی و جراحی امکان پذیر است و تاخیر در درمان می تواند عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد